Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

"ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ" - ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ? (ΑΣΤΕΡΙΞ - ΟΒΕΛΙΞ)

ΕΛΛΗΝΕΣ... ΟΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και ενώ οι δημοσκόποι ήταν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, επιλέγοντας, λόγω της ιδιαιτερότητας των εκλογών την προεκλογική συνεργασία, μήπως και ενωμένοι βγάλουν κάποια άκρη, οι κάλπες...
άνοιξαν, έκλεισαν, οι ψηφοφόροι επέλεξαν, αδιαφορώντας για τους εκβιασμούς και τις απειλές των δανειστών μας.
Ξαφνιάζοντας, δυσάρεστα φυσικά, τους πάντες στο εξωτερικό, κάνοντας τους να καταλάβουν ότι ο Έλληνας δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Γιατί κανείς δε μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τις κινήσεις του. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στο μυαλό του. Εδώ στον τόπο αυτό φυσά άλλος αέρας, εδώ έχουμε την ανατροπή στο αίμα μας.
Και κρίνοντας από το εκλογικό αποτέλεσμα, δε θα καταφέρουν οι '' φίλοι '' μας από το εξωτερικό, να μας μετατρέψουν, εύκολα, σε αυτό που φαντάζονται ότι θα πρέπει να είναι ο Έλληνας. Και οι εκλογές αυτές ίσως, μαζί με όλα τα άλλα, να ήταν και μία πολύ καλή ευκαιρία να το καταλάβουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως, ότι η χώρα μας δεν πρέπει να κάνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, απλά ο τρόπος που επέλεξαν οι δανειστές μας να το κάνουν, δείχνει το πόσο λίγο γνωρίζουν τη νοοτροπία του Έλληνα, αλλά και του Ευρωπαϊκού Νότου .Και ότι κάθε προσπάθεια τους να επιβάλλουν τη θέληση τους με τη βία και τον καταναγκασμό, μοιραία είναι καταδικασμένη να πέφτει στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου