Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!!! ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ .

Το παραμύθι έχει και το δράκο του

Ωραία και χαρωπά όλα αυτά που μας λένε από Σαμαρά και Στουρνάρα μεριά, αλλά και από το ΔΝΤ, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο ακόμα, ότι η Ελλάδα σιγά σιγά βγαίνει από τη φουρτούνα, επιστρέφει στις αγορές από το τέλος του 2014, ότι κερδίσαμε το στοίχημα τη σωτηρίας μας –αλλά κανείς δεν μας λέει για το δράκο που υπάρχει σε αυτό το ροζ παραμύθι.

Το παραμύθι έχει και το δράκο του

Και ο δράκος είναι η κατάρρευση όλων των ασφαλιστικών ταμείων, από ΙΚΑ και ΟΓΑ μέχρι ΟΑΕΕ και Δημοσίων Υπαλλήλων, που λόγω ανεργίας, λόγω καταστροφής των αποθεματικών τους από το περσινό κούρεμα των ομολόγων και λόγω καταστρεπτικής μείωσης των εισφορών σαν επακόλουθο της ύφεσης, τέλος του χρόνου όλα τα ταμεία σχεδόν θα έχουν άδεια... ταμεία.
Και τότε τι θα γίνει; Μας το λέει η αρμόδια επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής: ή θα πρέπει να γίνει νέα ένεση από τον κρατικό προϋπολογισμό στα ταμεία (πράγμα που δεν μπορεί να γίνει γιατί απλά δεν υπάρχουν λεφτά στον προϋπολογισμό, αλλά και δεν το επιτρέπει η τρόικα) ή για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στα ταμεία πρέπει να γίνει νέα μείωση των συντάξεων.
Ιδού λοιπόν ο δράκος στο ωραίο ροζ παραμύθι που μας πλασάρουν. Βέβαια κανείς στην τρικομματική κυβέρνηση (και φυσικά οι τρεις αρχηγοί) δεν σκέφτονται καν το ενδεχόμενο αυτό, μίας νέας δηλαδή μείωσης των συντάξεων. Το απορρίπτουν μετά βδελυγμίας που λένε.
Οπότε τι γίνεται; Εδώ ο δημοσιογράφος, η οικονομική επιστήμη και σύμπασα η κυβέρνηση σηκώνουν τα χέρια ψηλά –για να μην πω και τα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου