Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙΙΙΙΙΙ . Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ..........

Το σύστημα Σημίτη είναι εδώ με Παπαδήμο για κάβα - πρωθυπουργό

Τελευταία ανανέωση: Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 00:09
Το σύστημα Σημίτη είναι εδώ με Παπαδήμο για κάβα - πρωθυπουργό
Στην καρδιά του «σημιτικού ιερατείου», το ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος απηύθυνε ερώτηση στον πρόεδρο του Eurogroup κ. Γέρουν Ντάισελμπλουμ που προκάλεσε… πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου
Κάτι πολύ σοβαρό διαδραματίζεται στο πολιτικό παρασκήνιο, ύστερα από την πολιτικής σκοπιμότητας παρέμβαση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος με μια ερώτηση – παγίδα προς τον πρόεδρο του Eurogroupκ. Γερούν Ντάισελμπλουμ στη διάρκεια εκδήλωσης του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε να πληροφορηθεί από τον πρόεδρο του Eurogroup τους τρόπους με τους οποίους θα τονωθεί η οικονομία και θα ξεπεραστεί η κρίση.
«Θεωρείτε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται εφαρμόζονται στο σωστό ρυθμό και αποτελεσματικά; Και τα θεωρείτε αρκετά ή πρέπει να συμπληρωθούν από άλλα; Διότι θεωρώ σημαντικό να κάνουμε κάτι για να τονώσουμε την οικονομική δραστηριότητα και να μειώσουμε την ανεργία διότι διαφορετικά διακυβεύεται όχι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά, και οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή», είπε επί λέξει ο πρώην στενός συνεργάτης, εκλεκτός και συνομιλητής του κ. Κώστα Σημίτη. Όπως σχολιάζουν πολιτικοί παρατηρητές, η ερώτηση του κ. Παπαδήμου αποτελεί έμμεση παρατήρηση προς την τρικομματική κυβέρνηση σε δύο κατευθύνσεις:
Αφ’ ενός ασκεί έμμεση πίεση ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ανεργία.
Αφ’ ετέρου αναμοχλεύει την επισήμανση που έχει κάνει επανειλημμένως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί δημοσιονομικής προσαρμογής και πειθαρχίας.
Απάντηση με πολλές ερμηνείες
Ύστερα από δευτερόλεπτα σκέψης, ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup απάντησε: «Πρώτα από όλα, έχετε δίκιο. Η συγκυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να λάβει μέτρα για την ανεργία των νέων κλπ. Θέλει χρόνο. Δεν το αρνούμαι. Θέλει χρόνο για να διατεθούν τα μέσα απ’ τις Βρυξέλλες στα κράτη – μέλη. Θέλει χρόνο τα κράτη – μέλη να φτιάξουν προγράμματα για να βοηθήσουν τους νέους να αποκτήσουν εμπειρία ή περισσότερη κατάρτιση, αν χρειάζεται».
Με διπλωματικό τρόπο, ο κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ υπέδειξε τις Βρυξέλλες ως αρμόδιες για μέτρα κατά της ανεργίας. Πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζουν όμως ότι ο επικεφαλής του Eurogroup όταν συμφώνησε με το «δίκιο» του κ. Παπαδήμου, ουσιαστικώς αμφισβήτησε τις δεσμεύσεις που παίρνει η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας περί ανάκαμψης εντός του έτους!
Προβληματισμός στην κυβέρνηση
Το γεγονός αυτό αλλά και η σημασία που δόθηκε στην πολιτική παρέμβαση του κ. Παπαδήμου από τηλεοπτικούς σταθμούς απασχόλησε έντονα κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι εκτίμησαν πως ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε να ασκεί κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ταυτοχρόνως, ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του συστήματος Σημίτη και των αποκαλούμενων «μερκελιστών» οι οποίοι διαφωνούν με την τακτική της Ε.Ε. να κάνει θετικές δηλώσεις για την πορεία της οικονομίας! Ήταν και μάλιστα «εντός έδρας», στο ΕΛΙΑΜΕΠ, το οποίο επί κυβερνήσεων Σημίτη και με πρωταγωνιστή τον καθηγητή κ. Θάνο Βερέμη αποτέλεσε τη βασική δεξαμενή σκέψης για την «ισχυρή Ελλάδα» που οδήγησε τη χώρα στα αδιέξοδα που βιώνει ο λαός από το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μετά.
Η παρέμβαση του κ. Παπαδήμου συνδέεται άμεσα με τις διεργασίες και τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στο ευρύτερο φάσμα της κεντροαριστεράς τόσο από πρόσωπα που εκφράζουν τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» της διακυβέρνησης Σημίτη (όπως λ.χ. η κ. Άννα Διαμαντοπούλου), όσο και από στελέχη που είχαν περάσει στο πολιτικό περιθώριο και προσπαθούν πάση θυσία να επιστρέψουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Κάποιοι που βάζουν ως χρονικό περιθώριο «ραγδαίων εξελίξεων» το πέρας των γερμανικών εκλογών εκτιμούν ότι στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού πιθανόν να αναζητηθεί και πάλι η σταθερότητα ή η «εθνική ενότητα» σε περίπτωση που οι κυβερνητικοί εταίροι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης δεν καταφέρουν να εκφράσουν ενιαία πολιτική. Οι ίδιοι επιμένουν ότι ενδεχομένως ο κ. Παπαδήμος θα μπορούσε να γεφυρώσει το «χάσμα» μεταξύ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ αν θα το επέβαλαν οι συνθήκες.
Σε διαφορετικό επίπεδο, οι πιο ρεαλιστές εξηγούν ότι η επανεμφάνιση Παπαδήμου αποτελεί την προειδοποίηση του «συστήματος Σημίτη» προς τον κ. Στουρνάρα για τη βεβαιότητα που επιδεικνύει ότι «ήρθε για να μείνει» και τη συμμετοχή του στη Νέα Δημοκρατία, κάτι που δεν αρέσει καθόλου σε παλιούς «εκσυγχρονιστές» και στους σκληρούς «μερκελιστές» του πολιτικού συστήματος… 

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/312946/to-systima-simiti-einai-edo-me-papadimo-gia-kava---prothypoyrgo#ixzz2UwapbS00

Ε ΠΩΣ ? ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΔΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ? ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ Ο"ΔΙΑΝΟΗΤΗΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ" . ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡ "ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ"?????

O άνθρωπος που κάνει το γύρο του κόσμου με χρήματα του ελληνικού λαού

Τελευταία ανανέωση: Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 08:29
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Συνεχίζει ανενόχλητος τις διακοπές του ο Γιώργος Παπανδρέου στην υγεία των κορόιδων
Αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του όσους φωνάζουν πως δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει συνεχώς, ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε νέα άδεια προκειμένου να λείψει στο εξωτερικό.
Για τους λάτρεις των αριθμών, πρόκειται για τη 14η άδεια του πρώην πρωθυπουργού σε λιγότερο από ένα χρόνο, γεγονός που δοκιμάζει τα όρια ακόμα και των πλέον υπομονετικών μελών του κοινοβουλίου, τους οποίους ο Παπανδρέου δε σέβεται στο παραμικρό.
Αυτή τη φορά, προορισμός του είναι η Γαλλία και ο Καναδάς, σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για την καταστροφή της Ελλάδας.
Φυσικά, οι περισσότερες από αυτές τις ομιλίες γίνονται επί πληρωμή ενώ την ίδια ώρα, παρά την παντελή απουσία του από τις εργασίες του Κοινοβουλίου, ο Παπανδρέου αμείβεται κανονικά, απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια της βουλευτικής του έδρας.
Το στοίχημα πάντως που έβαζαν στο εντευκτήριο της Βουλής όσοι άκουσαν το νέο αίτημα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν εάν θα επιστρέψει μετά την "άδεια" του, καθώς ο Ιούνιος μπαίνει και τα μπάνια του λαού ξεκινούν...

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΚΑΫΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑΚΙΑ . ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ "ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΜΑΣ" ΝΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ .

Νωρίτερα η Θεσσαλία στη “μάχη” κατά των κουνουπιών


RSTHSRT 
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς η παρατεταμένη ζέστη και οι κλιματολογικές συνθήκες έκαναν αναγκαία την έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου. Ήδη από τις αρχές Απριλίου πραγματοποιούνται ψεκασμοί ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.
Το έργο ανατέθηκε μετά από διαγωνισμό σε εξειδικευμένη εταιρεία στο αντικείμενο της καταπολέμησης κουνουπιών και ελέγχεται από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το έργο αποσκοπεί στην μείωση της όχλησης που προκαλούν τα κουνούπια, όπου σε κάποιες περιοχές εμφανίζεται ιδιαίτερα έντονο, άλλα κυρίως στην προστασία της Δημόσιας Υγείας από ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια, όπως η ελονοσία και ασθένειες στις οποίες ενέχεται ο ιός του Δυτικού Νείλου, οι οποίες έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα τα τελευταία τρία έτη. Η μέθοδος που εφαρμόζεται είναι η προνυμφοκτονία, η καταπολέμηση δηλαδή των κουνουπιών στο στάδιο της προνύμφης, όταν δηλαδή αυτά βρίσκονται  ακόμα μέσα στο νερό, κυρίως σε στάσιμα νερά πλούσια σε οργανικό υλικό. Οι ψεκαστικές εφαρμογές πραγματοποιούνται με την χρήση ήπιων και φιλικών για το περιβάλλον σκευασμάτων δημόσιας υγείας.
Οι υδατοσυλλογές που αποτελούν τις εν δυνάμει εστίες αναπαραγωγής των προνυμφών ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από ειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό για τον εντοπισμό προνυμφών κουνουπιών και στις υδατικές επιφάνειες όπου εντοπίζονται προνύμφες, πραγματοποιούνται ψεκαστικές παρεμβάσεις  με τα κατάλληλα ήπια προνυμφοκτόνα σκευάσματα.
Ήδη μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί, χαρτογραφηθεί και ελεγχθεί όλες οι σημαντικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες και θα ελέγχονται καθ’  όλη την διάρκεια του έργου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο καταπολέμησης αφορά αποκλειστικά τα κουνούπια, τα οποία από τους πολίτες μπορούν να διακριθούν από άλλα έντομα παρόμοιας μορφολογίας μόνο από την όχληση και τα τσιμπήματα που  δημιουργούν. Επισημαίνεται ότι οι πολίτες σε περίπτωση που αισθανθούν σημαντική όχληση κουνουπιών σε μία συγκεκριμένη περιοχή, μπορούν να απευθυνθούν στην διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα.
Το έργο εξελίσσεται στις θέσεις ευθύνης της περιφέρειας Θεσσαλίας με ιδιαίτερη έμφαση στα φυσικά και τεχνητά υγροτοπικά συστήματα ή όπου έχουν αναφερθεί προβλήματα και αναλυτικότερα στις παρακάτω περιοχές:
Π.Ε Καρδίτσας: Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά, Σοφάδων
Π.Ε Λάρισας: Δήμους Αγιάς, Κιλελέρ, Τεμπών
Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων: Δήμους Αλμυρού, Αλοννήσου, Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Ν. Πηλίου, Ρήγα Φεραίου
Π.Ε. Τρικάλων: Δήμους Καλαμπάκας, Πύλης, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας

ΠΗΓΗ:eleftheria.gr

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ???? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ . ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ .... ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ....

Αναδημοσίευση  άρθρου  του  kastoriamia  της  20ης  Οκτωβρίου  2010 με  αφορμή  την  σημερινή  δήλωση  Λιάντση  ότι  η  Διοικούσα  Επιτροπή  των  Πανεπιστημιακών  δεν  ήθελαν  την  Αρχιτεκτονική  Σχολή  Καστοριάς . 

(ειρήσθω  εν  παρόδω  θα  ήθελα  να  εξαιρέσω  μόνο  τον  κ.  Λιάντση  απο  τους  αρμόδιους  που  δεν  ήθελαν  ή  δεν  προσπάθησαν  για  την  Αρχιτεκτονική . Ήταν  κατά  την  άποψή  μου  ο  ΜΟΝΟΣ  που  έτρεξε  και  μόχθησε , αλλά  δυστυχώς.....ΤΖΙΦΟΣ!!!!

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ -

 ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ

Σ΄έναν μεγάλο στόχο κατορθώσαμε ως πόλη και ως νομός να συμφωνήσουμε περνώντας από χίλια κύματα , τα τελευταία χρόνια . Την ίδρυση κατ΄αρχάς τμήματος Πανεπιστημιακής σχολής και κατόπιν στην εξειδίκευση της σχολής αυτής . Αποφασίσαμε λοιπόν όλοι , γαλάζιοι , πράσινοι , κόκκινοι και αφού πρώτα ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του , ότι η κατάλληλη σχολή για την Καστοριά θα ήταν η Αρχιτεκτονική . Τα επιχειρήματά μας για την ίδρυση Αρχιτεκτονικής στην Καστοριά ήταν αδιάσειστα και τρανταχτά πειστικά , έτσι που έπεισαν (νομίζαμε) τους πάντες για τα  δίκαια του αιτήματός μας . Υπήρξαν παράγοντες στον τόπο , που δούλεψαν πολύ για την υπόθεση (Νομάρχης) και άλλοι πάλι που βοήθησαν λιγότερο αλλά τέλως πάντων κάτι έκαναν κι αυτοί . Φτάσαμε σε σημείο να γίνουν μελέτες βιωσιμότητας και λειτουργίας της σχολής , στρατηγικά σχέδια , παραχωρήσεις κτιρίων , μετεστεγάσεις γυμνασίων , αναστατώσεις γονέων και μαθητών , αντιπαραθέσεις όλων με όλους και φτάσαμε τελικά στην οριστική λύση του 1ου  Γυμνασίου Καστοριάς σαν χώρο στέγασης της πολυπόθητης σχολής μας . Όλοι λοιπόν ευχαριστημένοι , αν και με καθυστέρηση 3 - 4 ετών , πιστέψαμε ότι αυτή τουλάχιστον την χρονιά η σχολή θα βρίσκεται στο μηχανογραφικό , αφού εν τω μεταξύ ξοδεύτηκαν και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες € για τις διαμορφώσεις που η επιστημονική Επιτροπή των πανεπιστημιακών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  απαιτούσε να γίνουν . Τι όμως άκουσαν τα αυτιά των ακροατών της πρωϊνής εκπομπής του radio antenes , να εκστομίζεται από στόματος του νέου "Πρύτανη - Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας" ; Ότι ο κύριος αυτός είναι της άποψης ότι τα Πανεπιστήμια δεν πρέπει να διακτινίζονται και πρέπει οι σχολές όλες να βρίσκονται μαζί (campous) , για να λειτουργούν καλύτερα . Και ότι αν η σχολή βρίσκεται στην Καστοριά δεν θα μπορέσει να προσελκύσει ικανούς καθηγητές , αλλά θα έρθουν να διδάξουν δευτεροκλασσάτοι καθηγητές και άρα το κύρος της σχολής δεν θα είναι αυτό που θέλουμε . Τι υπονόησε ο κύριος αυτός (Μανωλόπουλος αν θυμάμαι καλά λέγεται) δηλαδή; Ότι η σχολή θα ήταν καλύτερα κατά την άποψή του να πάει στην Κοζάνη για να είναι πιο "δυνατή". Τους αγώνες ολόκληρου νομού και τόσων ανθρώπων που πραγματικά μόχθησαν για να έρθει η σχολή στην Καστοριά τους σβήνει μονοκονδυλιά , γιατί αυτός , ο χθεσινός στην θέση που κατέχει , έχει "άλλη άποψη"; Που είναι οι έχοντες πολιτική δύναμη (με τις δικές μας ψήφους) , να αντιδράσουν και να του θυμίσουν ότι δουλειά του είναι να κάνει ότι το δυνατόν καλύτερο έτσι ώστε αυτή η πολυπόθητη σχολή να λειτουργήσει ΑΨΟΓΑ , ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ;
Τα περί διακτινώσεων και campous τα ξανακούσαμε και στο παρελθόν , τα αντικρούσαμε με σοβαρά επιχειρήματα και τα προσπεράσαμε . Ας μη γυρνάμε πίσω λοιπόν . Αν μπορεί μια μόνη σχολή σε μια πόλη να λειτουργήσει υποδειγματικά  , μπορούμε να το δούμε στην Αρχιτεκτονική της Βενετίας που θεωρείται μια από τις καλύτερες , αν όχι η καλύτερη , αρχιτεκτονικές σχολές της Ευρώπης .

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ


ΟΡΣΕ  ΡΕ
ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ
ΤΟΠΙΚΟΙ
ΚΑΙ   ΑΛΛΟΙ
Ο  ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ  ΤΟΥ  1960  ΕΙΧΕ  ΤΗΝ  ΕΥΘΥΞΙΑ  ΚΑΙ 
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ
ΟΙ  ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ?????
WHAT  MEANS   ΕΥΘΥΞΙΑ???

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΗΚΑΜΕ . ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ? ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΘΥΜΙΖΩ

 ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ  ΟΛΟΙ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

 

Αναδημοσίευση άρθρου του kastoriamia της  8ης  Φεβρουαρίου 2013

 ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

Πριν  ακόμη  στεγνώσει  η  "μελάνη"  του  προχθεσινού  μου  άρθρου (αναδημοσιεύεται  πιό  κάτω  μήπως  τυχόν  και  χρησιμεύσει  σε  κάτι) , ήρθαν  οι  ¨αρμόδιοί  μας¨, να  επιβεβαιώσουν  την  ανοργανωσιά  και  την  ασυμφωνία  λεγομένων  και  πράξεων ,  μεταξύ  τους . Πήγαν  λοιπόν  στον  Υπουργό , απ΄ ότι  στα  ραδιόφωνα  της  Καστοριάς  μας  περιέγραψαν , κάθησαν  μέσα  1,30  ώρα , είπε  ο  καθένας  ό,τι  ήθελε   και  όταν  τους  ζητήθηκαν    από  τον  Υπουργό  οι  προτάσεις  τους  εγγράφως , αυτοί   ανακάλυψαν  ότι  έγγραφες  προτάσεις  δεν  είχαν . Πως  να  τους  χαρακτηρίσει  κανείς ? Πως  να  τους  χαρακτήρισε  ο  ίδιος  ο  Υπουργός ? Με  ποιά  σοβαρότητα  λέτε  να  τους  αντιμετωπίσει ? Έδωσε  λέει  εγγράφως  η  βουλευτής  τις  προτάσεις  - τους  ή  της - (προσπάθησε  μάλλον  να  σώσει  την  κατάσταση) , αλλά  κι  αυτής  το  κείμενο   ,  που  κάποιος  από  το  γραφείο  της  συνέταξε  ήταν  διαφορετικό  από  αυτά  που  η  κοινωνία  του  νομού  ζητάει  από  την  κυβέρνηση . Άντε  ολόκληρο  πρωϊνό  να  βρούμε  από  ραδιοφωνικές  εκπομπές  αν  υπήρχε  ¨διαζευκτικό ή¨ - (εναλλακτική  λύση  που  δεν  μας  βολεύει)  ή  όχι !!!
Δεν  θα  προβώ  σε  χαρακτηρισμούς  ακόμη  , γιατί  θεωρώ  ότι  το  παιχνίδι  ακόμη  "παίζεται"  και  θα  πρέπει  το  ¨μέτωπο  του  αγώνα¨ να  μην  διασπαστεί (απλά  να  διευρυνθεί  με  τους  φοιτητές  και  τον  Λιάντση  - που  στο  προχθεσινό  ευρισκόμενο  παρακάτω  άρθρο  μου  περιέγραφα) .
 Όμως  αυτή  τη  φορά  ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ  ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ  ΕΝΙΑΙΑ  ΦΩΝΗ , ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ  ΕΓΓΡΑΦΩΣ  ΤΑ  ΙΔΙΑ  ΑΙΤΗΜΑΤΑ  ΜΕ  ΤΑ  ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ  ΠΟΥ  ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΜΗΝ  ΞΕΧΑΣΕΤΕ  ΤΗΝ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ  ΜΑΣ  ΣΧΟΛΗ (ως  τμήμα  του  Πολυτεχνείου  Δυτικής  Μακεδονίας  που  μετά  βεβαιότητας  θα  συνεχίσει  να  υφίσταται . Ίσως  είναι  και  η  μοναδική  ευκαιρία  να  αναγκάσουμε  τους  καλούς  μας  γείτονες  , τους  Κοζανίτες , να  συμπεριφερθούν  με  "πειριφερειακή  συνείδηση"  γιατί  θα  τους  βολεύει  κι  αυτούς  προκειμένου  να  μας  έχουν  σύμμαχους  στην  δική  τους  διεκδίκηση  για  παραμονή  του  Πανεπιστημίου  Δυτικής  Μακεδονίας  στην  Κοζάνη)
ΣΧΟΛΙΟ  ΚΑΙ  ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΟΥ  kastoriaMIα  της  6-2-2013




Όπως  πολύ  συχνά  στον  τόπο  αυτό  τον  άμοιρο  πρώτα συμβαίνουν  τα  γεγονότα  και  άρον  άρον  οι  "καθ΄ ύλην  αρμόδιοί  μας"   τρέχουν  λαχανιασμένοι  και  καταϊδρωμένοι  κατόπιν  εορτής  να  διορθώσουν  τα  "αδιόρθωτα" , έτσι  και  τώρα .

 Πριν  λίγες  μόλις  μέρες  και  πριν  την  ανακοίνωση  του  σχεδίου  ΑΘΗΝΑ  , στην  "ωραία  μας  την  πόλη  , την  γλυκειά  κι  ιστορική"  ,  πανηγυρίζαμε  γιατί  θα  ερχόταν  "κατόπιν  ενεργειών  μας" , στην  πόλη  μας  και  τέταρτο  τμήμα  ΤΕΙ (θα  το  παίρναμε  λέει  από  τα  Γρεβενά) . 

Ω  του  θαύματος  όμως !!!  Τα  τέσσερα  τμήματα  που  θα  είχαμε  , με  την  ανακοίνωση  της  "ΑΘΗΝΑΣ"  έγιναν  ΕΝΑ . Συνηθισμένα  πράγματα  θα  μου  πείτε . Η  ευκολότερη  για  "ρίξιμο"  πόλη  της  Ελλάδος  είναι  ΕΔΩ . Άντε  καμιά  ψιλοδιαμαρτυρία, άντε  καμιά  συνάντηση  με  τον  "φίλο  και  γνωστό  μας"  Υπουργό  και  όλα  καλά  όλα  ωραία . Επωδός  ??? "Δεν  γινόταν  αλλιώς", "Κάναμε  ότι  μπορούσαμε" . "Η  τρόικα  δεν  μας  αφήνει ....κλπ , κλπ , κλπ.......

Επειδή  από  κάποιες  "κουβέντες  πεταχτές" που   άκουσα  από  "υποψήφιους  αυριανούς  συνομιλητές"  του  κ.  Υπουργού , δεν  διέκρινα  κάποια  ιδιαίτερα  διεκδικητική  διάθεση - πλην  της  δήλωσης  Σαββόπουλου  περί  παραίτησής  του  σε  αρνητική  περίπτωση - , ούτε  επίσης  επιχειρήματα  και  ενιαίες  προτάσεις , θα  ήθελα  να  προτείνω  "κάτι  παραπάνω"  από  αυτά  που  παίζουν  στο  τραπέζι , που  ίσως  φανούν  χρήσιμα  στην  "κοινή  προσπάθεια" Πιο  συγκεκριμένα  :  

  • Επειδή  απ΄ ότι  φαίνεται   , μετά  και  από  τον   πανελλήνιο  πλέον  ξεσηκωμό  κατά  του  σχεδίου  "ΑΘΗΝΑ" , μάλλον  η  κυβέρνηση  θα  αναδιπλωθεί  πλήρως .
  • Επειδή  μέσα  σ΄ όλο  τον  ντόρο  και  την  αναταραχή  ,  οι  γείτονες  και  φίλοι  μας  -  με  την  τεράστια  περιφερειακή  συνείδηση  που  διαθέτουν -  (οι  Κοζανίτες  ντε) , θα  πετύχουν  την  παραμονή  του  Πανεπιστημίου  Δυτικής  Μακεδονίας  στην  Κοζάνη. (και  καλά  θα  κάνουν) .
  • Επειδή  κατά  την  άποψή  μου  οι  ίδιοι  οι  φοιτητές των  ΤΕΙ  της  πόλης  μας ,  είναι  αυτοί  που  ξέρουν  καλύτερα  να  διεκδικήσουν  την  παραμονή  και  των  τριών  τμημάτων  στην  πόλη  μας .
  • Επειδή  εκείνος  που  πάλεψε  και  μόχθησε  περισσότερο  από  κάθε  άλλον  για  την  στέγαση  και  την  εδραίωση  των  ΤΕΙ  στην  πόλη  μας , καθώς  επίσης  και  την  δημιουργία  μελετών  και  υποδομών  δημιουργίας  Πανεπιστημιακής  Αρχιτεκτονικής  Σχολής (ένα  κάρο  λεφτά  ξοδεύτηκαν , τεράστιες  αναστατώσεις  στην  τοπική  κοινωνία προκλήθηκαν και  τελικά  μέχρι  και  Προεδρικό  Διάταγμα  για  την  λειτουργία  της  υπήρξε) , κατά  την  άποψή  μου , είναι  ο  τέως  Νομάρχης  Καστοριάς  Λιάντσης , ο  οποίος  και  πολλά  γνωρίζει  από  τέτοιου  είδους  διεκδικήσεις .
ΘΕΩΡΩ    ΣΚΟΠΙΜΕΣ  ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ  ΚΑΙ  ΧΩΡΙΣ  ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ  ΤΙΣ  ΠΙΟ  ΚΑΤΩ  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ  :

  1. Δεν  πρέπει  σε  καμία  περίπτωση  να  φύγει  κανένα  τμήμα  από  τα  ΤΕΙ  της  Καστοριάς  . Αναβάθμισή  ΝΑΙ   .  Και  το  επιχείρημα  φυσικά  δεν  είναι  η  ενοικίαση  διαμερισμάτων . Αυτό  το  επιχείρημα  το  γνωρίζουν . 
  2. Στα  πλαίσια  της  (ΣΙΓΟΥΡΗΣ)  παραμονής  του  Πανεπιστημίου  Δυτικής  Μακεδονίας στην  Κοζάνη , μας  δίνεται  η  καλύτερη  ευκαιρία  να  επαναδιεκδικήσουμε  την  πολυπόθητη  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ  ΜΑΣ - (σχολή  φάντασμα) . Την  κτιριακή  υποδομή  την  έχουμε  ,  το  Προεδρικό  διάταγμα  το  έχουμε , την  υπέροχη  πόλη  με  την  υπέροχη  φύση  και  την  πληθώρα  μνημειακού  και  ιστορικού  αρχιτεκτονικού  αντικειμένοου την  διαθέτουμε , την  μελέτη  εφαρμογής  και  λειτουργίας  της  την  έχουμε  σε   κάποια  ντουλάπια  αχρησιμοποίητη . Η  πολιτική  βούληση  και  μόνο  αυτή  απουσιάζει  μέχρι  τώρα .
  3. Στην  ομάδα  διεκδίκησης  ,  ζητείστε  να  υπάρχει  και  εκπροσώπηση  των  φοιτητών . Σίγουρα  και  υπεύθυνοι  και  έξυπνοι  είναι  και  επιχειρήματα  διαθέτουν .
  4. Ζητείστε  από  τον  τέως  Νομάρχη  να  σας  συμπαρασταθεί  και  πάρτε  τον  μαζί  σας  . Θα  σας  φανεί  χρήσιμος . Είμαι  βέβαιος  γι  αυτό  Και  μην  τον  φοβάστε . Δεν  νομίζω  να  σας την βγει  πλέον  ως  πολιτικός  αντίπαλος . Μάλλον  έθεσε  εαυτόν  σε  πολιτική  αποστρατεία  . Δεν  κινδυνεύετε  από  αυτόν . 
  5. Οι  παραιτήσεις  όλων  -  και  όχι  μόνο  του  Σαββόπουλου  ή  του  Καραμανίδη - θα  πρέπει  πιθανόν  να  είναι  το  τελευταίο  σας  όπλο  διαπραγμάτευσης - αφού  όμως  πρώτα  εσείς  οι  ίδιοι  πιστέψετε  ότι  μπορείτε  να  το  κάνετε . Τότε  και  μόνον  τότε  θα  γίνετε  πιστευτοί  και  από  τους  άλλους  ότι  το  εννοείτε .  
Υστερόγραφο   Μην  μου  πείτε  ότι  είναι  υπερβολή  ενώ  κινδυνεύουμε  να  χάσουμε  τμήματα  ΤΕΙ  εμείς  να  ζητάμε  και  τη  λειτουργία  της ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ .   Θυμείστε  στους "αρμόδιους" τι  ποσά  ξόδεψε  ο  έλληνας  φορολογούμενος  για  να  την  δημιουργήσει  και  μην  αφήνετε  τόσους  κόπους  όνειρα  και  έξοδα  να  αραχνιάζουν . Δεν  είναι  ΥΠΕΡΒΟΛΗ .

Με   δεδομένη  την "περιφερειακή  συνείδηση"  που  οι  γείτονές  μας  θα  δείξουν  (και  ιδιαίτερα  ο  Περιφεριάρχης  και  οι  Περιφερειακοί  Σύμβουλοι) σε  συνδυασμό    και  με  την  ύπαρξη  Πολυτεχνικής  Σχολής  στην  Κοζάνη , θεωρώ  ότι  οι  πιθανότητες  επιτυχίας  σε  μια  τέτοια  διεκδίκηση  είναι  πολλές .

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ , ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ , ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ .

ΚΑΣΤΟΡΙΑ ... ΚΡΑΤΑ  ΓΕΡΑ - 
ΘΑ  ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ !!!
ΟΣΑ  ΚΑΙ  ΑΝ  ΣΟΥ  ΠΑΡΟΥΝ , ΟΣΟ  ΚΑΙ  ΑΝ  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ  ΝΑ  ΣΕ  ΣΒΗΣΟΥΝ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΧΑΡΤΗ , ΤΗΝ  ΓΟΗΤΕΙΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΟΜΟΡΦΙΑ  ΣΟΥ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ  ΝΑ  ΤΗΝ  ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ . ΟΣΟ  ΚΑΙ  ΑΝ  ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ  ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ  ΣΕ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ  ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΛΙΓΟΙ  ΚΑΙ  ΑΝΑΞΙΟΙ  ΤΩΝ  ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ  ΣΟΥ.......

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 246 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΝΟΧΟ ??

54 βουλευτές «καίνε» τον Παπακωνσταντίνου

Τελευταία ανανέωση: Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 22:08
54 βουλευτές «καίνε» τον Παπακωνσταντίνου
Πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος κατέθεσαν στην ειδική γραμματεία του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, 54 συνολικά βουλευτές.

Στην πρόταση, την οποία υπογράφουν 52 βουλευτές της ΝΔ και τα δύο μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής που εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, Παναγιώτης Ρήγας και Βασίλης Οικονόμου, καταγράφονται με νομικά επιχειρήματα τα νέα δεδομένα που προέκυψαν κατά την προανακριτική διαδικασία που στοιχειοθετούν το νέο αδίκημα.
Ειδικότερα, στην πρόταση αναφέρεται ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις στηριζόμενες σε αδιαμφισβήτητα πραγματικά περιστατικά ότι στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου συντρέχουν εξ υποκειμένου και εξ αντικειμένου οι προϋποθέσεις τέλεσης της αξιόποινης πράξης της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος».
Αιτιολογώντας την κακουργηματική δίωξη κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών οι βουλευτές εστιάζουν μεταξύ άλλων στους βασικούς ισχυρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή, σύμφωνα με τους οποίους, «το CD με τη λίστα Λαγκάρντ ήταν προϊόν υποκλοπής, παρεδόθη ατύπως στην χώρα μας και η δημοσιοποίηση του γεγονότος θα μπορούσε να διαταράξει τις σχέσεις Ελλάδος - Γαλλίας».
«Οι ισχυρισμοί αυτοί του κ. Παπακωνσταντίνου ανετράπησαν πλήρως από το περιεχόμενο του υπό ημερομηνία 29.9.2010 εγγράφου του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας προς τον Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη», υποστηρίζουν αντικρούοντας παράλληλα τα επιχειρήματα του πρώην υπουργού καθώς όπως σημειώνουν:
- Πρόκειται για ενεργοποίηση διοικητικής συνδρομής, προβλεπόμενης από σύμβαση Ελλάδας - Γαλλίας καθώς και ευρωπαϊκή οδηγία.
- Προηγήθηκε έγγραφο αίτημα της Ελλάδας από τον Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη στις 13/9/2010.
- Η παράδοση του CD έγινε επίσημα με διαβιβαστικό έγγραφο και υπογραφές.
Παράλληλα τονίζουν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου «με αυτά τα δεδομένα όφειλε, μόλις έφθασε σα χέρια του ο ψηφιακός δίσκος να τον πρωτοκολλήσει και χωρίς δεύτερη σκέψη να τον διαβιβάσει στο ΣΔΟΕ με εντολή να αξιοποιηθεί το περιεχόμενό του για φορολογικούς ελέγχους».
«Αν αυτό είχε συμβεί είναι δεδομένο ότι ο έλεγχος θα είχε προχωρήσει και εκτιμάται ότι σημαντικά ποσά, σε κάθε περίπτωση άνω των 120.000 ευρώ σήμερα θα είχαν εισρεύσει στα ταμεία του ελληνικού κράτους. Αντ΄αυτού, με τρόπο περίεργο και ύποπτο ο πρωτότυπος ψηφιακός δίσκος χάθηκε», επισημαίνεται στην πρόταση.
Η πρωτοβουλία πάντως των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Σε γραπτή δήλωσή της υπογραμμίζει ότι «οι αποκαλύψεις και τα στοιχεία δικαιώνουν καθημερινά το ΣΥΡΙΖΑ που τον Ιανουάριο του 2013 υπέβαλε πρόταση να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για απιστία και υπεξαγωγή εγγράφου, σε βαθμό κακουργήματος».
«Τότε οι συνέταιροι της κυβέρνησης καταψήφισαν επιδεικτικά την πρότασή μας. Σήμερα τρέχουν πανικόβλητοι να διαχειριστούν επικοινωνιακά το θέμα, προσπαθώντας συνένοχα να κόψουν και να ράψουν τη διερεύνηση ώστε και πάλι να μην ακουμπήσει τους προστατευόμενούς τους», τονίζει η κ. Κωνσταντοπούλου.
Ο χρόνος πάντως της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να εγκρίνει την πρόταση, θα προσδιοριστεί στην αυριανή Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Στην Προανακριτική Επιτροπή έχει προγραμματιστεί να καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης.
Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά την σημερινή κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υποστήριξε ότι ποτέ δεν ενημερώθηκε για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ ενώ άφησε σαφέστατα αιχμές κατά του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.
Όπως φέρεται να είπε αν κάποιος θα έπρεπε να τον είχε ενημερώσει αυτός κανονικά θα ήταν ο κ. Διώτης.
Ακόμη, απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε αν είχε ενημερωθεί από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ Η ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ ? ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ?

Κόλαφος για τρόικα και κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ

Τελευταία ανανέωση: Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 16:05
Κόλαφος για τρόικα και κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ
-Ανατρέπει τις προβλέψεις  Στουρνάρα.  Δίνει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2014 και ανεργία 28.4% -Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση μαζί με ένα νέο γενναίο κούρεμα -Βολές κατά της πολιτικής του Βερολίνου

Διαλύει το τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες.
Οι εμπειρογνώμονες και οι αναλυτές του οργανισμού θεωρούν ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση και αποδομούν τις εκτιμήσεις Στουρνάρα ότι το 2014 θα έρθει η ανάπτυξη στη χώρα.
Για το 2014, ο ΟΟΣΑ προβλέπει και πάλι ύφεση και αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση της ανεργίας στο 28.4% και αύξηση του χρέους πάνω από το 180% του ΑΕΠ.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΟΟΣΑ επιρρίπτει τις ευθύνες στην πολιτική που ακολουθείται στην ευρωζώνη και έχει επιβληθεί από τη Γερμανία.
Συστήνει μείωση των επιτοκίων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ευρωομόλογα, που ισοδυναμούν με τύπωμα χρήματος, για να υπάρξει εγγύηση του δημόσιου χρέους ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.
Φυσικά, το Βερολίνο ούτε που θέλει να ακούει για όλα αυτά αλλά είναι σαφές ότι έχει περιέλθει πλέον σε δύσκολη θέση.
Η Γερμανία είναι απομονωμένη, ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, και έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ρωσία και την Κίνα που έχουν εμπορικές σχέσεις με χώρες της ευρωζώνης.
Παράλληλα η πολιτική αυτή δημιουργεί ένα διαρκώς ογκούμενο αντιευρωπαϊκό κλίμα στις χώρες του Νότου που απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα και τη συνέχεια της ευρωπαϊκής ιδέας αλλά και αυτήν ακόμα την ύπαρξη της Ε.Ε.
Σε εμφανή αμηχανία είναι και η κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, αφού υφίσταται πλήγμα το κλίμα αισιοδοξίας που θέλησε να περάσει.
Περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος από την τρόικα, αν δεν βγει το πρόγραμμα, θα σημάνει νέα μέτρα και νέες περικοπές, τη στιγμή μάλιστα που η συνοχή και οι αντοχές της τρικομματικής κυβέρνησης δοκιμάζονται με ήσσονος σημασίας θέματα, όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ Σ΄ ΑΝΩΤΕΡΑ - ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ . Η ΛΙΜΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ??? ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ .....



 15η  ΜΕΡΑΡΧΙΑ = 15Η  ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ = ΤΙΠΟΤΕ

ΟΡΣΕ  ΡΕ
ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ
ΤΟΠΙΚΟΙ
ΚΑΙ   ΑΛΛΟΙ
Ο  ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ  ΤΟΥ  1960  ΕΙΧΕ  ΤΗΝ  ΕΥΘΥΞΙΑ  ΚΑΙ 
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ
ΟΙ  ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ?????
WHAT  MEANS   ΕΥΘΥΞΙΑ???

ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΕΝΟΣ ΟΝΕΙΡΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ "ΘΕΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΛΗΞΑΝ" , ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Η "ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ .

 

2014 ..... TI ?????

    2014  :    Μουγγαμάρα .....
     (Απαγόρευση  ερωτήσεων  διά  νόμου)

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ

Τα μεγάλα φάουλ του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Τελευταία ανανέωση: Κυριακή 26 Μαΐου 2013 19:24
Τα μεγάλα φάουλ του δημάρχου Θεσσαλονίκης
Οι περιπέτειες του Πασά Μπουτάρη σε πρώτο πλάνο – Το «καλοχώρι» της Χαλκιδικής, η αποθέωση του Κεμάλ, οι γκέι και οι «Μακεδόνες»
Πολλές είναι οι βόμβες που έχει πετάξει κατά καιρούς ο ανεπάναληπτος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Οι άστοχες δηλώσεις που ξεσηκώνουν σάλο αντιδράσεων εντάσσονται στην καθημερινότητά του.
Τα πίσω-μπρος του Γιάννη Μπουτάρη έχουν μείνει στην ιστορία. Χαρακτηριστική είναι η αλλαγή άποψης για τον Αντώνη Σαμαρά μέσα σε λίγους μήνες. Ενώ μιλούσε με απαξιωτικά λόγια για τον Σαμαρά και την κυβέρνησή του ξαφνικά λίγους μήνες αργότερα αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «οδηγεί τη χώρα για να βγει από τη φορτούνα της κρίσης».
Από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε και το ΠΑΣΟΚ. Ενώ ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Βενιζέλου και της πολιτικής του ξαφνικά άλλαξε άρδην η άποψή του. Πρόσφατες είναι οι απαξιωτικές δηλώσεις για το ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει πολιτικά. Ο κύκλος του έκλεισε. Δεν ανασταίνεται ο Λάζαρος.»
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι λόγια και δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου. Αυτό που έχει σημασία για τον απλό πολίτη είναι τα έργα και οι δεσμεύσεις του ιδίου με την ιδιότητα του δημάρχου Θεσσαλονίκης.
Ποιος μπορεί να λησμονήσει τις «θεϊκές» δηλώσεις του Μπουτάρη για τα τρία βασικά προβλήματα της πόλης: το παραεμπόριο, το διπλοπαρκάρισμα και την καθαριότητα;
Ας τις θυμηθούμε λοιπόν.
«Θα πρέπει να λυθεί το θέμα με το παραεμπόριο και το διπλοπαρκάρισμα στη Θεσσαλονίκη. Καμία ανοχή σε αυτά δύο ζητήματα. Ο στόχος μας είναι μέχρι το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη να ξαναγίνει καθαρή πόλη.» έλεγε στις αρχές Ιανουαρίου 2011.
Ιστορικά θα πρέπει να θεωρούνται και τα φάουλ του Μπουτάρη σε σημαντικά εθνικά θέματα. Φιλοτουρκικές αναφορές ότι ο ίδιος προτιμά να αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη επισήμως Ίνσταμπουλ και ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι μεγάλος ηγέτης του τουρκικού κράτους εξαγρίωσαν τους Έλληνες πολίτες.
Αξίζει να επισημάνουμε την διαφωνία του για τη χρήση του όρου «Βόρεια Αλβανία» καθώς και την επιμονή του για τη στήριξη της διοργάνωσης του Gay Pride.
Ο εριστικός δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει τη χάρη να δημιουργεί προβλήματα χωρίς λόγο και αιτία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το μέτωπο που άνοιξε με τους κατοίκους της Χαλκιδικής, με αφορμή τη χρηματοδότηση της Ryan Air;
«Τι θα ήταν η Χαλκιδική χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κ@@οχώρι» είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο δήμαρχος-μπουμπούκι.
Τελευταίο και όχι έσχατο το «μπρος –πίσω» με τους Πόντιους.
Πέρυσι δεν έδωσε στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος την άδεια για να πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωσή της στην πλατεία Αγίας Σοφίας, προκαλώντας την οργή σωματείων. Φέτος έκανε πίσω και έδωσε την άδεια με αποτέλεσμα τα γιουχαΐσματα να πέσουν βροχή...
Ένας δήμαρχος-στολίδι για τη Θεσσαλονίκη που καθημερινά εισπράττει την απεριόριστη «αγάπη» του δημότη του!

ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙΣΑ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ...... ΠΙΑΣΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΨΤΟ .....

 Γράφει o Γιάννης Καλαμίτσης Δείτε όλα τα άρθρα του/της
Η ΤΕΛΕΤΗ της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού πέρασε, αλλά η λέξη «Ανάσταση» θα ακουσθεί και θα ακούγεται πάρα πολλές φορές μέχρι του χρόνου. Πολλοί θα λένε επειδή είναι λίγο μόδα, λόγω της καταστάσεως, για την ανάγκη να δούμε την Ανάσταση της χώρας. Αλλοι, όχι τόσο φιλόδοξοι, θα ζητάμε πολλές μικρότερης βαρύτητος Αναστάσεις. Μικρότερης βαρύτητος μεν, ιδιαίτερης σημαντικότητος δε.

Ισως να έχετε ακούσει κάποιον να λέει: «Ετσι και κερδίσω το Λόττο, θα κάνω Ανάσταση!». Είναι και αυτή μια μικρή, αλλά σωτήρια Ανάσταση. Υπάρχουν όμως και άλλες. Τρεις φορές την εβδομάδα διανύω μια διαδρομή, το τελευταίο χιλιόμετρο (περίπου) της οποίας είναι όλο λακκούβες. Μια απόσταση κατά τη διάνυση της οποίας αφενός μεν σταδιακώς καταστρέφεται η ανάρτηση του αυτοκινήτου, αφετέρου ξεκαρτινιάζονται τρεις ή τέσσερις σπόνδυλοί μου. Διανύω ένα χιλιόμετρο και είμαι για σπονδυλοδεσία! Επανειλημμένως, συλλαμβάνω τον εαυτό μου να σκέπτεται πως έτσι και ο δήμος Βριλησσίων αποφασίσει να περάσει αυτό το χιλιόμετρο με ένα καινούργιο στρώμα ασφάλτου, θα κάνω Ανάσταση.

Προσδοκώ Ανάσταση και στο θέμα της σύνταξής μου. Ετσι και μου χορηγηθεί μέσα σε έναν χρόνο από την υποβολή της Αιτήσεως, θα την κάνω την Ανάσταση. Οταν θα φτάσει η ημέρα που δεν θα μου πίνει το κράτος το οικονομικό μου αίμα με το μπουρί της σόμπας, μόνο και μόνο για να σπαταλήσει τα χρήματα σε μη παραγωγικές «επενδύσεις» (θιάσους, «καλλιτέχνες» γενικώς και ενισχύσεις κομμάτων), θα κάνω Ανάσταση.

Ετσι και ψηφιστεί ένας εκλογικός νόμος που να μην κλέβει τις ψήφους των πολιτών, με τα κόλπα της δεύτερης και της τρίτης κατανομής, εγώ θα κάνω Ανάσταση και, κατά πάσαν πιθανότητα, θα αναστηθεί και η πάσχουσα Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Ετσι και ένας πρωθυπουργός κάνει πραγματικότητα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικώς, θα κάνω Ανάσταση. Κι ίσως να είναι η αφορμή για να κάνει Ανάσταση και το νεκρό από χρόνια πολιτικό μας σύστημα.

Ετσι και ξεπεράσουμε τους φόβους μας και σηκωθούμε από τους καναπέδες, για να κατέβουμε στους δρόμους όχι απλώς για να φωνάξουμε, αλλά για να συγκρουσθούμε, θα κάνω εγώ Ανάσταση, αλλά θα είναι και η τελευταία ευκαιρία για την Ανάσταση της χώρας. Κάτι που όλοι ευχόμαστε με τα λόγια αλλά δεν επιδιώκουμε με πράξεις.

Κι όπως λέει και μια παροιμία: «Με τα λόγια άρες μάρες, με τις πράξεις κουλαμάρες!».

ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΤΥΠΟΣ . ΕΒΑΖΕ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ !!!!!


ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ? ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΟΥΝ ΨΕΜΑΤΑ ? ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟΥΣ "ΝΥΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ" ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΥΣ "ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΟΥΣ" .

Ο Μαρκογιαννάκης καλεί και πάλι τον πρέσβυ Χαλαστάνη

Τελευταία ανανέωση: Σάββατο 25 Μαΐου 2013 13:52
Ο Μαρκογιαννάκης καλεί και πάλι τον πρέσβυ Χαλαστάνη
Αιφνιδιαστική τροπή δίνει στην υπόθεση η σημερινή παρέμβαση του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής
Νέα κλήτευση του πρέσβεως της Ελλάδος στο Παρίσι κ. Κωνσταντίνου Χαλαστάνη σχετικώς με την υπόθεση που αφορά στη λίστα Λαγκάρντ προανήγγειλε ο πρόεδρος της αρμόδιας προανακριτικής επιτροπής.
Το έγγραφο που εστάλη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση και όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα το πρωί ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση, θα γίνουν κλητεύσεις μαρτύρων. Πρώτος απ’ όλους φαίνεται πως θα είναι ο πρέσβυς κ. Κωνσταντίνος Χαλαστάνης.
Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής επισήμανε: «Υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά στη διαδικασία η οποία τηρήθηκε από την πρεσβεία που όταν κατέθεσε ο κ. πρέσβης μας τα είπε διαφορετικά. Γι’ αυτό το λόγο και στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί το ενδεχόμενο κλήτευσης και πάλι του κ. πρέσβεως». 
Τρία νέα στοιχεία
Ο κ. Μαρκογιαννάκης συμπλήρωσε ότι βάσει του εγγράφου που εστάλη στις 15 Μαΐου από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας προκύπτουν τρία νέα στοιχεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Προανακριτικής:
  • Πρώτον, «κατέρρευσε ο μύθος ότι η επιτροπή και ο πρόεδρός της κάνει ό,τι μπορεί για να μη φανεί ότι πράγματι το έγγραφο αυτό δεν ήρθε διά της ελληνικής πρεσβείας στη Γαλλία αλλά από τις μυστικές υπηρεσίες».
  • Δεύτερον, η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν αυτή που περιέγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δηλαδή ότι η λίστα Λαγκάρντ προωθήθηκε με «χέρι με χέρι» και εν κρυπτώ. «Έγινε μια κανονική τυπική διαδικασία επίσημα» υποστήριξε ο κ. Μαρκογιαννάκης
  • Τρίτον, το έγγραφο αναφέρει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς λόγους.
Η εξέλιξη αυτή φυσικά προέκυψε ύστερα από τις πιέσεις που άσκησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και κ. Θοδωρής Δρίτσας την Πέμπτη. Οι δύο βουλευτές άφησαν αιχμές εναντίον του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και του κ. Μαρκογιαννάκη, για «απόκρυψη» των εγγράφων που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη λίστα Λαγκάρντ.
Η επιμονή Ζωής – Δρίτσα
Επίσης, υποστήριξαν ότι είναι απαραίτητη η νέα εξέταση του πρέσβεως κ. Χαλαστάνη, ο οποίος φέρεται (σ.σ. κατά την επίσημη εκδοχή) να παρέλαβε το επίμαχο CD και το επίσημο διαβιβαστικό έγγραφο και να τα απέστειλε συστημένα στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Πολιτικοί παρατηρητές επισήμαιναν πως υπάρχουν σκιές στην υπόθεση αφού το πρόσωπο που αποκαλείται «πρέσβυς της υπόθεση Λαγκάρντ» μπορεί να μην είναι ο επίσημος παραλήπτης της λίστας αλλά ένα άλλο πρόσωπο που ενήργησε με εντολές άνωθεν.
Με προσεκτικές κινήσεις, μελέτη και χωρίς προβοκάτσιες με άνευ αντικρίσματος λογομαχίες μεταξύ βουλευτών ίσως το πληροφορηθεί η Προανακριτική Επιτροπή κατά τη νέα εξέταση του κ. Χαλαστάνη ή με την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον κ. Παπακωνσταντίνου, επισημαίνουν ανεξάρτητοι βουλευτές που παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/310925/o-markogiannakis-kalei-kai-pali-ton-presvy-halastani#ixzz2UNp4lFDo