Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΝΑΤΟΣ ΠΑΛΙ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ !!! ΑΠΟ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΣ ΝΗΣΙΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑΝ . ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ "ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" !!!!!! ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΗΡΕΜΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΟΠΩΣΗ" ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ . ΑΠΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΝΗΣΙΑ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ . ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΩΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΡΙΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ . ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΖΑΜΠΑ ΩΣ "ΕΙΘΙΣΤΑΙ" ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ( ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ - ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ????)

Ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει τις ομορφιές της Ίου

Στην παραλία Μυλοπότας κάνει το μπάνιο του ο πρώην πρωθυπουργός

Ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει τις ομορφιές της Ίου
Στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης διάγει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ίο. Στις φωτογραφίες που βλέπετε ο κύριος Παπανδρέου απολαμβάνει το μπάνιο του στην παραλία του Μυλοπότα παρέα με τη σύζυγό του, Άντα.
Βέβαια ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει να απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές μακριά από τις υποχρεώσεις των προηγουμένων ετών, οι οποίες τον κρατούσαν για πολύ καιρό μακριά από θερινές απολαύσεις. Πρόσφατα βρέθηκε και στη Σέριφο, όπου διέμενε σε πολυτελέστατο σπίτι πάνω στη θάλασσα, ξεκινώντας από εκεί τις διακοπές τους, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη σύζυγό του.






ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ - ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΦΟΡΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ) , ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ" ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ . ( ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ - ΤΕΙ - ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ .... ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ)

Εκπέμπει SOS το νοσοκομείο Καστοριάς…….

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΚΕΦΙΑΠ Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ).
Η ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ Ή Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΟΔΥΝΗΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.
ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΕΙΣ (33) ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ (1) ΙΑΤΡΟ, ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΝΑΝ (1) ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ, ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΟΣ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΔΥΟ (2) ΙΑΤΡΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
1.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.
2.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Υ.ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ.
3.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΑΚΥΑμεΑ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ.
4.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.


πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/75317

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΦΕΛΛΩΝ .... ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ .... ΑΥΤΟΙ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ... ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΕΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ . ΔΕΝ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕΕΕΕΕΕ.......

Και οι φελλοί επιπλέον (ακόμη)…


Από το Μυστήριο
Μία από τις καλύτερες, ή μάλλον από τις πιο εύστοχες, αφίσες που είχε κυκλοφορήσει η ΔΑΠ την περίοδο που ήμουν φοιτητής στην Κομοτηνή, πριν από είκοσι σχεδόν χρόνια (…) τιτλοφορείτο : «Βουλιάξτε τους φελλούς».

Είναι αποκαρδιωτικό σε κάθε περίπτωση ότι το προ εικοσαετίας αίτημα της μεγαλύτερης φοιτητικής παράταξης, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας εν τέλει, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς ουδέποτε καταφέραμε τελικά να απαλλαχθούμε από τους «φελλούς».
Με ένα πραγματικά «μυστήριο» τρόπο όλα αυτά τα χρόνια οι «φελλοί» ουχί μόνο δεν εξαφανίστηκαν, αλλά προόδευσαν, έγιναν περισσότεροι και εν τέλει κατάφεραν να επικρατήσουν στη δημόσια ζωή. Με τις κατάλληλες αναμεταξύ τους συμμαχίες – καθώς οι «φελλοί» κατά βάθος αναγνωρίζουν την κενότητα και τη μειονεξία τους – οι «φελλοί» πέτυχαν να στεγανοποιήσουν και να αποκλείσουν τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας από τη συμμετοχή στα κοινά.
Χρειάστηκε βέβαια οι υγιείς αυτές δυνάμεις να επιτρέψουν την επικράτηση των «φελλών», είτε επειδή όταν αποφάσισαν να συμμετέχουν και να εκτεθούν, νικήθηκαν από τη συμμαχία των «φελλών», είτε επειδή απαξίωσαν τη συμμετοχή τους στα κοινά υποτασσόμενοι στο mainstream απολιτικό κλίμα της εποχής.
Έτσι οι «φελλοί» όλα αυτά τα χρόνια αναδείχθηκαν μεγαλόσχημοι υπουργοί, μεγαλόσχημοι βουλευτές, μεγαλόσχημοι δήμαρχοι, μεγαλόσχημοι διοικητές οργανισμών. Με σικάτα ρούχα, ύφος χιλίων καρδιναλίων, κυνηγούν τις κάμερες για το θεαθήναι. Εκστομίζουν τις ίδιες κάθε φορά βαρύγδουπες εκφράσεις απολύτως κενού περιεχομένου και φαντασιώνονται ότι όλοι τους θαυμάζουν, ζώντας το όνειρό τους.
Και φυσικά τους συναντάς σε όλα τα κόμματα. Και κάπως έτσι απαντάται και η απορία πως κατέρρευσε η χώρα…
Είκοσι χρόνια λοιπόν μετά, το αίτημα «Βουλιάξτε τους φελλούς» αποτελεί διαχρονικό αίτημα και ανάγκη της κοινωνίας για να κατορθώσει η Ελλάδα να ορθοποδήσει στο μέλλον. Η κυριαρχία των «φελλών» αποτελεί το κύριο βαρίδι για την ανάκαμψη της χώρας, καθώς οι «φελλοί» βάζουν τρικοκλοποδιές στην όποια προσπάθεια για αλλαγή. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε μία σύγχρονη νέα Ελλάδα δεν θα έχουν καμία πια θέση.
Έτσι, σε συνθήκες οικονομικού πολέμου το κρίσιμο θέμα είναι κατ’ αρχήν να προσπαθήσει η ελληνική κοινωνία να απομονώσει τους «φελλούς», εν συνεχεία δε να τους «βουλιάξει» και να τους στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όπου ανήκουν…
Η απαλλαγή από την κυριαρχία των «φελλών» θα λάβει χώρα όμως μόνο με τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ .....

Το δράμα του ΓΑΠ...


Από το Μυστήριο
Επί αρχηγίας Του, τόσα χρήματα, της Πασοκάρας φυσικά, δαπανήθηκαν με εντολή Του, τόσος χρόνος σπαταλήθηκε για να ετοιμαστεί ένα γυμναστήριο της προκοπής για Εκείνον για να γυμνάζει το ατέλειωτο απολλώνιο κορμί Του.
Και πόσο το χάρηκε;
Λίγο, ελάχιστο, όταν έβρισκε χρόνο και ήταν για διακοπές στην Ελλάδα.
Και εκείνος, ο άκαρδος, ο ψυχρός εκτελεστής συναισθημάτων, ο Βαγγέλης, με του που αναλαμβάνει αρχηγός, καταργεί εν μία νυχτί το δημιούργημά Του.
Και όχι μόνο αυτό, αποφασίζει να μεταφερθούν τα γραφεία του Κινήματος από την υπερπολυτελή Ιπποκράτους πίσω στη μιζέρια της Χαρ. Τρικούπη.
Και με το που ξεκινά η μετακόμιση, ανοίγει υπερσύγχρονο γυμναστήριο στο ισόγειο του κτηρίου στην Ιπποκράτους !!! 
Ο ορισμός της τραγική ειρωνείας...
Εντάξει, κρίμα για τον Γιώργη, τόση κακία του κρατά ο Βαγγέλης, τόσο μίσος πια;
Πόσες πίκρες να αντέξει δηλαδή ένας άνθρωπος...
Υ.Γ. Save the GAP
Τα Σέβη μου

ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ Η ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ !!!!! ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ . (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Το θαυματουργό βατραχάκι !!! (το αστείο της ημέρας)

Ένας τύπος τον είχε 50 πόντους, αλλά δεν μπορούσε να τον βολέψει πουθενά.

Μεγάλη πίκρα. Πάει, λοιπόν, σε ένα γιατρό, ο οποίος του λέει :
- Κοίτα, η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε αυτή την περίπτωση, δεν πας στην τάδε μάγισσα;
Μες στην απελπισία του, τι να κάνει το παλικάρι... το δοκιμάζει κι αυτό.
Πάει, λοιπόν, στη μάγισσα, που του λέει :
- Θα πας στο δάσος και θα βρεις μια λίμνη όπου ζει ένας βάτραχος. Θα του ζητήσεις να σε παντρευτεί και αυτός θα σου πει «όχι». Κάθε φορά που θα σου λέει «όχι» θα σου μικραίνει 10 πόντους !
Τρελάθηκε ο τύπος, πάει στη λίμνη, βρίσκει το βάτραχο και τον ρωτάει :
- Βατραχάκι, θα με παντρευτείς;
- Όχι, λέει το βατραχάκι.
Την χουφτώνει και πράγματι είχε μικρύνει 10 πόντους !!
Ξαναδοκιμάζει :
- Βατραχάκι, θα με παντρευτείς;
- Όχι, λέει το βατραχάκι.
Την χουφτώνει και πράγματι είχε μικρύνει άλλους 10 πόντους !!!
Ωραία, σκέφτεται, τώρα είναι 30 πόντους, αν την κάνω 20, θα είναι πολύ καλά, θα είμαι περιζήτητος στις γυναίκες.
Ξαναδοκιμάζει τελευταία φορά :
- Βάτραχε, θα με παντρευτείς;
- Μα τι μαλάκας είσαι εσύ, πόσες φορές θα σ' το πω; Όχι, όχι, όχι !!!!!!!!!

ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΔΙΣΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΫΜΕΝΟΥΛΗ ..... ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΩΝ 580 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΣΑΝ "ΥΨΗΛΟ" ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!

Σύζυγος Γ. Παπακωνσταντίνου: Ο άνδρας μου είναι κλεισμένος στο σπίτι και δεν μπορεί να βρει δουλειά

Ελλάδα — ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 29 Ιουλίου 2013 11:46
123
Για αδικία και σκοπιμότητες κάνει λόγο η Γιακολίν Βίνκε, σύζυγος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παραπέμφθηκε πρόσφατα από τη Βουλή στο Δικαστικό συμβούλιο για την πολύκροτη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Η Ολλανδέζα σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής», ξεσπάει και αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πληρώνει τα λάθη άλλων.
«Προφανώς ήξερε ότι όταν δέχτηκε να αναλάβει υπουργός οικονομικών σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία θα πλήρωνε λάθη άλλων και ότι δεν θα κέρδιζε ποτέ στο τέλος σε διαγωνισμό δημοφιλίας. Είμαι σίγουρη όμως πως δεν γνώριζε πόσο μεγάλες θα ήταν οι δυσκολίες και πόσο ψηλό θα ήταν το τίμημα» παραδέχεται η κυρία Βίνκει η οποία, ωστόσο, διατηρεί την ψυχραιμία της.
Δηλώνει, ακόμη, πως χάρηκε όταν είδε πως μερικοί βουλευτές δεν πείστηκαν από το πόρισμα ενώ σημειώνει πως έχει αμέριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.
«Εχω ζήσει όλη την ιστορία από κοντά. Δεδομένου ότι όλη η διαδικασία μέχρι την παραπομπή ήταν τόσο ξεκάθαρα πολιτική δεν εξεπλάγην. Χάρηκα που η ψηφοφορία στη Βουλή έδειξε ότι πολλοί βουλευτές δεν πείστηκαν από το πόρισμα και την πρόταση της παραπομπής. Από κει και πέρα έχω εμπιστοσύνη ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και χαίρομαι που είναι στα δικά της χέρια πλέον η υπόθεση» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επισημαίνει πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου βρίσκει συνεχώς κλειστές πόρτες, είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από όταν μπήκε στην πολιτική και δεν μπορεί να βρει δουλειά, ενώ και ο ίδιος πρόσφατα παραδέχθηκε πως είναι κλεισμένος στο σπίτι και η μοναδική του ενασχόληση είναι κάποιες επαφές στο εξωτερικό με εταιρείες που ενδιαφέρονται να μάθουν για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Προσθέτει επίσης πως αγαπάει την Ελλάδα και αισθάνεται τυχερή που της δόθηκε η ευκαιρία να έρθει σε αυτή τη χώρα, ενώ, τονίζει με νόημα πως «Πάντα γνωρίζαμε ποιοι ήταν και παραμένουν πραγματικοί μας φίλοι. Πολλές φιλίες έγιναν πιο δυνατές αυτή την περίοδο. Δεν πιστεύω να υπάρχει ούτε ένας ανάμεσα σε όσους γνωρίζουν τον Γιώργο προσωπικά, ή σε αυτούς που δούλεψαν μαζί του, που να αμφέβαλε ποτέ για την ακεραιότητά του».

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ" ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ..... ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ?????

Αυτοί είναι οι 25 Δήμαρχοι που παραιτήθηκαν

..μέχρι να ξε-παραιτηθούν φυσικά, γιατί θα ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους. Πάμε στοίχημα;
Την κοινή επιστολή παραίτησης από τα δημοτικά αξιώματά τους συνυπογράφουν οι εξής 25 δήμαρχοι:


  1. Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης
  2. Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος
  3. Κασσάνδρας, Βασίλης Παπαγιάννης
  4. Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου
  5. Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης
  6. Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός
  7. Ηράκλειας, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης
  8. Κορδελιού-Ευόσμου, Ευστάθιος Λαφαζανίδης
  9. Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης
  10. Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας
  11. Παύλου-Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος
  12. Αλμωπίας, Δημήτρης Πασόης
  13. Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος
  14. Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης
  15. Δέλτα, Γεώργιος Γλώσσης
  16. Χαλκηδόνας, Ιωάννης Μπίκος
  17. Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης
  18. Νέας Προποντίδας, Δαμιανός Ιορδανίδης
  19. Βισαλτίας, Δημήτρης Καλαϊτζής
  20. Σιντικής, Απόστολος Καρύδας
  21. Παιονίας, Αθανάσιος Λαπόρδας
  22. Βέροιας, Χαρίλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη
  23. Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου
  24. Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελος Πολύζος
  25. Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ . - "ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ" .

ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!! ΣΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤ ....... Η ΠΟΛΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ !!!!

Νομίζατε  ότι  η  καλοκαιρινή  ραστώνη  θα  μας  έκανε  να  ξεχάσουμε  τις  μεγάλες  ήττες  της  περιοχής  μας ? Νομίζουν  οι  αγαπητοί  μας  αρμόδιοι , ότι  λόγω  των  "μπάνιων  του  λαού" , όπως  έλεγε  ο  Ανδρέας  ότι  δεν  πρέπει  να  τα  διαταράσσουμε , θα  τους  έσωζαν  από  την  "γκρίνια  μας"  έστω  και  γιά  λίγο ? 
-   Ε  όχι  λοιπόν  ,  η   κατάργηση  της    Αρχιτεκτονικής  μας  κάθεται  στον  λαιμό  και  δεν  το  παίρνουμε  απόφαση  με  τίποτε  ότι  είναι  πλέον  μια  χαμένη  υπόθεση.
-  Ε  όχι  λοιπόν  , δεν  αποδεχόμαστε  την  εναπόθεση  της  υπόθεσης  στα  χέρια  του  Περιφερειάρχη . Αλήθεια  δεν  πρέπει  να  μας  ενημερώνει  για  τις  ενέργειές  του  επί  του  θέματος ? Ξαναπήρε  τηλέφωνο  στην  Αντωνίου  για  να  ενημερωθεί  πως  εξελίσσεται  η  ιστορία  και  να  αισθανθεί  ικανοποιημένος ότι  έπραξε  στο  ακέραιο  το  καθήκον  του ?
-   Ε  όχι  λοιπόν  κύριοι  αρμόδιοι , δεν  σας  επιτρέπεται  να  κρύβεστε  πίσω  από  την  αχαρακτήριστη  απόφασή  σας  να  αποθέσετε  τις  δικές  σας  ελπίδες  στις  ενέργειες  του  Περιφερειάρχη  και  αυτό  θα  σας  το  υπενθυμίζουμε  συνέχεια .
-    Ε  όχι  λοιπόν  κύριοι  αρμόδιοι , εμείς  δεν  πετάμε  αγώνες  και  χρήματα  του  ελληνικού  λαού  στον  βρόντο , θα  τα  διεκδικούμε  με  τον  τρόπο  που  έχουμε  μέχρις  εσχάτων  και  ας  μας  χαρακτηρίσετε  και  γραφικούς . Και  με  ζέστες  και  με  κρύα  και  με  χιόνια  θα  μας  βρίσκετε  μπροστά  σας .
-   Ε  όχι  λοιπόν  κυρίες  και  κύριοι  αρμόδιοι , εμείς  δεν  θα  ησυχάσουμε  μέχρι  να  πάρουμε  σαφή  απάντηση  ότι  ο  αγωγός  ΤΑΡ  δεν  θα  "διέλθει"  απλά  από  την  περιοχή  μας , αλλά  θα  μας  τροφοδοτεί  και  με  φθηνό  φυσικό  αέριο . "Μου  είπαν , τους  είπα  και   με  ξαναείπαν" , πλέον  δεν  μας  αρκούν . Θέλουμε  πλήρη  διαβεβαίωση  από  τα  πλέον  επίσημα  χείλη . ΑΛΛΙΩΣ  ΔΕΝ  ΤΟΝ  ΘΕΛΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΑΓΩΓΟ . - Τα  ξαναγράψαμε  μάλιστα  και  στο  παρελθόν .
-   Ε  όχι  λοιπόν  κυρίες  και  κύριοι  αρμόδιοι , εμείς  δεν  πρόκειται  να  "χωνέψουμε" - ούτε  με  ζέστη  ούτε  με  κρύο - την  μείωση  των  τμημάτων  του  ΤΕΙ  Καστοριάς  όσο  και  αν  κάποιοι  τα  κάνουν  όλα  "γαργάρα" . Ούτε  φυσικά  και  οι  ανακοινώσεις  "προαναγγελθέντων  θανάτων" - μεταβατικότητα  την  ονόμασαν? -  μας  ικανοποιούν . Θα  σας  τα  θυμίζουμε  συνέχεια .
-  Ε  όχι  λοιπόν  αγαπητοί  "αρμόδιοι" , δεν  μας  είναι  εύκολο  να  περνάμε    στο  ντούκου , την  υποβάθμιση  και  την  μελλοντική  ίσως  κατάργηση  του  Νοσοκομείου  μας . Και  με  το  νέο  αστέρι  Υπουργό  ΑΔΩΝΙ  , μάλλον  κατά  εκεί  πάμε . Αν  εσείς  είστε  ικανοποιημένοι  με  την  σημερινή  έστω  κατάσταση  του  Νοσοκομείου  , εμείς  σας  λέμε , ότι  παρά  τις  φιλότιμες  προσπάθειες  γιατρών  και  νοσηλευτικού  προσωπικού , ζούμε  τριτοκοσμικές  συνθήκες , λόγω  ελλείψεων  προσωπικού  και  υλικών . Θα  φανταζόσασταν  ποτέ  εν  έτει  2013  να  έχετε  έγκυο  γυναίκα  και  να  μην  γνωρίζετε  αν  θα  γεννήσει  στην  Καστοριά  ή  στην  Πτολεμαϊδα  και  ποιος  γυναικολόγος  θα  την  ξεγεννήσει ? Αυτά  συμβαίνουν  στον  τόπο  μας  και  κανενός  αυτί  δεν  ιδρώνει .
-  Ε  όχι  λοιπόν  κύριοι  κομματικοί  και  πολιτικοί  παράγοντες  του  τόπου  μας  ,  δεν  μπορούμε  να  καταπιούμε  έτσι  απλά  την  υποβάθμιση  της  15ης  Ταξιαρχίας  σε  Σύνταγμα . Αν  αναλογιστούμε  κιόλας  ότι  λίγα  χρόνια  πριν  η  Ταξιαρχία  ήταν  Μεραρχία  και  υποβαθμίστηκε  , πότε  θα  σταματήσει  η  κατρακύλα ? Όταν  το  Σύνταγμα  θα  γίνει  λόχος ? Αν  εσείς  λόγω  των  "μπάνιων  του  λαού" , τα  ξεχάσατε  ή  θέλετε  να  τα  ξεχάσετε , εμείς  σας  πληροφορούμε  ότι  τα  θυμόμαστε  και  θα  τα  θυμόμαστε  πάντα  (ακόμη  και  στην  περίοδο  εκλογών) .

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ .

Παίζουν με την πείνα του κόσμου

Από την μια οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που βρήκαν ένα ακόμα παραμύθι να το πουλήσουν στον πεινασμένο κόσμο για να αλιεύσουν ψήφους των απελπισμένων.

Παίζουν με την πείνα του κόσμου
Ήθελαν λέει να κάνουν λαϊκά δωρεάν συσσίτια αλλά μόνο για Έλληνες και όχι για αλλοδαπούς. Και φυσικά ο άλλος που έχει να φάει 2-3 μέρες και γουργουρίζει η κοιλία του χέστηκε για ρατσιστικούς διαχωρισμούς, πνεύμα αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα άνθρωπο ανεξάρτητα χρώματος και το μόνο που θέλει είναι να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό.
Από την άλλη ο δήμαρχος Αθηνάς, κ . Καμίνης ο οποίος απαγορεύει τα υπαίθρια αυτά συσσίτια στην Αθήνα από τους νεοναζί και λέει «ή θα φάνε όλοι ή κανείς».
Για σταθείτε ρε σύντροφοι. Παίζετε με την πείνα του κοσμάκη γιατί σε 10 μήνες από τώρα έχουμε δημοτικές εκλογές και ο καθένας ρίχνει τα δίχτυα του στο χώρο που αλιεύει ψήφους;
Ο μεν Καμίνης αλιεύει στους γενικά προοδευτικούς, δημοκρατικούς και «πολίτες του κόσμου», ο δε Κασιδιάρης (που θα είναι ο υποψήφιος των φασιστών στον δήμο Αθήνας) ρίχνει δίχτυα σε όλους αυτούς τους πεινασμένους, απολίτικους, ακροδεξιούς και σ’ ένα κόσμο που δεν ασχολείται ούτε με τον ρατσισμό στην εποχή μας, ούτε με τα κηρύγματα μίσους τον νεοναζί.
Δεν γίνεται να κάνουν μικροπολιτική με την πείνα του κοσμάκη. Είναι ντροπή. Έξαλλου λύση υπάρχει: να κάνουν οι φασίστες τα δικά τους συσσίτια μόνο για Έλληνες και ο δήμος να κάνει συσσίτια μόνο για πεινασμένους αλλοδαπούς, καθώς τους Έλληνες καλύπτει τις ανάγκες τους με τα «δημοτικά παντοπωλεία» που προσφέρουν δωρεάν τρόφιμα και τις διάφορες εκδηλώσεις του τύπου «φέρτε ότι σας περισσεύει για τους ανήμπορους συνανθρώπους μας».
Αφού λοιπόν φτάσαμε σ' αυτή την τραγική εποχή όπου ο κάθε είδους νεοναζί εμφανίζεται προστάτης του ξεχασμένου και του πεινασμένου πολίτη από το κράτος, ας μη ξεφτιλίζουμε τα πάντα για ψηφοθηρικούς λόγους, κηρύσσοντας πολιτικό πόλεμο για ένα πιάτο φαγητό.

ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ

Φήμες για αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα

Φήμες για αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα
Καταγγελίες ότι η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε πλήρη εξάρτηση από τις ορέξεις Μέρκελ
Έντονος αναβρασμός υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στους διαδρόμους των κεντρικών γραφείων του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.
Ο λόγος είναι για ακόμα μία φορά το ελληνικό δημοσιονομικό πρόγραμμα και η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου σε αυτό.
Όπως έχει γράψει το "Newsbomb.gr" με εκτενή ρεπορτάζ του τους προηγούμενους μήνες, η εκτίμηση για πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ από την ελληνική Τρόικα είναι ένα σενάριο που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.
Τελευταία όμως το σενάριο αυτό επανέρχεται με ιδιαίτερα επιτακτικό τρόπο και πληροφορίες το φέρουν να διακινείται και από υψηλόβαθμα στελέχη που πρόσκεινται στο περιβάλλον Λαγκάρντ.
Το σενάριο έρχεται να συνδυαστεί με την ανησυχία που εξέφρασε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών κ. Λιου σε ό,τι αφορά το χρηματοδοτικό κενό που εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Ανησυχία όμως που πήρε αψήφιστα η ελληνική πλευρά, κάνοντας ότι δεν το άκουσε...
Η επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου για την εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισ. ευρώ προς την χώρα μας προβλέπεται ότι θα είναι η τελευταία που θα αφορά την Ελλάδα! Κοινώς, πληροφορίες λένε ότι δεν θα υπάρχει άλλη συνεδρίαση ούτε άλλη εκταμίευση δόσης προς την χώρα μας, αφού το Ταμείο φέρεται να επεξεργάζεται ήδη το σενάριο της αποχώρησής του.
Τι κρύβεται όμως πίσω από μία τέτοια εξέλιξη, αν επιβεβαιωθεί;
Η έξοδος του ΔΝΤ από την Τρόικα θα σηματοδοτήσει την πλήρη απεξάρτηση του αμερικανικού παράγοντα από το ελληνικό πρόβλημα, γεγονός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το δυσαρέσκεια της Αμερικής για την πλήρη πρόσδεση της χώρας μας στο «γερμανικό άρμα». Στο σενάριο της εξόδου του ΔΝΤ, η Ελλάδα θα καταστεί πλέον και με την «βούλα» προτεκτοράτο της Γερμανίας, αφού η χρηματοδότησή της θα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις «ορέξεις» της γερμανικής Καγκελαρίας.
Προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενοι σε ένα τέτοιο σενάριο αποχώρησης του ΔΝΤ από την Ελλάδα, έδειχναν να μην τους προβληματίζει. Προφανώς γιατί έχουν εμπιστοσύνη στην Μέρκελ.
Άλλωστε μία κυβέρνηση που έχει μετατρέψει σε πολιτικό δόγμα την φράση «είναι φίλοι μας οι Γερμανοί...», η στάση της δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί...

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ , ΣΤΟ "ΔΙΗΝΕΚΕΣ" ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ .

  Προς  Δήμαρχον  Καστοριάς - ανοιχτή  επιστολή :

Κύριε  Δήμαρχε  Καστοριάς .

-  Μιας  και  τα  μεγαλεπήβολα  σχέδια  και  οράματα  που  όλοι  μας  είχαμε  για  τη  πόλη  μας , κατέληξαν  στα  καλάθια  των  αχρήστων  κάποιων  Υπουργείων  του  Ελληνικού   κράτους . 
-  Μιας  και  οι  "αρμόδιοι"  συνεργάτες  σου  ,  μάλλον  δεν  "περπατάνε"  όσο  χρειάζεται  στην  πόλη  και  δεν  εντοπίζουν   τα  "μικρά" , αλλά  ουσιαστικά  όμως  προβλήματα  που  προκύπτουν  στο  πέρασμα  του  χρόνου (φαίνεται  έχουν  να  ασχοληθούν  με  σοβαρότερα) . 
-  Μιας  που  μάλλον  και  εσύ  δεν  περπατάς  απ΄ ότι  φαίνεται  (με  τα  πόδια)  στην  παραλία  (Λεωφόρος  των  Κύκνων - είσοδος  πόλης - τουριστική  περιοχή)  και  δεν  εντοπίζεις  τα  "μικροπροβλήματα"  της  περιοχής .
ΣΕ  ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ  ΟΤΙ  :
Το  καλαίσθητο  ξύλινο  πράσινο  προστατευτικό  καγκελάκι  που  επί  Δημαρχίας  σου  τοποθετήθηκε  στην  πλευρά  της  λίμνης (Λεωφόρος  των  Κύκνων) , χρήζει  άμεσης  συντήρησης . Υπάρχουν  τμήματα  που  έχουν  "ξηλωθεί" και  άλλα  που  είναι  έτοιμα  να  καταρρεύσουν . Σήμερα   είδα  δημότη  της  πόλης  μας  να  "σηκώνει"  και  να  επανατοποθετεί  πρόχειρα  ένα  τμήμα  περίφραξης  για  να  μην  φαίνεται  "πεσμένο" .
Πριν  ακόμη  διαλυθούν  όλα  εντελώς  και  χρειαστούν  καινούρια , με  ελάχιστο  κόστος  και  δυο  μέρες  δουλειά  από  κάποιο  συνεργείο  του  Δήμου  το  "κάγκελο"  θα  γίνει  καινούριο . Αν  αφεθεί  λίγο  ακόμη  καιρό  στην  "μοίρα  του" , ΖΗΤΩ  ΠΟΥ  ΚΑΗΚΑΜΕ - ΦΤΟΥ  ΚΙ  ΑΠ΄ ΤΗΝ  ΑΡΧΗ !!!
Ελπίζω  ότι  τουλάχιστον  σ΄ αυτό  το  απλό  προβληματάκι  ,  θα  μεριμνήσετε  δεόντως  και  θα  δώσετε  λύση  ΑΜΕΣΑ .  

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟΣ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΤΙΒΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.....

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Τοπικιστής  είναι  εκείνος  που  "νομίζει"  ότι  η  πόλη  του  είναι  ομορφότερη  από  την  Καστοριά.

ΜΠΑ ???? ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΑΜΕΡΙΚΑ" ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ??? ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ ??? ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ GIORGO ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ . ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ . ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ PAIDI ΕΙΝΑΙ !!!!

Ντιτρόιτ: Η ιστορία της παρακμής μιας άλλοτε ισχυρής πόλης

Τελευταία ανανέωση: Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 08:51
Ντιτρόιτ: Η ιστορία της παρακμής μιας άλλοτε ισχυρής πόλης
Στα μέσα του 20ού αιώνα η πρωτεύουσα του αυτοκινήτου είχε ένα όνομα: Ντιτρόιτ.

Κοιτίδα των Τριών Μεγάλων - Ford, Chrysler και General Motors -, η πόλη ήταν συνώνυμη του αυτοκινήτου σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για διεθνούς φήμης ροκ συγκροτήματα, όπως οι MC5 (Motor City 5), ή δισκογραφικές εταιρείες, όπως η θρυλική Motown Records.
Εξι δεκαετίες μετά, όμως, το αυτοκίνητο "μετακόμισε". Στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες προίκιζαν την πόλη με δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, μεταφέρθηκαν σε άλλες αμερικανικές πολιτείες ή στην Κίνα και στη Βραζιλία. "Η αυτοκινητοβιομηχανία έπρεπε να αλλάξει, να εξελιχθεί", επισημαίνει ο Ντέιβιντ Κόουλ, γιος ενός εκ των προέδρων της General Motors.
"Δυστυχώς, το Ντιτρόιτ δεν το έκανε. Τα θεωρήσαμε όλα δεδομένα". Κάπως έτσι το Ντιτρόιτ θυσιάστηκε στον βωμό της γρήγορης και λιγότερο δαπανηρής κατασκευής. Το λίκνο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας - μια φορά κι έναν καιρό συνώνυμο του αμερικανικού ονείρου - κήρυξε προχθές Πέμπτη επισήμως πτώχευση. Βυθισμένο στα τεράστια χρέη του και με κακοδιαχείριση δεκαετιών, σταμάτησε να εξυπηρετεί τις οικονομικές υποχρεώσεις του τον περασμένο μήνα και έγινε η μεγαλύτερη πόλη στην Ιστορία των ΗΠΑ που έλαβε μια τέτοια απόφαση.
"Πήρα αυτή τη δύσκολη απόφαση προκειμένου οι κάτοικοι του Ντιτρόιτ να έχουν πρόσβαση στις στοιχειώδεις δημόσιες υπηρεσίες και η πόλη να αποκτήσει τις σταθερές οικονομικές βάσεις που θα της επιτρέψουν τη μελλοντική της ανάπτυξη", εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Μίσιγκαν Ρικ Σνάιντερ. "Είναι η μοναδική λύση. Τα προβλήματα του Ντιτρόιτ είχαν αγνοηθεί πολύ καιρό. Είναι απένταρο", πρόσθεσε χωρίς να μασάει τα λόγια του. Αυτή είναι άλλωστε η πραγματικότητα. Τα τελευταία 60 χρόνια το Ντιτρόιτ αποσυντίθεται, με αποτέλεσμα να χρωστάει σήμερα 18,5 δισ. δολάρια.
Οι κάτοικοι είναι ίσως οι μοναδικοί που δεν εξεπλάγησαν. Περίπου ένας στους τρεις ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι θέσεις εργασίας στην πόλη είναι δυσεύρετες, όπως και οι άνθρωποι. Ο πληθυσμός του Ντιτρόιτ μειώθηκε δραματικά: από δύο εκατομμύρια τη δεκαετία του '60 σε μόλις 700.000 σήμερα. Η ανεργία τριπλασιάστηκε από το 2000 αγγίζοντας σήμερα το 16%, ποσοστό διπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο. Τα ποσοστά των αυτοκτονιών είναι τα υψηλότερα των τελευταίων 40 ετών. Ομοίως και το ποσοστό της εγκληματικότητας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το Ντιτρόιτ να περιλαμβάνεται ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες πόλεις των ΗΠΑ. Η Αστυνομία, εκ των πραγμάτων, είναι ανύπαρκτη: ο κάτοικος του Ντιτρόιτ που θα καλέσει σε βοήθεια είναι υποχρεωμένος να περιμένει κατά μέσον όρο 58 λεπτά, όταν στις υπόλοιπες πολιτείες ο χρόνος αναμονής είναι μόλις 11 λεπτά.
Τι μένει ακόμη όρθιο στο άλλοτε πλούσιο Ντιτρόιτ; Περίπου 78.000 εγκαταλειμμένα κτίρια, τα οποία θυμίζουν τα περασμένα μεγαλεία του. Τα περισσότερα πάρκα έχουν κλείσει. Μόλις το ένα τρίτο των ασθενοφόρων είναι ενεργά. Τα σχολεία υπολειτουργούν, ενώ η ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας των δρόμων επαφίεται στη συνείδηση των οδηγών: τουλάχιστον το πρώτο τετράμηνο του 2013 το 40% των φωτεινών σηματοδοτών ήταν εκτός λειτουργίας. Πίσω όμως από τις αυστηρά οικονομικές προεκτάσεις της υπόθεσης, η πτώση του Ντιτρόιτ, σχολιάζει η Le Monde, απηχεί την πτώση της αυτοκινητοβιομηχανίας, κλάδου της αμερικανικής βιομηχανίας που γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ !!!! ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ , ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ .

Η Βουλή των… χυδαίων!

Τελευταία ανανέωση: Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 08:59
Η Βουλή των… χυδαίων!
-Απαράδεκτες εκφράσεις,  θλιβερές αντιπαραθέσεις, υβρεολόγιο πεζοδρομίου και ξεφωνητά λαχαναγοράς. -Πλήρης εκφυλισμός και απαξίωση του Κοινοβουλίου
Σε καθημερινό φαινόμενο τείνουν να μετατραπούν οι τσακωμοί και οι προκλητικές δηλώσεις μεταξύ βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου.
Χυδαίες εκφράσεις, θλιβερές αντιπαραθέσεις, υβρεολόγιο πεζοδρομίου και ξεφωνητά λαχαναγοράς, συνθέτουν το σκηνικό της ελληνικής Βουλής τους τελευταίους μήνες.
Ο εκφυλισμός του πολιτικού διαλόγου και η απόλυτη έλλειψη σεβασμού στην αντίθετη γνώμη τείνουν πολλές φορές να μετατρέψουν την αίθουσα της Ολομέλειας σε αρένα.
Οι πρωταγωνιστές – βουλευτές αδιαφορούν προκλητικά για τον «ιερό» χώρο της δημοκρατίας στο οποίο φιλοξενούνται, προσβάλλοντας όχι μόνο το θεσμό του Κοινοβουλίου αλλά και τον ίδιο τον ελληνικό λαό που τους ψήφισε.
Πολλές φορές οι αντιπαραθέσεις γίνονται για ασήμαντη αφορμή, μόνο και μόνο για επίδειξη δύναμης (ακόμη και μυϊκής) έναντι των συναδέλφων τους. Φράσεις τύπου «κάτσε κάτω μωρή», «τι πετάγεσαι ρε μ@λ@@...», «ποιος σου μίλησε εσένα ρε γελοίε», «τράβα μίλα σε κανέναν πάνελ ρε μαϊντανέ» και άλλα τέτοια όμορφα και ευγενικά ακούγονται καθημερινά στο Κοινοβούλιο.
Ο καθένας εκτονώνει τα προσωπικά του πάθη, τις προσωπικές του φιλοδοξίες, το «βίτσιο» του για αυτοπροβολή, «ασελγώντας» στην αίθουσα του Κοινοβουλίου εις βάρος της Δημοκρατίας.
Κύριοι εκφραστές της συγκεκριμένης κατάστασης είναι συνήθως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Με ύβρεις κατά της Βουλής, καθώς και με δηλώσεις που εμπεριέχουν απειλητικό μήνυμα ακόμα και κατά της ζωής όσων θεωρούν ότι είναι πολιτικά ή ιδεολογικά αντίπαλοί τους, τα ηγετικά στελέχη του εθνικιστικού κόμματος προσπαθούν με το «έτσι θέλω» να επιβάλουν την άποψή τους αδιαφορώντας για τους θεσμούς.
Εκτροχιάστηκε η κατάσταση
Την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση στο Κοινοβούλιο μυρίζει μπαρούτι. Οι βουλευτές άφησαν τις αιχμές και τις σπόντες και προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, φτάνοντας μέχρι τον… Εμφύλιο πόλεμο!
Αλήθεια, πόσο προσβλητικό, πόσο μεγάλη ντροπή είναι για την ελληνική βουλή, για τον ελληνικό λαό, οι εκπρόσωποί του να αναφέρονται και να καυχιούνται για την πιο μαύρη σελίδα της ελληνικής ιστορίας; Να υψώνουν ο καθένας το δικό του μπαϊράκι και να υπερηφανεύονται για το ποιος σκότωσε περισσότερα «αδέρφια» του στον Εμφύλιο πόλεμο.
Αν αυτό δεν είναι ντροπή για το ελληνικό κοινοβούλιο τότε τι είναι;
Την αρχή την έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, με τη φράση του «Ραντεβού στα γουναράδικα».
«Είμαστε αυτοί που θα ενώσουμε ξανά αυτόν τον κύκλο που έσπασε το σάπιο πολιτικό σας σύστημα: από το λαό στη Βουλή και ξανά στο λαό. Είμαστε έξω και ακούμε όλους αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις, που δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, που δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. [...] Όλοι αυτοί μας λένε το εξής: Δεν εκβιάζονται, είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Έχουν την αποφασιστικότητα που θα πει αυτό που έλεγε και ο Άρης Βελουχιώτης όταν πήγαινε να δώσει τις μάχες για να ελευθερώσει αυτό τον τόπο: Ραντεβού στα γουναράδικα».
Η φράση αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και την… όρεξη στους «νοσταλγούς» του Εμφυλίου για αντιπαράθεση.
Η Χρυσή Αυγή περίμενε μία αφορμή για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και την άδραξε την Πέμπτη το βράδυ.
Αφορμή αποτέλεσε καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου ότι η Χρυσή Αυγή, από τα γραφεία της στη Βουλή, απειλεί, τηλεφωνικά, πολίτες να μην επιχειρήσουν αντιδιαδήλωση, σε εκδήλωση που προετοιμάζει στη Μεσσηνία.
Στο βήμα ακολούθησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Πετράκος αποκρύπτει πως το τηλεφώνημα έγινε από τη Χρυσή Αυγή στο Indymedia. Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κουκουλοφόροι, οι δολοφόνοι που καίνε την Αθήνα κάθε φορά».
«Ο κ. Πετράκος που φώναξε κάποτε στη Μεσσηνία το σύνθημα που είναι κρεμασμένο με πανό σήμερα στην ΕΡΤ, το "ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς". Και του είπα και εγώ τότε στο Βίτσι και στο Γράμμο σας βάλαμε στην άμμο», πρόσθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
Η αναφορά αυτή του κ. Κουκούτση προκάλεσε σχόλιο από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είπατε κάτι κ. Διαμαντόπουλε;» ανέφερε ο κ. Κουκούτσης. «Ότι άκουσες», του είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν άκουσα γι΄ αυτό ρωτάω. Θα μου τα πείτε έξω», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Τα επικριτικά σχόλια συνεχίστηκαν από τα έδρανα και σε αυτά ο κ. Κουκούτσης απάντησε: «ησυχία κομμουνιστές»!
Στο σχόλιο «ήσυχα κομμουνιστές» του βουλευτή της Χρυσής Αυγής αντέδρασε και ο Θανάσης Παφίλης. «Συγνώμη δεν μίλησα σ΄ εσάς. Σας τιμώ εσάς. Αυτοί δεν είναι κομμουνιστές είναι γιαλαντζί κομμουνιστές», επέμεινε ο κ. Κουκούτσης.
Με το πέρας της ομιλίας του ο βουλευτής κατέβηκε από το βήμα και μαζί με άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκε στην έξοδο από την ολομέλεια περνώντας από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στράφηκαν απειλητικά εναντίον τους και ότι χρησιμοποίησαν σε βάρος τους ύβρεις.
Το συμπέρασμα
Είναι ξεκάθαρο πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν διστάζουν να καταναλώσουν όλες τις δόσεις πόλωσης που τους προσφέρονται. Δεν διστάζουν να φέρουν στο προσκήνιο όλα τα νάματα της ιστορίας, ακόμα και αν αυτά είναι τραυματικά για τον τόπο, προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις. 
Δεν αντιλαμβάνονται καν ότι με τη συμπεριφορά τους, το λεξιλόγιο – υβρεολόγιό τους τραυματίζεται βάναυσα και ανεπανόρθωτα το κύρος του Κοινοβουλίου.
Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη ο πρόεδρος της Βουλής σε συνεργασία με τα κόμματα να επανεξετάσουν τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου και να προστατεύσουν τον Κοινοβουλευτισμό από αυτή την απαξίωση.
Αν δεν το καταφέρουν τότε είναι θέμα χρόνου η λεκτική βία να μετατραπεί σε σωματική… σε μια μάχη αλληλοεξόντωσης με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/327871/i-voyli-ton-hydaion#ixzz2ZZ6YIsVr

ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΙΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ !!! ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ . ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ , ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ . ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΕΑ ....ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕ

Στο… χρονοντούλαπο του ΠΑΣΟΚ τα πορίσματα για τα οικονομικά!

Τελευταία ανανέωση: Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 08:43
ΠΑΣΟΚ
Το Newsbomb έγκαιρα σας είχε ενημερώσει, πως τα πορίσματα των έξι (!) ελεγκτικών εταιριών για την διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της ηγεσίας του Γ. Παπανδρέου όδευαν, μετά την παράδοσή τους στον σημερινό υπεύθυνο για τα οικονομικά του Κινήματος Ν. Σαλαγιάννη, για παραπομπή στις καλένδες.
 Σε μια τέτοια διαχείριση του σοβαρότατου αυτού θέματος συνηγορούσε το κοινό συμφέρον που έχουν αυτή ειδικά την περίοδο τόσο ο τέως όσο κι ο νυν αρχηγός.
Ο μεν Γιώργος είναι απόλυτα φυσικό να επιθυμεί να μην έρθουν και επίσημα στη δημοσιότητα τα πεπραγμένα των ημερών του γι’ αυτό το μείζον ζήτημα, που είναι συνολικότερα και ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών, στο βαθμό που τα χρήματα που βρίσκονται στα κομματικά ταμεία (και αυτό αφορά όλα τα κόμματα…) προέρχονται είτε απ’ την κρατική επιχορήγηση είτε από δάνεια που έλαβαν τα κόμματα με όρους προκλητικότατους απ’ τις τράπεζες.
Ο Β. Βενιζέλος απ’ τη μεριά του θέλει γι’ αυτή την περίοδο να καταλαγιάσει το όλο θέμα, αφού η δημοσιοποίηση των πορισμάτων θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και θα δημιουργούσε αξεπέραστα προβλήματα στο ήδη δεινά δοκιμαζόμενο ΠΑΣΟΚ.
Αλλά κάνει επίσης και μια άλλη, υστερόβουλη σκέψη:
Το «κρύψιμο» των πορισμάτων, η μη δημοσιοποίησή τους, καθιστά τον ΓΑΠ όμηρο του Βενιζέλου και τον αποτρέπει από κινήσεις αμφισβήτησης του διαδόχου του, πολύ δε περισσότερο τον αποτρέπει απ’ το να προχωρήσει σε ίδρυση ενός νέου κόμματος, όπως του προτείνουν κάμποσα στελέχη που του έχουν μείνει πιστά (έχουμε επ’ αυτού γράψει και αποκαλύψει σχετικά)!
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στην διαχείριση των ταμείων του ΠΑΣΟΚ για την επίμαχη περίοδο εμπλέκονται και στελέχη τα οποία και σήμερα κατέχουν κομματικό ρόλο και είναι και συνεργάτες του σημερινού αρχηγού!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ..... ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ .

Το απολαυστικό άρθρο του Στ. Κασιμάτη με αφορμή το διορισμό Παπουτσή στην Παγκόσμιο Τράπεζα


Μεταξύ σοβαρού και αστείου
Του Στέφανου Κασιμάτη
(Πηγή : http://www.kathimerini.gr)
«Να περιμένουμε, κατόπιν τούτου, να δούμε και τον Κουλούρη εκπρόσωπο της χώρας στον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου;». Η ερώτηση του φίλου ετέθη μεταξύ σοβαρού και αστείου, στον απόηχο της κατάπληξης που προκάλεσε ο διορισμός Παπουτσή στην Παγκόσμιο Τράπεζα.
Εντούτοις, ως σκέψη δεν είναι τελείως αβάσιμη, διότι θυμίζω ότι ο Κίμων ο Κουλούρης διετέλεσε υφυπουργός Εμπορίου και έδωσε ηρωικές μάχες κατά του τιμάριθμου, τις οποίες κάλυψε επαρκώς η τηλεόραση. Αλλά και ανεξαρτήτως αυτού, η χώρα κινείται, ούτως ή άλλως, μεταξύ σοβαρού και αστείου. Οπότε πώς να αποκλείσουμε ότι και αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί;
Το αστείο είναι, γενικώς, κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτο. Με κάποιο μέτρο μάλιστα, ευπρόσδεκτο ακόμη και στην πολιτική. Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι το εκτιμούν εκείνοι στους οποίους απευθύνεται και το διασκεδάζουν. Στην αντίθετη περίπτωση, γελοιοποιεί εκείνον που το επιχειρεί. Τι πιο θλιβερό και εξευτελιστικό, αλήθεια, από έναν κωμικό του οποίου τα αστεία δεν περνούν στο κοινό; Ή μάλλον υπάρχει κάτι ακόμη θλιβερότερο: ένας υπουργός Εθνικής Αμυνας που προωθεί ρύθμιση, βάσει της οποίας θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη Embraer και Gulfstream, που προορίζονται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Πολύ περισσότερο, δε, όταν την προωθεί με τροπολογία σε νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει απολύσεις από το Δημόσιο και του οποίου η ψήφιση ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση! Με συγχωρείτε, αλλά είναι υπερβολικό να διαισθάνομαι στη συγκεκριμένη υπουργική απαίτηση το σύνδρομο της Μαρίας Αντουανέτας;
Είναι προς τιμήν του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη ότι χθες ανέλαβε την πρωτοβουλία για την απόσυρση της επαίσχυντης τροπολογίας, η οποία προέβλεπε επίσης την επανασύσταση καταργηθείσης από το 2006 γενικής γραμματείας, ώστε γνωστός υπουργικός σύμβουλος να βολευτεί με τον αναλογούντα στη θεσπέσια κόμη του τίτλο. Παρ’ όλα αυτά, το κακό έχει ήδη γίνει. Η τροπολογία αποκάλυψε την αντίληψη ορισμένων για τον ρόλο τους στην πολιτική και η δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση αναρριπίζει την αποστροφή ενός τμήματος της κοινής γνώμης για το σύστημα και τον πολιτικό κόσμο. Η μέριμνα ενός υπουργού για τη ματαιοδοξία του προσφέρει πρώτης τάξεως υπηρεσία στην «αντισυστημική» (με εισαγωγικά ή χωρίς) αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, όταν μάλιστα επίκειται φοροκαταιγίδα και, επιπλέον, την ώρα ακριβώς που η κυβέρνηση επιχειρεί -με πράξεις, επιτέλους, όχι στα λόγια- την προσπάθεια μείωσης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα.
Δεν χρειάζεται σοφία για να καταλάβει κανείς την πολιτική σκοπιμότητα που εξυπηρετεί η επιλογή του Χρήστου του Παπουτσή στη συγκεκριμένη θέση. Ο Βενιζέλος κατευνάζει τους Νεάντερταλ του Μιχάλη του Καρχιμάκη, που αμφισβητούν τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας Βενιζέλου. Και, εφόσον κάτι τέτοιο σταθεροποιεί το ΠΑΣΟΚ, σταθεροποιεί και την κυβέρνηση. Στο κάτω κάτω, αν εξαιρέσει κανείς το γόητρο της θέσης και τον ικανοποιητικό μισθό του εκπροσώπου της χώρας στην Παγκόσμιο Τράπεζα, η θέση δεν είναι ούτε πρώτης ούτε δεύτερης γραμμής. (Ισως μάλιστα να μη δοθεί καν η ευκαιρία στους ομολόγους του Χρ. του Παπουτσή να θαυμάσουν τα έξοχα αγγλικά του...)
Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι αμφίβολο αν η σκοπιμότητα αυτή θα αξιολογηθεί με τον ίδιο τρόπο και από την κοινή γνώμη, διότι ο Χρ. ο Παπουτσής δεν είναι ένας οποιοσδήποτε τελειωμένος της πολιτικής. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως άφηνε την Αθήνα στο έλεος των αναρχικών, επειδή προτιμούσε «τα σπασμένα μάρμαρα από τα σπασμένα κεφάλια». Η αποτυχία του ως πολιτικού ήταν κάτι περισσότερο από προϊόν ατυχών συγκυριών και κακών αποφάσεων. Ηταν μάλλον το αποτέλεσμα της πολιτικής, της ιδεολογικής, εντέλει της κραυγαλέας πνευματικής αδυναμίας του να αντιληφθεί ότι οι καιροί άλλαξαν και ότι η τέχνη που είχε σπουδάσει όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή η αμέριμνη διαχείριση του παρελθόντος με μόνο γνώμονα το κομματικό συμφέρον, δεν χρησιμεύει σε τίποτε, παρά να επισπεύδει την πορεία προς το χάος.
Υπάρχει, βέβαια, και ο αντίλογος: ότι, αν η κυβέρνηση διόριζε αντί για τον Παπουτσή ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό, πλην ικανό, πρόσωπο, κανένα όφελος δεν θα εισέπραττε. Πράγματι, έτσι είναι. Στάθμισε σωστά, όμως, η κυβέρνηση την οργή που προκάλεσε η συγκεκριμένη επιλογή; Υπολόγισε τη ζημία που προξενεί στην αξιοπιστία των προθέσεων που διακηρύσσει; Νομίζω, όχι ―αλλά μπορεί και να πέφτω έξω. Και, σίγουρα, η επιλογή Παπουτσή δεν εξυπηρετεί ούτε την προσπάθεια να ανακοπεί η διαρροή δεξιών ψηφοφόρων προς τη Χρυσή Αυγή ούτε και τον κατευνασμό των φωνών που διαμαρτύρονταν στο πρόσφατο συνέδριο της Ν.Δ. για τη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ.
Ο διορισμός Παπουτσή και η τροπολογία για τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους είναι, ασφαλώς, δύο διαφορετικά πράγματα· περιγράφουν όμως τον ίδιο κίνδυνο για την κυβέρνηση: την έλλειψη σοβαρότητας, είτε οφείλεται σε εσφαλμένους πολιτικούς υπολογισμούς είτε στην εκτός τόπου και χρόνου ματαιοδοξία των «υψηλών προσώπων» της κυβέρνησης που έχουν συνηθίσει να τρέφονται με παντεσπάνι. Από τον κακό της εαυτό κινδυνεύει η κυβέρνηση και όχι από το «δεκαπενταμελές» του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΝ , ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΥΝ ? ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ....

Ένα πολύ καλό άρθρο για τη ντροπή της λίστας Λαγκάρντ


Η πραγματικότητα της λίστας κάνει τις λέξεις να... ντρέπονται
Της Ζέζας Ζήκου
(Πηγή : http://www.kathimerini.gr)
Δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η κάθαρση του πολιτικού συστήματος, είναι λαϊκή απαίτηση. Η κοινωνία φαίνεται να τη θέλει διακαώς πιστεύοντας πως χωρίς κάθαρση του πολιτικού συστήματος, χωρίς να πληρώσουν εκείνοι που διέλυσαν τη χώρα και έχουν ονοματεπώνυμο με ετικέτα πρωτίστως ΠΑΣΟΚ (Μαντέλης, Τσουκάτος, Ακης...), - που έφαγαν με χρυσά κουτάλια και ήπιαν στην υγεία των κορόιδων, η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει μπροστά.
Οπως θα περίμενε κανείς, στο σημείο που έχουμε φτάσει, οι βουλευτές δεν θα έπρεπε να τροφοδοτούν το αίσθημα απαξίωσης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
Η εικόνα της ολομέλειας της Βουλής χθες για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων περί τη λίστα Λαγκάρντ και την αλλοίωσή της -περιορίστηκε μόνο στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου- δεν δίνει το δικαίωμα σε αρκετούς από εμάς να διατηρούμε ούτε μια μικρή ελπίδα. Δυστυχώς, οι ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αποσιωπήθηκαν. Ενώ η πολιτική σκοπιμότητα πήρε φαιδρές διαστάσεις όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε θέμα παραγραφής των αδικημάτων του κ. Παπακωνσταντίνου, προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό την αρνητική του στάση απέναντι στην ενδεχόμενη παραπομπή του πρώην υπουργού.
Ωστόσο, είναι κρίσιμης εθνικής σημασίας ζήτημα να προχωρήσουμε με την πολιτική «απάτη» μεγατόνων της λίστας Λαγκάρντ... έστω και σε βάρος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η οικογένεια Παπακωνσταντίνου φέρεται να έχει αποκρύψει εισοδήματα 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ας μην κλαίγονται, λοιπόν, οι Παπακωνσταντίνου. Τι να πρωτοθυμηθώ όταν ο πρώην τσάρος Παπακωνσταντίνου είχε βάλει το όριο: να μπαίνουν στη φυλακή όσοι χρωστούν στο Δημόσιο 5.000 ευρώ. Ηταν πολλές οι 5.000 όταν εξέδιδε ερμηνευτική εγκύκλιο για αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης. Εξέδωσε τέτοια εγκύκλιο παρά αντίθετη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου. Αυτά...
Η παραπομπή από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του Γιάννου Παπαντωνίου -η σύζυγος του οποίου περιλαμβάνεται στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ- έγινε στην Εισαγγελία Εφετών, που ήδη ελέγχει τις όποιες παραβάσεις του πρώην υπουργού, καθώς δεν είχε δηλώσει τον λογαριασμό της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, με ποσό 1,311 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνεται στην πολυσυζητημένη «λίστα». Αυτά... Σε μια χώρα με χρόνια αδυναμία καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και σε μια εποχή που η χώρα αυτή τελεί υπό χρεοκοπία, μια λίστα με τους Ελληνες καταθέτες σε τράπεζα της Ελβετίας σημαίνει τεράστια ευθύνη για όποιον την έχει στην κατοχή του. Είναι μία ευθύνη την οποία ο αρμόδιος δημόσιος λειτουργός-υπουργός οφείλει να τη φέρει εις πέρας με τρόπο απολύτως διαφανή και θεσμικά άψογο, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητά του σε κάθε βήμα της διαδικασίας. Οταν σε άλλες χώρες, στις οποίες έδωσε τη λίστα η κ. Λαγκάρντ, από τα τέλη του 2009 εισπράχτηκαν δισεκατομμύρια... εδώ με τα νέα έγγραφα που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας καταρρίπτεται παταγωδώς ο ισχυρισμός του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν ανεπίσημο έγγραφο και προϊόν υποκλοπής και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
Αποδείχθηκε, ξανά, γιατί αυτό το δύσμοιρο κράτος δεν τα καταφέρνει με τη φοροδιαφυγή. Προφανώς, η δημοκρατία δεν πρέπει να φέρεται εκδικητικά, αλλά δεν μπορεί να υπομένει επί μακρόν τον ευτελισμό της από πολλούς που διαχειρίστηκαν πλημμελώς δημόσιες υποθέσεις. Πρόκειται για ανθρώπους που πολιτεύθηκαν με τρομερή αλαζονεία, που αισθάνονταν ανέλεγκτοι, υπεράνω κανόνων και νόμων, αιώνιοι νομείς της εξουσίας και όχι υπηρέτες του δημόσιου συμφέροντος. Αλλά, αρκετοί εξ αυτών εξακολουθούν να βρίσκονται σε καίριες θέσεις του κράτους, αυτού που οι ίδιοι οδήγησαν στη χρεοκοπία.
Η τιμωρία, άρα, έχει παραδειγματικό χαρακτήρα. Και δρα ενισχυτικά για το δημοκρατικό φρόνημα που τόσο έχει υποφέρει τα τελευταία πολλά χρόνια από την κατά συρροήν παραγραφή αξιόποινων πράξεων πολιτικών προσώπων. Ολα τα μεγάλα σκάνδαλα πέρασαν από τα όργανα της Βουλής και κανένα δεν κατέληξε σε παραδειγματική τιμωρία. Αυτή η σκανδαλώδης απαλλαγή υπονόμευε διαρκώς την ισονομία και την ισοπολιτεία, τραυμάτιζε διαρκώς το πολίτευμα, και κλόνισε εντέλει την πίστη των πολιτών στη δημοκρατία. Η οικονομική καταστροφή, η πτώχευση, ήταν η υλική έκφραση της ήδη συντελεσθείσας ηθικής φθοράς. Τέλος, να σημειωθεί πως παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, σχετικά με την εμπλοκή τους στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ. Ο εισαγγελέας ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών να ασκήσει δίωξη σε βάρος του κ. Διώτη για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος δε του κ. Καπελέρη για απιστία στην υπηρεσία, κατηγορίες που αφορούν την μη αξιοποίηση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ με καταθέτες στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

ΣΟΪ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ......

Καταπληκτική  γελοιογραφία  του  Γιώργου  Τερζή

ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ GIORGO ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ . ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ "ΦΩΤΕΙΝΟΥΣ" ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΝΕΜΗΤΕΣ "ΤΥΦΛΗΣ" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ . ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕΣ . ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ 2,80 € , ΑΠΟ Ν 3,00 € ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 440 € . ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ . ΡΩΤΗΣΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ "ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΡΧΗ" ΑΝ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ? ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ???


Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΟΠΤΕΣΤΕ??? ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ ???? ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΩΖΕΤΕ ???? ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ "κ. ΣΩΤΗΡΕΣ" ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ . ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΑΤΕ . ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΟΙ , ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ , ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ , ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ , ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ , ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ , ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ...... ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ....

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΙΛΑΤΕ;

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Έχετε το ΘΡΑΣΟΣ να μιλάτε ΕΣΕΙΣ για πατρίδα;
Διαβάστε αυτό…
«Στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Άννα Μπουσδούκου εμφανίστηκε το πρωί ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ο νέος “κλειδοκράτορας” της Συγγρού ρωτήθηκε για το κατά πόσο ανησυχεί για το ενδεχόμενο διαρροών από την πλευρά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στην αποψινή ψηφοφορία για το.....
πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, και με την απάντησή του δεν άφησε περιθώρια… παρερμηνειών.
“Το συμφέρον της πατρίδας είναι πάνω από το όποιο προσωπικό και παραταξιακό συμφέρον. Γι’ αυτό και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα πράξει το καθήκον της”, σημείωσε με νόημα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.»
Ξέρετε «κύριοι» εσείς τι είναι ΠΑΤΡΙΔΑ;
Και απευθύνομαι στους μπλε και τους πράσινους, απευθύνομαι σε εκείνους που εδώ και πολλά χρόνια αρχικά από «μονοί» τους σαν κυβερνώντα κόμματα» και τώρα παρέα, ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Για ΠΟΙΑ πατρίδα μιλάτε, και ΠΟΙΟ συμφέρον της;
Για την πατρίδα που με διάφορα κόλπα «τεμαχίσατε» και την χαρίσατε στα όποια ξένα συμφέροντα;
Έχετε το ΘΡΑΣΟΣ και μας φτύνετε κατάμουτρα ότι και καλά ΔΕΝ βλέπετε το προσωπικό και «παραταξιακό» σας συμφέρον όταν προκειμένου να διασφαλίσετε το συμφέρον αυτό κάνετε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, από ανίερες συμμαχίες, μέχρι και ότι άλλο κατεβάσει το άρρωστο μυαλό σας;
Μα το συμφέρον, και οι καρέκλες σας είναι αυτά που σας νοιάζουν και προκειμένου να μην χάσετε κάτι απ’ αυτά, ξεπουλάτε τα πάντα.
ΕΣΕΙΣ και τα αφεντικά σας.
Για ποια πατρίδα μιλάτε;
ΕΜΕΙΣ είμαστε η πατρίδα, ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΙΜΕ την πατρίδα, ΕΜΕΙΣ, είμαστε τα μόνα εμπόδια σας στο να εξαφανίσετε τα πάντα.
Έτσι, φροντίσατε να ξεκινήσετε πρώτα τον αφανισμό μας κάνοντας μας να χρωστάμε στο κράτος που εδώ και σαράντα χρόνια κόψατε και ράψατε στα μέτρα τα δικά σας και λίγων ακόμα, και μόλις ολοκληρώσετε τον αφανισμό των Ελλήνων, δεν θα υπάρχει το παραμικρό εμπόδιο για την «μοιρασιά».
Θα πάρουν ΟΛΟΙ τα κομμάτια της πατρίδας, όλα τα αρπακτικά είτε είναι γερμανοί, είτε γάλλοι, είτε ότι στ’ ανάθεμα θέλει, μαζί με αυτούς θα πάρετε και εσείς το μερίδιο που θα σας δώσουν (γιατί μην ξεχνάμε, ΕΣΕΙΣ απλά κλέβετε, την μοιρασιά την κάνουν τα αφεντικά σας) και θα είστε ΕΣΕΙΣ και οι γυμνοσάλιαγκες οι παρατρεχάμενοι σας εξασφαλισμένοι (όχι ότι τώρα δεν είστε) για μια ζωή.
Για ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ μιλάτε λοιπόν αρχιυποκριτές;
Και μην τολμήσει και βγει κανένα κομματόσκυλο να υπερασπιστεί όλους αυτούς που ΦΤΥΝΟΥΝ και εξοντώνουν έναν ολόκληρο λαό.
Μόνο που δεν ξέρετε κάτι.
Σας περιμένουμε στην «γωνία» όλους εσάς.
Όλα αυτά που κάνετε ΔΕΝ θα μείνουν ατιμώρητα.
Και μην ξαναπάρετε στο στόμα σας την πατρίδα.
Εσείς ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΙΔΑΝΙΚΑ παρά μονό στο ΣΥΜΦΕΡΟΝ>
Αν πιστεύατε σε κάτι, θα καταλαβαίνατε τον φτωχό, τον άνεργο, τον πατέρα που ΔΕΝ έχει να πάρει φαί για τα παιδιά του, τον άρρωστο που δεν έχει φάρμακα……
Σύντομα, πολύ σύντομα, θα σας στείλει ο κόσμος εσάς και τα αφεντικά σας στα τσακίδια, γιατι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

Βασίλης Τσούγκαρης

fpa-thumb-largeΒγαίνουν σήμερα σε διάφορα ΜΜΕ και κάνουν υπολογισμούς για τις τιμές στην εστίαση από την 1η Αυγούστου, όταν δηλαδή θα εφαρμοστεί η μείωση του ΦΠΑ....

Ποιος δεν γνωρίζει ότι η μείωση δεν θα περάσει στον τελικό καταναλωτή; Και αν περάσει δεν θα είναι και το 10% της μείωσης. Το έχουν πει και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες: απορροφήσαμε δυο φορές την αύξηση του ΦΠΑ και δεν ανεβάσαμε τις τιμές. Τώρα περιμένουν από το Υπουργείο Οικονομικών, ότι η μείωση θα είναι της τάξεως του 10%;

assets_LARGE_t_942_43568971

Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν η μείωση αποτύχει και ενεργοποιηθεί η «απειλή» της κυβέρνησης ότι θα επανέλθει από την αρχή του έτους στο 23%. Εκεί να δεις αύξηση 10%…

- See more at: http://www.gkourou.com/2013/07/blog-post_9710.html#sthash.W7Ehko1u.dpuf

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ?

Σοκ και δέος: Φάρμακα τέλος!

Τελευταία ανανέωση: Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 12:10
Σοκ και δέος: Φάρμακα τέλος!
Τελικά οι τροϊκανοί φαίνονται αποφασισμένοι να «πατήσουν» στην κυριολεξία επί πτωμάτων. Αφού «καθάρισαν» με τις εργασιακές σχέσεις, ήρθε η ώρα να βάλουν και την τελευταία ταφόπλακα στο κοινωνικό κράτος και στην υγεία, όπως από πολλούς πλέον κατηγορούνται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr, ο κ. Τζουζέπε Καρόνε, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για θέματα υγείας, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας μέχρι το Σεπτέμβριο να γίνουν δραματικές αλλαγές στο χώρο των φαρμάκων και της συνταγογράφησης, προκειμένου, υποτίθεται, να μειωθεί το κόστος των δαπανών στο χώρο της υγείας. Οι αλλαγές θα είναι τόσο δραματικές που δυστυχώς αναμένεται να εξαθλιώσουν περαιτέρω τόσο όλους τους ασθενείς, όσο και τους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν έχουν χρήματα να πάρουν τα φάρμακά τους, αλλά και να εκθέσουν πιθανότατα σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών που πάσχουν από χρόνιες και σοβαρές παθήσεις.
Με απίστευτη αναλγησία οι κύριοι της τρόικας παίζουν κορώνα γράμματα τις ζωές των Ελλήνων πολιτών στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων, ενώ είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι παράλληλα φαίνεται να επιδιώκουν την αποδόμηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και δη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών. Πιο συγκεκριμένα απαιτούν:
- Επιπλέον οριζόντιες και άκριτες μειώσεις τιμών στα φάρμακα, γεγονός που υποδεικνύει ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων ή θα αναγκαστούν οι φαρμακευτικές εταιρίες να αποσύρουν τα φθηνά φάρμακα, αφού το κέρδος θα είναι πενιχρό.
- Συνταγογράφηση των φαρμάκων από συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών, το οποίο μέτρο θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια, όπου οι ασθενείς των απομονωμένων περιοχών (που δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες) θα είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρηθούν και μεταβούν στα πλησιέστερα μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να γράψουν τα φάρμακα τους σε συγκεκριμένους γιατρούς. Αν για παράδειγμα σε ένα νησί του Αιγαίου δεν υπάρχει καρδιολόγος, για να «γράψει» ο ασφαλισμένος τα φάρμακα του, θα πρέπει να μεταβεί στον Πειραιά ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιο μεγαλύτερο νησί, για να βρει καρδιολόγο.
Ταυτόχρονα καταργούν όλες τις πιστωτικές διευκολύνσεις προς τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμάκου, διευκολύνσεις που λειτουργούσαν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των εταιριών εμπορίας και διακίνησης φαρμάκων και του ασφαλισμένου που δεν μπορούσε να πληρώσει cash τα πανάκριβα φάρμακα συγκεκριμένων θεραπειών. Χωρίς οίκτο το κλιμάκιο της τρόικας ζητεί άμεσα:
- Την επαναφορά του περίφημου rebate: «Σας χρωστάμε, αλλά πληρώστε». Στην περίπτωση αυτή ταιριάζει γάντι η λαϊκή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι...». Διότι πώς να εξηγήσει κανείς ότι η κυβέρνηση ζητεί αναδρομικό rebate (ειδικές εκπτώσεις) της τάξης του 15%, την ώρα που το κράτος χρωστάει χρήματα και στις εταιρείες και στους φαρμακοποιούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εταιρείες του φαρμάκου θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο κράτος μέρος της αξίας του τιμολογίου των φαρμάκων που χορήγησαν χωρίς, όμως, να έχουν εισπράξει ακόμη το αντίτιμο αυτού.
- Εφαρμογή του clawback, του μηχανισμού αυτόματων επιστροφών, όταν διαπιστώνεται υπέρβαση της δαπάνης.
Είναι προφανές από τα παραπάνω πως είτε οι άνθρωποι της τρόικας δε γνωρίζουν πώς λειτουργεί το κράτος πρόνοιας και η πραγματική οικονομία, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα πολύ πιο ισχυρά. Δεν μπορεί για παράδειγμα να μη γνωρίζουν πως, επειδή η ρευστότητα στην αγορά είναι μηδενική λόγω της ακολουθούμενης μνημονιακής πολιτικής, το σύστημα λειτουργεί με πιστωτικές διευκολύνσεις από όλες τις πλευρές. Δεν μπορεί να μην έχουν ακούσει ότι λόγω των απάνθρωπων περικοπών που οι ίδιοι έχουν επιβάλει σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ο μέσος Έλληνας πολίτης όχι μόνο δεν μπορεί να προπληρώσει τοις μετρητοίς τα φάρμακά του, αλλά δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό για την οικογένειά του. Δεν μπορεί να μην τους έχει πει κάποιος παράγοντας από τους εν Ελλάδι συνομιλητές τους ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι αγοράζουν βερεσέ τα φάρμακά τους ακόμα κι αν τα ταμεία τους δεν καταβάλλουν το απαραίτητο τίμημα στους φαρμακοποιούς. Άραγε κανείς από τους συνομιλητές τους επιχειρηματίες δεν τους έχει ψιθυρίσει ότι οι όποιες υπερτιμολογήσεις γίνονταν, διότι το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωναν με καθυστέρηση έξι -εννέα μηνών ή ακόμα και ενός έτους;
Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί και η στάση της ελληνικής πολιτείας που σχεδόν υποτακτικά παρακολουθεί τις εντολές των κλιμακίων της τρόικας σκύβοντας το κεφάλι σε όλες τις παράλογες απαιτήσεις.
Ο κ. Σαμαράς, για παράδειγμα, φέρεται να συνομολόγησε προκαλώντας πολλαπλά ερωτήματα, τόσο με τα αφεντικά των συστημικών τραπεζών και δέχθηκε σιωπηρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται να βάλουν δεκάρα τσακιστή (τουλάχιστον προς το παρόν) από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης στην αγορά, όσο και με το εφοπλιστικό λόμπι, όταν και πάλι δέχθηκε σιωπηρά την πρόθεσή τους να φορολογηθούν κατά το δοκούν, κοινώς να δώσουν ό,τι έχουν ευχαρίστηση.
Την ίδια ακριβώς ώρα ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του δε φαίνονται να ιδρώνουν καθόλου από το γεγονός ότι οι επιλογές της τρόικας και των δανειστών βάζουν ταφόπλακα στις τελευταίες ελληνικές παραδοσιακές επιχειρήσεις που είτε θα περάσουν στα χέρια ξένων funds, είτε θα κλείσουν λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού και των συμπιεσμένων αμοιβών.
Το περίφημο όραμα της ανάπτυξης πάει περίπατο, αφού με τις απαιτήσεις τις τρόικας στο χώρο της υγείας καταστρέφεται η ήδη πολυχτυπημένη ελληνική φαρμακοβιομηχανία και μαζί της οδηγούνται σε βέβαιο θάνατο και οι χιλιάδες οικογένειες των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτή, και το ερώτημα είναι «για όφελος και στο όνομα ποίων συμφερόντων;».
Εκτός κι αν το σχέδιο ορισμένων είναι να βγουν από τη... μέση οι Έλληνες επιχειρηματίες και τα ξένα λόμπι να αναλάβουν τον έλεγχο της ελληνικής αγοράς φαρμάκου με όρους σκληρού καπιταλισμού μετατρέποντας το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε είδος πολυτελείας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν έχουν παρά να το ομολογήσουν στον ελληνικό λαό για να γνωρίζουμε «τι μας περιμένει». Αν όχι, τότε ίσως και να έχει κάποιους πολύ κακούς συμβούλους ο κύριος Πρωθυπουργός.
Υ.Γ. Κύριε Αντώνη Σαμαρά είναι πλέον στα όρια της βεβαιότητας πως κάποιοι από τους συμβούλους σας είναι ανίκανοι και άβουλοι ή διαπλέκονται πολύ χοντρά με ξένα κεφάλαια. Είναι χρέος σας να τους εντοπίσετε και να τους καθαιρέσετε. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Και στις δυο περιπτώσεις το κεφάλι του ταλαίπωρου ελληνικού λαού μπαίνει στον «τορβά».