Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΛΛΩΝ - ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ - ΔΗΜΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ Η ΜΗΠΩΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ??? ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ? ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ? ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΕΔΡΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ - ΚΑΡΕΚΛΕΣ ?


Δεκατιανό σε μαθητές από το Δήμο Παύλου Μελά

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 14:55

Κολατσιό σε περισσότερους από 400 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να παράσχουν αυτό το αναγκαίο πρόγευμα στα παιδιά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. προσέφερε την Παρασκευή το Κέντρο Διάθεσης Ειδών και Τροφίμων της περιοχής. Το Δεκατιανό περιλάμβανε μεταξύ άλλων κουλουράκια, κρουασάν, τσουρέκια και ατομικά πιτάκια.
Η αξιολόγηση των οικογενειών έγινε με βάση τα κοινωνικά και τα εισοδηματικά τους κριτήρια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Στο Κέντρο Ειδών και Διάθεσης Τροφίμων βρέθηκε και ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος ο οποίος συνομίλησε με γονείς και παιδιά. Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των παιδιών αλλά και η παροχή με σεβασμό και διακριτικότητα των μέσων για αξιοπρεπή διαβίωση.
Ο δήμος συνεργάστηκε στενά και με τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ώστε να προσεγγισθούν με διακριτικότητα τα παιδιά και οι οικογένειές τους και να υλοποιηθεί αυτή η δράση, χωρίς να διαταραχθεί η σχολική δραστηριότητα.
Η παραπάνω δράση καλύφθηκε από ιδίους πόρους του δήμου.
Όλα τα προϊόντα που διατέθηκαν υπόκεινται στον κώδικα τροφίμων και ποτών και αντικειμένων κοινής χρήσης και τις ισχύουσες κοινοτικές και υγειονομικές διατάξεις .
«Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και δεδομένου ότι ο κρατικός κορβανάς είναι άδειος, σε συνδυασμό με τις μειωμένες πλέον επιχορηγήσεις προς τους δήμους, στηρίζουμε τους συμπολίτες μας. Η προσπάθεια να βοηθήσουμε τις οικογένειες αυτών των παιδιών έγινε σε συνεργασία με τους γονείς, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε με διακριτικότητα, προκειμένου να προστατευτούν τα ίδια τα παιδιά. Είναι χρέος όλων μας, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, να προσφέρουμε ένα ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης σε ανθρώπους και -ιδιαίτερα σε παιδιά-, που έχουν ανάγκη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου