Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ !!!!

Ο Τσίπρας ρίχνει γέφυρες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

07:39
Opening quote
Έτοιμη για το δικό της μεγάλο «ιστορικό συμβιβασμό» δείχνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προσπαθεί να ρίξει τους (προεκλογικούς) τόνους και να αναζητήσεις γέφυρες συνεννόησης με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ
Έτοιμη για το δικό της μεγάλο «ιστορικό συμβιβασμό» δείχνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προσπαθεί αφενός μεν να ρίξει τους (προεκλογικούς) τόνους και να αναζητήσεις γέφυρες συνεννόησης με τη ΝΔ και αφετέρου να «απλώσει το χέρι» σε δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για να επισπεύσει διεργασίες συμμαχιών στο πλαίσιο που είχε θέσει ο Αλέξης Τσίπρας ήδη απ’ το βράδυ των ευρωεκλογών, αυτό δηλαδή της «πλατιάς, προοδευτικής, και πατριωτικής συμμαχίας».
Τον τόνο τον δίνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Η πρώτη βασική κίνηση έγινε με την προ ημερών τοποθέτησή του στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ η οποία σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε τους πρότερους πύρινους αντιμνημονιακούς λόγους. Μάλιστα το γεγονός αυτής της στροφής (για την οποία γράφαμε εδώ και αρκετούς μήνες, απ’ τον προηγούμενο Δεκέμβριο, στο antinews το επεσήμανε και το Bloomberg (βλέπε Ο Αλέξης θέλει να γίνει Αντώνης).
Η δεύτερη κίνηση ήταν το άνοιγμα προς τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες μέσω Σουλτς απ’ τον Αλέξη Τσίπρα για «συνεργασία αν επιστρέψουν στις ρίζες τους» και όπως φαίνεται αυτή η κίνηση ολοκληρώνεται με τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες με τους ανθυποψηφίους του για την προεδρία της Κομισιόν.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ζήτησε να πάρει τη διερευνητική εντολή πρώτος ο Γιούνκερ εκ μέρους του Λαϊκού Κόμματος καθώς όπως σημείωσε «οφείλουμε όλοι να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα, αυτό ορίζει ο σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία» εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία του με άλλη τυχόν επιλογή απ’ τους ηγέτες της ΕΕ. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον ότι θέλει τη διάλυση της Ευρώπης. Η μπηχτή είναι σαφής. Ο Κάμερον έχει θέσει βέτο στη Μέρκελ κατά της υποψηφιότητας Γιούνκερ.
Και ενώ αυτά γίνονται στο εξωτερικό στο εσωτερικό, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ανταποκριθεί σε πρόσκληση του Σαμαρά για διάλογο και συνεννόηση. Βεβαίως και παλιότερα εξέφραζε ανάλογες επιθυμίες και αξιώσεις προς την πλευρά Σαμαρά ωστόσο η κατηγορηματικότητα ότι «ο Τσίπρας είναι έτοιμος να ανταποκριθεί» είναι ένα σαφέστατο βήμα προς τα μπρος στην αναζήτηση συνεννόησης με τη ΝΔ και την κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα ο Πάνος Σκουρλέτης συνέχισε στο πνεύμα παλιότερων παρεμβάσεων τόσο του ίδιου όσο και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον αν μπορούσε το σημερινό ΠΑΣΟΚ να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δουν εκείνοι και προϋποθέτει τη ρήξη με τις στρατηγικές επιλογές που μέχρι και τώρα υπερασπίζονται και υλοποιούν». Κοινώς ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
Μάλλον ο Γλέζος κάτι ήξερε όταν έλεγε προεκλογικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αν μετανιώσουν για το μνημόνιο». Ωστόσο αυτός που φαίνεται μέχρι στιγμής να μετανιώνει για το αντιμνημόνιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου