Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.....

Κάτι αλλάζει

Η πρώτη ηλιαχτίδα για την Ελλάδα φάνηκε σήμερα στο βροχερό Βερολίνο, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι φανερό ότι έπεισε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, να εφαρμόσει τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και από την άλλη πλευρά η Μέρκελ, έδειξε για πρώτη φορά τόσο έντονα την συμπαράστασή της στην Ελλάδα.

Βέβαια δεν μας έδωσε τίποτα
Εκτός από τα καλά της λόγια και την ελπίδα ότι αν είμαστε καλά παιδιά και πάρουμε το μουρουνέλαιο που χρειάζεται, στο βάθος του ορίζοντα υπάρχει ακόμα και η περίπτωση της επιμήκυνσης του χρέους.
Όπως αναμενόταν η λέξη επιμήκυνση δεν ακούστηκε καθόλου στην συνάντηση του Βερολίνου, αλλά αφέθηκε να υπάρχει σαν σοβαρό ενδεχόμενο, εκεί κατά το τέλος του 2012 και από τις δυο πλευρές.
Πληροφορούμε ότι μια ώρα πριν την συνάντηση, Μέρκελ-Σαμαρά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα  μίλησε τηλεφωνικά  με την Γερμανίδα Καγκελάριο και της ζήτησε να βρει τρόπο αλλαγής κλίματος στην Ευρώπη για την Ελλάδα.
Και είναι φανερό από δω και πέρα ότι με την παρέμβαση του Βερολίνου θα μειωθούν στο ελάχιστο οι φωνές περί επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή και εξόδου της από την ευρωζώνη.
Με δυο λόγια κάτι καινούργιο γεννιέται για την χώρα μας, όχι γιατί ξαφνικά μας αγάπησαν Γερμανοί και Αμερικάνοι, αλλά γιατί βεβαιωθήκαν πλέον από τους αριθμούς που κυκλοφορούν σε κεντρικές τράπεζες και οικονομικά επιτελεία, ότι επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή θα ανοίξει τις πόρτες της κόλασης για την οικονομία Ευρώπης και Αμερικής. 

Κ.  Χαρδαβέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου