Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΕΙ , ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΝΗΘΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ . ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Με τη βόμβα Βασιλακόπουλου θα ασχοληθεί κανείς;

Share

Την ώρα που όλες ,ουδεμίας εξαιρουμένης, οι αθλητικές ομοσπονδίες ψάχνουν χρήματα με το «Φανάρι του Διογένη» ο αιώνιος πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ετοιμάζεται να «αγοράσει» την συμμετοχή της Εθνικής μπάσκετ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντί 500.000 και πλέον χιλιάδων ευρώ.
Εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών (βλέπε Τρινκέρι)  του εν λόγω προέδρου , άλλοτε αγαπημένου παιδιού του σκληρού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ , η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να πάρει μέσω πρόκρισης το εισιτήριο για την κορυφαία διοργάνωση. Έτσι εναπόθεσε όλες τις ελπίδες της στις τέσσερις κάρτες ελευθέρας που θα παραχωρούσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία σε αντίστοιχες εθνικές ομάδες.
Οι “σοφοί” ωστόσο της FIBA έθεσαν τις κάρτες σε πλειστηριασμό με το πρόσχημα χορηγίας για κάποιο ίδρυμα-μουσείο που ετοιμάζουν. Έβαλαν μάλιστα τιμή εκκίνησης 500.000 ευρώ «κι όσοι πιστοί προσέλθετε» .
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΕΟΚ διατυμπάνιζε την αισιοδοξία του χωρίς κανείς να γνωρίζει από που την αντλεί μέχρι που μίλησαν οι Ιταλοί οι οποίοι επίσης διεκδικούσαν μια κάρτα ελευθέρας.
Και τι είπαν : Ότι «εμείς αποσυρόμαστε δε θέλουμε να μπούμε σε ένα τέτοιο πλειστηριασμό. Θα ήταν ανήθικο να συμμετάσχουμε σε μια τέτοια διαδικασία την ώρα που η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές» Παράλληλα αποκάλυψαν ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην μια από τις τέσσερις με το 1 εκ. ελβετικά φράγκα (περίπου 800.000 ευρώ) που ετοιμάζεται να χορηγήσει τη FIBA.
Το δημοσίευμα έκανε η μεγάλη εφημερίδα Corriere dello sport χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να το διαψεύσει.
Έτσι το ελληνικό μπάσκετ-χωρίς να ασχοληθεί με την ελληνική κοινωνία, όπως αντίστοιχα έκαναν οι Ιταλοί- ετοιμάζεται να ζήσει και πάλι μεγάλες στιγμές χάρις την μαγική τσέπη του Γιώργου Βασιλακόπουλου, που δεν είναι δική του αλλά του ελληνικού κράτους που τη διαχειρίζεται ανεξέλεγκτα εδώ και χρόνια.
Ήδη ο Τέρενς Κουικ κατάθεσε επερώτηση προς των Πάνο Παναγιωτόπουλο για το θέμα. Δεν ξέρουμε αν είναι ο υπουργός Πολιτισμού ή ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός που θα απαντήσουν το σίγουρο είναι ότι κάποιος από την κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί  σοβαρά  με το θέμα. Γιατί αν περισσεύουν λεφτά στον κύριο Βασιλακόπουλο μπορεί να τα προσφέρει σε άλλους φορείς του ελληνικού αθλητισμού που έχουν πραγματικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου