Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥΣ . ΕΜΕΙΣ ;;;;;;;;; ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ !!!!!

«Μεταμορφώνονται» τα Νεόκτιστα στη Σταυρούπολη 4/9/2013 16:15

Πεζοδρομήσεις, δενδροφυτεύσεις, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, νέο σύγχρονο δίκτυο δημοτικού φωτισμού, συντριβάνια και πλήθος βιοκλιματικών επεμβάσεων αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην περιοχή των Νεόκτιστων του Δήμου Παύλου Μελά. Η έναρξη των εργασιών ανάπλασης της περιοχής βρίσκεται στην τελική ευθεία μετά και την έγκριση χρηματοδότησης του έργου από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης είναι το κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2,9 εκατ. ευρώ και αφορά στη βιοκλιματική αναβάθμιση συνολικής έκτασης 60.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο κεντρικό πυρήνα των δυτικών συνοικιών. Η συγκεκριμένη πολεοδομική παρέμβαση θα δώσει ανάσα στην περιοχή, η οποία πυκνοκατοικείται, και θα βοηθήσει στην άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Μεταξύ των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν είναι η  οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης, η αναμόρφωση και δημιουργία πεζοδρομίων, η χρήση νέων υλικών πλακοστρώσεων, η διαμόρφωση οδών ήπιας κυκλοφορίας με νέα υλικά, η χωροθέτηση συντριβανιού, η τοποθέτηση ψυχρών υλικών εδαφοκάλυψης και σκιάστρων, η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, η δενδροφύτευση, ο ηλεκτροφωτισμός, ο φωτισμός των δρόμων, η δημιουργία δικτύου δημοτικού φωτισμού και η σήμανση οδικής ασφάλειας.
Η αναβάθμιση αφορά τις οδούς Παναγή Τσαλδάρη ως την οδό Κρυστάλλη και την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη ως τον οδικό άξονα Θηβών. Οι οδοί οι οποίες μετατρέπονται σε μονόδρομους ήπιας κυκλοφορίας είναι: Λαμπράκη, Κρυστάλλη, Σοφούλη, Παπαναστασίου, Όθωνος, Καβάφη, Βάρναλη, Τσαλδάρη, Παλαμά. Οι οδοί Σεφέρη, Σωκράτους, ανώνυμη (μεταξύ Σωκράτους και Παπαναστασίου) και τμήμα των οδών Κατράκη και Σικελιανού αναβαθμίζονται σε πεζοδρόμους. Προβλέπεται, επίσης, η ήπια ανάπλαση της πλατείας Ακριτών και του κοινόχρηστου χώρου στη συμβολή των οδών Σωκράτους - Σεφέρη - Παπαναστασίου και Ανώνυμης.
«Μεταμορφώνουμε μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες περιοχές του Δήμου Παύλου Μελά, δημιουργώντας μια σύγχρονη, μοντέρνα πόλη σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας», τόνισε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία των βιοκλιματικών παρεμβάσεων, που θα τροποποιήσουν το μικροκλίμα της περιοχής, θα αμβλύνουν τη θερμοκρασιακή υπερθέρμανση, θα μειώσουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την αίσθηση ευεξίας που αισθάνονται οι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και διασκεδάζουν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου