Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΟ ??? ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ????

Τα δανεικά τελειώνουν. Και μετά;

Ας κοιτάξουμε τα πράγματα κατάματα και ας πούμε τις πικρές αλήθειες που όλοι τους (οι πρωθυπουργοί, υπουργοί, Στουρνάρηδες και Σια) μας κρύβουν.

Τα δανεικά τελειώνουν. Και μετά;

Τα δανεικά τελειώνουν μέσα στο '13. Δηλαδή τέρμα τα λεφτά που μας στέλνει το Eurogroup (τα τελευταία είναι αυτά τα 8,2 δισ. που θα εκταμιεύονται σιγά-σιγά απ' ό,τι φαίνεται Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβρη). Δεν θα υπάρχουν πια και η Ελλάδα θα πρέπει να βγει πάλι στις λεγόμενες αγορές για να βρει ρευστότητα με δάνεια.
Κολοκύθια τούμπανα που λένε. Ποια Ελλάδα και ποιες αγορές-κοράκια που ούτε να ασχοληθούν με τη χώρα μας καταδέχονται, καθώς βλέπουν ότι τα ελλείμματα μεγαλώνουν, επενδύσεις δεν γίνονται, η ανεργία αυξάνεται, η ύφεση μεγαλώνει και τα κρατικά έσοδα μειώνονται.
Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κλείσουμε οριστικά τις πόρτες των λεγόμενων αγορών (μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, χρηματοπιστωτικοί όμιλοι, funds και λοιπά) καθώς κανείς δεν δανείζει όταν βλέπει ότι πολύ δύσκολα θα πάρει πίσω τα δανεικά και με τον ανάλογο τόκο.
Ποιος λοιπόν θα μας στέλνει λεφτά όταν οι κάνουλες ΔΝΤ-Κομισιόν-ΕΚΤ κλείσουν;
Και επειδή ο εφιάλτης είναι πολύ κοντά και επειδή πάλι η Ελλάδα θα ζει με το μαχαίρι στο λαιμό, κινδυνεύοντας εκεί, κατά το Νοέμβρη-Δεκέμβρη, να μην μπορεί να πληρώσει συντάξεις και να καλύψει άμεσες κρατικές δαπάνες (π.χ γάζες στα νοσοκομεία) πρέπει ΤΩΡΑ, μαζί με τις όποιες διαπραγματεύσεις γίνονται με την τρόικα, να ζητήσουν: 1) Επιμήκυνση εξόφλησης των δανείων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. 2) Νέο γερό κούρεμα του συνολικού χρέους. 3) Νέα «αιμοδοσία» με έγκριση νέου δανείου τουλάχιστον για ένα ακόμα χρόνο.
Αυτή είναι η αλήθεια που πονάει και όλα τα άλλα περί εξόδου της Ελλάδας από την περιδίνηση του οικονομικού θανάτου της, περί σύντομης εξόδου στις αγορές είναι κουραφέξαλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου