Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ !!!!!!

Η Ιταλία ανακαλύπτει τους δικούς της συνταξιούχους-μαϊμού

Από τις αρχές του 2012 η Ιταλία ανακάλυψε 1.565 τυφλούς-μαϊμού και 1.844 φτωχούς-μαιμού που στοίχισαν 60 εκατομμύρια ευρώ στον δημόσιο προυπολογισμό. Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι κήρυξε ανελέητο πόλεμο στα κάθε είδους προνοιακά επιδόματα που δίνονται σε όσους δεν τα δικαιούνται. Μας μοιάζει η Ιταλία...


Σαν δυο σταγόνες νερό μοιάζουν -σε ορισμένες περιπτώσεις- η Ελλάδα και η Ιταλία. Ο ιταλικός Τύπος βρίθει δημοσιευμάτων, το τελευταίο διάστημα, για τη σύγχρονη πληγή των προυπολογισμών σε περίοδο κρίσης που είναι τα επιδόματα και οι συντάξεις μαϊμού.

Με επίδομα τυφλότητας 100% από το 2005 ιταλός πολίτης πιάστηκε να κόβει ξύλα μπροστά στο σπίτι του. Είναι ένας από τους 1.565 ψευδο-τυφλούς που αποκαλύφθηκαν από τον Ιανουάριο του 2012 και στοίχισαν, μαζί με τους ψευδο-φτωχούς 60 εκατομμύρια ευρώ στο ιταλικό κράτος.

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία όλες αυτές οι χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν επιδόματα ασθένειας, αναπηρίας, ανεργίας, μητρότητας, κατοικίας, σπουδών κλπ, χωρίς να τα δικαιούνται. Τα ελάμβαναν επί πολλά χρόνια και συχνά με την βοήθεια του θεράποντος γιατρού, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο τυφλός που έκοβε ήσυχα τα ξύλα του πιάστηκε στα πράσα στο χωριό Τολμέζο, στα βορειο-ανατολικά της Ιταλίας. Ενας άλλος τυφλός πιάστηκε στην Πίζα, από τους οικονομικούς ελεγκτές, να βολτάρει στην πόλη ήσυχος. Στην επαρχία Σαλέρνε, κοντά στη Νάπολη, ένας άντρας πιάστηκε να παραλαμβάνει τη σύνταξη γήρατος μιας γυναίκας που ήταν νεκρή από το 2003.

Η κυβέρνηση Μόντι, στο πλαίσιο της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών, κήρυξε πόλεμο στους αποδέκτες παράνομων επιδομάτων, παντός είδους.

Η φωτό είναι από ταινία του ιταλού σκηνοθέτη Ετορε Σκόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου