Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.....

Τι λέγεται και τι γράφεται στο εξωτερικό για την Ελλάδα

PATHFINDER
Δευτέρα 10:01, ανανέωση: πρίν 1 ώρα & 25'

Δείτε σε συνεχή ανανέωση όλα όσα γράφονται ή ανακοινώνονται από πολιτικούς, παράγοντες, δημοσιογράφους, ειδικούς στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο για τα ελληνικά θέματα.
Το αβέβαιο πολιτικό σκηνικό της χώρας, εντείνει όλο και περισσότερο τις φήμες για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Συνεχείς πιέσεις στη χώρα για δημιουργία μιας σταθερής κυβέρνησης και αποφυγή του ενδεχομένου για επιστροφή στη δραχμή. Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν πως η Ελλάδα αν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δεν χρειάζεται να ανησυχεί, κατανοώντας παράλληλα πως τα μέτρα λιτότητας απαιτούν περαιτέρω θυσίες από τους Ελληνες.
Citigroup: Εκτός ευρώ η Ελλάδα το 2013>>
Ο τραπεζοπιστωτικός όμιλος που πρώτος εισήγαγε τον όρο "Grexit", δηλαδή την συντομογραφία που περιγράφει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, προβλέπει τώρα ότι η χώρα μας θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα την 1η Ιανουαρίου του 2013, σε επτά μήνες από σήμερα!
Την επιθυμία της ευρωζώνης να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και παράλληλα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εξέφρασαν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης σε δήλωση που υιοθέτησαν. Στη δήλωση αναφέρεται ότι η ευρωζώνη έχει πλήρη επίγνωση των σημαντικών προσπαθειών που έχουν ήδη καταβάλει οι Έλληνες πολίτες.
Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ ολοκληρώθηκε με την έκδοση μιας ακόμη προειδοποίησης προς την Ελλάδα ότι θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, ενώ απέτυχε να άρει το αδιέξοδο σε ό,τι αφορά το ζήτημα της έκδοσης ευρωομολόγων. «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ και ταυτόχρονα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της», είπε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ μετά τις συζητήσεις που διήρκεσαν περίπου πεντέμισι ώρες.
Δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Mannheimer Morgen.
Σουλτς: Νομικά αδύνατη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ>>
Η εκδίωξη της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι νομικά αδύνατη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.
Διιστάμενες απόψεις για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προβάλλονται από αμερικανικά ΜΜΕ. Η ελληνική και γενικότερα η ευρωπαϊκή κρίση, με αφορμή και τη σύνοδο κορυφής, συνεχίζει να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της αμερικανικής ειδησεογραφίας.
Η γερμανική κεντρική τράπεζα αναφέρει στη μηνιαία έκθεσή της, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, πως "η εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα είναι πολύ ανησυχητική", αλλά η διεθνής οικονομική στήριξη της Αθήνας "δεν πρέπει να επεκταθεί περαιτέρω".
Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande δήλωσε την Τετάρτη πως θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να πείσει τους Έλληνες να παραμείνουν εντός ευρωζώνης και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση
ΟΟΣΑ: Όχι σε μηνύματα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ>>
Οι πολιτικοί και οικονομικοί αξιωματούχοι δεν πρέπει να περιγράφουν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μια «επικίνδυνη οδό», αλλά αντίθετα να μιλούν για τα μέσα εξόδου από την κρίση, δήλωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία.
«Η συμμετοχή στην ευρωζώνη έχει ένα τίμημα. Ο ελληνικός λαός έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες. Αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Υπάρχουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοσθούν, φορολογικά έσοδα που πρέπει να εισπραχθούν, και αυτό έχει ένα τίμημα», είπε στην εκπομπή Today του BBC.
Γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δημιουργήσει μια ομάδα κρίσης για να διαχειριστεί ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.
Κύμα ζημιών θα αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, καθώς «κάθονται» πάνω σε χρέος ύψους 1,2 τρισ. ευρώ περίπου, σε ό,τι αφορά την έκθεση που έχουν σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ιρλανδία., σύμφωνα τουλάχιστον με όσα λένε αναλυτές και διαχειριστών κεφαλαίων στο Bloomberg.
Τις άμεσες οικονομικές συνέπειες μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επιχείρησε να υποβαθμίσει σήμερα ο Σουηδός πρωθυπουργός, Φρέντρικ Ράινφελντ, αν και δεν σχολίασε τη φημολογία περί αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη.
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της είπαν οι ηγέτες των 8 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη από το Καμπ Ντέιβιντ, εκφράζοντας το κοινό συμφέρον τους να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, για πρώτη φορά σε κοινό ανακοινωθέν τους.
Οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα είναι πραγματικός γολγοθάς για τις αντοχές του συστήματος στην Ελλάδα. Αυτό σχολίασε στο "R" ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, αναφέροντας ότι η πίεση για το εκλογικό αποτέλεσμα θα κλιμακώνεται όσο βαίνουμε στην 17η Ιουνίου.
Πεπεισμένος ότι η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση θα βρουν μια λύση, προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε την Κυριακή ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις ΗΠΑ.
Oι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν να κάνουν μια επιλογή στις εκλογές του επόμενου μήνα ανάμεσα στην παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, καλώντας την Ευρωζώνη να ετοιμάσει ισχυρά αποτρεπτικά σχέδια για κάθε περίπτωση.
«Η Γαλλία εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»
Η Γαλλία δεν εργάζεται παρά για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ Καζνέβ και πρόσθεσε πως η χώρα χρειάζεται "ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης".
«Όποιος προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι δεν χρειάζεται να τηρήσουν το συμφωνηθέν πρόγραμμα λιτότητας, λέει ψέματα στον ελληνικό λαό», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild. Διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα.Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, συμφώνησαν οι ηγέτες των οκτώ χωρών με τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη κατά τη σύνοδό τους, στο Καμπ Ντέιβιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου