Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ , ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ !!!!!!!!

Κατόπιν εορτής θυμήθηκε την εκκλησία ο Μπουτάρης

Τελευταία ανανέωση: Κυριακή 12 Μαΐου 2013 09:09
Ξαφνική «επίθεση» φιλίας δέχτηκε η Εκκλησία από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος με άρθρο του σε εφημερίδα το Μεγάλο Σάββατο αν και τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους, υιοθετεί πάγιες θέσεις της Εκκλησίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Κατά τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης «ο πλήρης διαχωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρος». Τον εξισώνει μάλιστα με «προοπτική ανάστασης της Εκκλησίας». Το σκεπτικό που αναπτύσσει ο κ. Μπουτάρης είναι σχεδόν ταυτόσημο με αυτό που υιοθετούν πολλοί στο εσωτερικό της Εκκλησίας, ακόμη και Ιεράρχες, σύμφωνα με το οποίο η Εκκλησία έχει πολλά να κερδίσει από τον χωρισμό της από το Κράτος.
Βλέπετε πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης από εκεί που «έφτυνε τον κόρφο του» όταν έβλεπε δεσπότη μπροστά του, ξαφνικά ο Μητροπολίτης Άνθιμος γίνεται ένας πολύ αγαπητός ιεράρχης για τον Γιάννη Μπουτάρη.
Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που θέλει να σηκώσει άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στο κέντρο της πόλης στην οποία κατοικούν οι μισοί από αυτούς που γλίτωσαν από τη χατζάρα του «Σαλονικιού» Κεμάλ και να αναπτύξει τον θρησκευτικό τουρισμό όχι όμως με επίκεντρο την Ορθοδοξία π.χ. από Ρωσία, που σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία αποτελούν και τους πιο συχνούς επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, αλλά με Τούρκους και νέο – Οθωμανικές ...καρικατούρες.
Αυτός ο ίδιος άνθρωπος λοιπόν, ξαφνικά θυμάται την Εκκλησία και προσποιείται τον «προστάτη» της. Ας θυμίσουμε λοιπόν και εμείς στον λίαν προσφάτως «θρησκευόμενο» κ. Μπουτάρη την περίφημη φράση του Ιησού Χρηστού... «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου