Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ??? ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ???


Ενεργοί Πολίτες Καστοριάς: “Η σημερινή δημοτική αρχή έχει χάσει και το …γήπεδο και τη μπάλα”!

7e1dc8b9134f1e90b7387fabc1f747cc_XL
“Φρούδες” οι υποσχέσεις Κωττούλα για διαπλάτυνση της Αγίου Μηνά
Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Κωττούλας, δεσμεύθηκε για τη διαπλάτυνση της οδού Αγίου Μηνά και την απομάκρυνση του επικίνδυνου και ετοιμόρροπου τοιχίου, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το 2ο Δημοτικό Σχολείο.
toixioagioumina1
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής Αρχής,  το τοιχίο παραμένει στη θέση του …πλην κάποιας κατάρρευσης που επήλθε από τον χρόνο, που πιθανόν να κάνει αυτό που δεν έκανε ο δήμος ένα χρόνο τώρα…
Να θυμίσουμε πως οι κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρώσει και υπογραφές (50, περίπου), καθώς εκτός από τον κίνδυνο να χτυπήσει κάποιος περαστικός (ή τα παιδάκια από το σχολείο) από πτώση κάποιας πέτρας, υπάρχει και πολύ περιορισμένη ορατότητα στο σημείο, με μεγάλες πιθανότητες να σημειωθεί κάποιο ατύχημα μεταξύ διερχόμενων οχημάτων.
Πριν από ένα χρόνο ο κ. Κωτούλας μας υποσχέθηκε ότι θα εισακουστεί η διαμαρτυρία των κατοίκων. Δυστυχώς, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει τίποτα και προβλέπω πως δεν θα γίνει ούτε στο μέλλον. Ένα σχόλιο που θα μπορούσα να κάνω, όχι μόνο για αυτό το θέμα, αλλά για όλα, είναι ότι η σημερινή δημοτική Αρχή έχει χάσει και το …γήπεδο και τη μπάλα“, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ενεργών Πολιτών, Αλέξανδρος Τοψής, μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ.
Με το …τάξιμο, όμως, κανείς δεν έπαθε τίποτα!!!
Γιάννα Λούσιου
toixioagioumina2

Σχόλιο  kastoriaMIA  :
Μάλλον  κύριοι  κάτι  δεν  βλέπετε  καλά . Οι  φωτογραφίες  που  βάλατε  στο  άρθρο  σας  που  δείχνει  το  επικίνδυνο   ¨τοιχείο¨ στην  στροφή  δεν  είναι  αληθινές .  Η  πραγματικότητα  αποτυπώνεται  κανονικότατα  στην  ¨διαδυκτιακή  σελίδα¨ του  Δήμου  Καστοριάς  και  συνοδεύεται  μάλιστα  και  από  το  ανάλογο  ιστορικού  και  αρχιτεκτονικού  περιεχομένου  κείμενο . Οι  τουρίστες  φυσικά  ψάχνουν  να  βρουν  το  αρχοντικό  Τζιάτα  (γιατί  περί  των  ερειπίων  του  καμένου  αρχοντικού  πρόκειται  το  ως  άνω  περιγραφέν  ¨επικίνδυνο¨ τοιχείο)  και  όταν  φτάνουν  στην  περιοχή  δεν  μπορούν  να  το  βρουν .  Για  τον  Δήμο  Καστοριάς  όμως  το  αρχοντικό  Τζιάτα  ¨ζει  και  βασιλεύει¨ , άσχετα  αν  ο  αρμόδιος  δεν  το  γνωρίζει  και  θεωρεί  ότι  θα  ¨καθαρίσει¨ το  ¨επικίνδυνο  τοιχείο¨  γιατί  έχει  50  υπογραφές  κατοίκων . 
Για  του  λόγου  το  αληθές  :  copy  -  paste  της  διαδυκτιακής  πληροφόρησης  του  επίσημου  Δήμου  Καστοριάς  (εδώ  και  τριάντα  χρόνια? - δυστυχώς  όμως  η  σελίδα  υπάρχει  ακόμη  και  μπορεί  ο  καθένας  να  μπει  και  να  επιβεβαιώσει  τα  παραπάνω  χιλιοειπωμένα  πλην  όμως , στου  κουφού  την  πόρτα , σχόλιά  μας)) 


ΑΠΟ   ΤΙΣ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ  ΠΥΛΕΣ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : 

Αρχοντικά Βεργού
Αρχοντικό Σκουτάρη

Αρχοντικό Τζιάτα
Τριώροφο αρχοντικό με συμμετρική κάτοψη σε σχήμα σταυρού εγγεγραμμένου σε τετράγωνο. Κατασκευάσθηκε στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα (1882), όπως φανερώνει η κτητορική του επιγραφή στη δυτική είσοδο.
Ανήκει στον τρίτο τύπο των παραδοσιακών αρχοντικών της Καστοριάς. Δυστυχώς, έχει υποστεί αρκετές επεμβάσεις, οι οποίες αλλοίωσαν την αρχική του μορφή.
Χαρακτηριστική είναι η νότια πλευρά της κυρίας εισόδου, που διατηρείται ανέπαφη με εξαίρεση την προσθήκη μεταλλικού εξώστη στον δεύτερο όροφο.
Βασικό αναγνωριστικό στοιχείο της περιόδου αυτής είναι το περίτεχνο σαχνισί με φουρούσια, καμπύλο γείσο και ανοίγματα που φέρουν ημικυκλική απόληξη, που κοσμεί τη νότια πλευρά.

Στην ανατολική, βόρεια και δυτική όψη έχουν προστεθεί μεταγενέστερα στοιχεία (εξώστες, κλιμακοστάσια, αποθήκες).
Αντίστοιχα και στην κάτοψη μεταγενέστερη τοιχοποιοϊα διαίρεσε το κτίσμα σε δύο αυτόνομα τμήματα.

1 σχόλιο:

  1. Καστοριανός στον Άγιο Μηνά6 Ιανουαρίου 2016 στις 5:30 π.μ.

    Όσο άσχετος είναι ο κύριος Τοψής (κατάγεται από την Φλώρινα;) τόσο άσχετη είναι και η Σέντρα.

    Έχουν λόγο κάποιοι άσχετοι στην Καστοριά και δυστυχώς διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, οι οποίοι δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα για τη πόλη και τους κατοίκους της.

    Δυστυχώς το αρχοντικό έπεσε θύμα εμπρησμού, για να έχουν πάρκινγκ οι περίοικοι.

    Γνωστό το σκάνδαλο αφού ζητούσαν χρόνια την κατεδάφιση του κτιρίου.

    Δεν τα κατάφεραν τότε, επί "πανίσχυρου" Παπουλίδη, και το έκαψαν το κτίριο ελπίζοντας ότι θα ανοίξει ο χώρος να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους.

    Όμως ούτε την χάρη τους έκανε ο Παπουλίδης, ούτε ο Τσαμίσης, ούτε κανείς. Και έρχεται τώρα από τους Μανιάκους ο Κωτούλας και υπόσχεται άλλα αντ' άλλων.

    Προφανώς σαν τον Μπινιάκο κι αυτός θα μπερδεύει τα αρχοντικά της Καστοριάς, που μπέρδεψε του Μπασιάρα με του Χριστόπουλου. Τόσο πολύ ξέρουν την πόλη!!!!!!

    Τώρα η τρόϊκα Σέντρα-Κωτούλας-Τοψής, θέλουν αν επιβάλλουν το πώς θα ζήσουμε εμείς στον Άγιο Μηνά.

    ΟΧΙ υπάρχουν και Καστοριανοί που ζούμε εκεί, και δεν θέλουμε τέτοιες ενέργειες που πληγώνουν την περιοχή.

    Το αρχοντικό Τζιάτα πρέπει να ανεγερθεί όπως ήταν στην ίδια θέση και στην ίδια κλίμακα.

    Η Καστοριά θα ζήσει σε πείσμα των "ξένων" που θέλουν πάργκινγ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή