Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΦΡΙΓΗΛΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ . ΑΝΤΩΝΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ antinews ΣΕ ΚΡΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ . ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΧΡΙΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΝ ΝΤΟΡΟΫΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ - ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ....

Δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν δίνονται ποτέ στη … Ντόρα

Share

Στις 16/05/2012, με αφορμή τις πληροφορίες ότι προσφέρθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για την συγκρότηση “ευρωπαϊκού μετώπου” κατά της δραχμής κλπ γράφαμε μεταξύ άλλων:
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: δωράκια αυτοϋπονόμευσης στους πολιτικούς αντιπάλους δεν δίνονται ποτέ. Αν κάποιοι θέλουν να ευχαριστήσουν την κ. Μπακογιάννη μπορούν να της αγοράσουν μια τσάντα, ή ένα φουλάρι, τέλος πάντωνΑν παρόλα αυτά θέλουν τα ισχνά ποσοστά της κ. Μπακογιάννη (που κανείς δεν τους διαβεβαιώνει ότι θα τα πάρουν) μπορούν  να το κάνουν χωρίς να αλλοιώσουν την εντολή της 29ης Νοεμβρίου 2009 και χωρίς να πληγώσουν κι άλλο όσους παρά τον ανελέητο πόλεμο παραμένουν πιστοί στο όραμα ΣαμαράΜπορούν δηλαδή να της υποσχεθούν μια θέση Επιτρόπου στην ΕΕ ή ακόμα και ένα υπουργείο μετεκλογικάΣε κάθε περίπτωση, η ΝΔ πρέπει να παραμείνει αυτό που ψήφισε η βάση της να είναι το Νοέμβριο του 2009. Ένα κόμμα βαθιά πατριωτικό και εθνικό…”
Στις  21/05/2012 , εξάλλου, με αφορμή την  επάνοδο τελικά της Ντόρας στη ΝΔ, σημειώναμε ότι “κάτω από το βάρος των αλλεπάλληλων λανθασμένων εκλογικών χειρισμών και κυρίως της ήττας της 6ης Μαΐου η  ΝΔ επέλεξε να απαντήσει με μια απελπισμένη επιστροφή στο παρελθόν απέναντι στο νέο που έρχεται καλπάζοντας. Έτσι από δύναμη του καινούργιου η ΝΔ ξανάγινε θεματοφύλακας του παλιού…”
Στην ίδια ανάρτηση τονίζαμε “ότι η αναβίωση των πολιτικών φαντασμάτων του παρελθόντος δεν μπορεί να αναχαιτίσει τη δυναμική που απέκτησαν τα ιδανικά της πατριωτικής και κοινωνικής δεξιάς μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου 2009…”
Όποιος πίστευε το αντίθετο έκανε τραγικό λάθος. Και το είδαμε με την δημιουργία των ΑΝΕΛ, αλλά και την ενίσχυση της ΧΑ από απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ, ένα μεγάλο μέρος των οποίων ορκιζόταν μέχρι τότε στο όνομα του Σαμαρά.
Βέβαια ο αντίλογος λέει ότι ο κ. Σαμαράς ήταν υποχρεωμένος να ενώσει όλο το κόμμα για τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουλίου 2011 μετά το αποτέλεσμα των προηγουμένων. Ναι, αλλά ενότητα με τον …κροταλία δεν κάνεις ποτέ. Του τσακίζεις μόνο το κεφάλι για να μην το ξανασηκώσει.
Τι μας έπιασε και τα θυμηθήκαμε αυτά; Μα τι άλλο από την περίπτωση Πολύδωρα; Βρεθήκαμε χθες στην Βουλή όπου σε κύκλους βουλετών και δημοσιογράφων ήταν διάχυτη η εντύπωση ότι “πίσω” από την στάση Πολύδωρα είναι η Αγία Οικογένεια, “που κάνει ανταρτοπόλεμο στον Σαμαρά“. Και θα τον “πελεκάει”μέχρι τέλους - 153-152-151 κλπ” όπως έλεγε χαρακτηριστικά γνωστός υπουργός. Άλλο κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ διερωτάτο πως γινεται και κάποιοι στο κόμμα σκέπτονται τον Κώστα Μπακογιάννη για περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. “Για να του δώσουν προφανώς το χρίσμα του αρχηγού” πρόσθετε.
Όλοι αυτοί οι λωτοφάγοι που τώρα στις δυσκολίες στηρίζουν την Οικογένεια Μητσοτάκη θέλουν να ξεχνούν ότι  υπάρχουν γεγονότα που έχουν μείνει στο υποσυνείδητο των Ελλήνων σαν χαραγμένα σε βράχους και δεν πρόκειται να σβηστούν με τίποτε.
Ένα από αυτά είναι και η ζημιά που έχει κάνει σε τούτο τον τόπο αυτή η οικογένεια. Δολοπλοκίες, αποστασίες, μπίζνες με όλο το “ανφάν γκατέ” της διαπλοκής, σχέσεις εξάρτησης με Μέσα Ενημέρωσης και μεγαλοδημοσιογράφους. Μετρ της ίντριγκας ο πατριάρχης Κώστας Μητσοτάκης, κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός την περίοδο 1990-1993 κι επίσης κατάφερε να επαναφέρει τον τελειωμένο Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία και στη συνέχεια το σημιταριό. Έντεκα χρόνια είχε η Νέα Δημοκρατία να δει εξουσία και βασικός υπεύθυνος είναι ο Κ. Μητσοτάκης και η παρέα του που μέσα σε τρία χρόνια κατάφεραν να κάνουν τον κόσμο να μισήσει την φιλελεύθερη παράταξη.
 Φοβού τους Δαναούς και… Ντόρα φέροντας

Τα γραπτά μένουν για να τιμωρούν εκείνους που τα γράφουν κι εκείνους που τα λένε. Είναι η περίοδος διακυβέρνησης του Μητσοτάκη και ο Β. Πολύδωρας είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τότε αποφασίζεται η απόλυση 8.000 εργαζόμενων της ΕΑΣ. Θυμάστε εκείνη την κωμικοτραγική ιστορία που γέννησε τους “Σταμουλοκολλάδες” κι έβαλε φωτιά στην Ελλάδα; Ο κ. Πολύδωρας κλήθηκε τότε να αντιμετωπίσει δημοσιογράφους που του ασκούσαν κριτική για το χάος με την ΕΑΣ. Και τι απάντησε ο όψιμος αντιμνημονιακός κ. Πολύδωρας; «Όταν χάνει τη δουλειά του ένας άνθρωπος η κυβέρνηση θρηνεί, αλλά εάν χαθεί η εθνική οικονομία θα θρηνήσουμε δέκα εκατομμύρια φορές», είπε.
Ο “Σαμουράι” της Νέας Δημοκρατίας δεν έφυγε ποτέ μακριά από την Αγία Οικογένεια. Μεταξύ των άλλων στήριξε την Ντόρα, κι ευτυχώς γιατί με τέτοια υποστήριξη που είχε κατάφερε να… χάσει πανηγυρικά από τον Αντώνη Σαμαρά. Πώς είχε δικαιολογήσει τη στήριξή του στην Εξερευνήτρια; «Οι λόγοι πολλοί” εξήγησε τότε “αλλά κυρίως το γεγονός ότι εκφράζει την αδιάκοπη συνέχεια και συνέπεια της ΝΔ, όπως μετεξελίχθηκε και μορφώθηκε σε μια μακρά διαδικασία ώσμωσης, συναίρεσης και σύνθεσης ιδεών και προσώπων από το 1978 μέχρι σήμερα».Το ακούσαμε κι αυτό. Ο Μητσοτάκης και η Ντόρα συνεχιστής του Καραμανλισμού, τη φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης. Έλεος…
Στα σοβαρά τώρα. Η απόφαση του κ. Πολύδωρα να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση δεν είναι τυχαία. Δεν θυμήθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής ξαφνικά ότι ο κόσμος πένεται. Δεν εξοργίστηκε γιατί οι φόροι εξοντώνουν τους πολίτες. Πρόκειται ξεκάθαρα για στημένη υπόθεση, εκπορευόμενη στα υπόγεια του Μητσοτακέϊκου. Η Ντόρα ξηλώνει το πουλόβερ της κυβέρνησης σιγά – σιγά και συστηματικά. Πρώτα ο Νικολόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ την περίοδο 1990-1993. Μετά ο Σταυρογιάννης που στήριξε τη Ντόρα το 2009 και τώρα ο Πολύδωρας.
Έργο Ντόρας είναι η αποδόμηση της Νέας Δημοκρατίας που σε συνδυασμό με το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση σε οριακή πλειοψηφία. Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη θα την είχε κάνει κι αυτή με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά δεύτερη φορά έξω από το μαντρί, σίγουρα θα τη φάνε οι λύκοι. Ειδικά αν οδηγήσει την κυβέρνηση σε κατάρρευση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα.
Όμως, βάζει τους δικούς της βουλευτές, δημοσιογράφους και στελέχη να σκάβουν το λάκκο του Σαμαρά και προετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή.
Στο Μαξίμου οφείλουν να ξυπνήσουν και να δουν τι θα κάνουν με τις περίεργες εξερευνήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη. Και ας μην πείθονται με τις διαβεβαιώσεις της ότι στηρίζει την κυβέρνηση. Γιατί όπως θα έλεγε και ο αρχαιομαθής Βύρων Πολύδωρας: «Φοβού τους Δαναούς και… Ντόρα φέροντας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου