Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
(Πρώτη φωτογραφία)

ΤΟ ΚΑΤΑ MEGAΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ "ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ" ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ (Δεύτερη φωτογραφία)
Photo
Photo

3 σχόλια:

  1. Και οι δύο φωτογραφίες δεν έχουν καμία σχέση με το Καστοριανό Καρναβάλι. Οι Καστοριανοί δεν έψεναν έξω, ούτε έκαναν τσιπουρογιορτές (ρακί έλεγαν, όχι τσίπουρο). Κανένας επαγγελματίας δεν πλούτιζε, όπως συμβαίνει στην πάνω φωτογραφία, και κανένας ιδιώτης, όπως συμβαίνει στην κάτω φωτογραφία. Τέλος στην πάνω παίζουν βουλγάρικους σκοπούς οι Σκοπιανοί. Και οι δύο πλευρές κάνουν ό,τι θέλουν, και μόνο καμώματα και προσωπικά συμπλέγματα δείχνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή μάλλον δεν γνωρίζεις καλά τα πράγματα , σε πληροφορώ ότι στη μία φωτογραφία δεν εμπέπτει κανένας επαγγελματίας που τα οικονομάει . Όλα είναι δωρεάν (κρασί , κρέατα , ορχήστρα) , προσφορά της συγκεκριμμένης παρέας (ΜΠΕΤΣΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΥ) , Επίσης η ορχήστρα καμιά απολύτως σχέση δεν έχει με σκοπιανούς (όλοι τους είναι Έλληνες - από Θεσσαλονίκη νομίζω - Μακεδονική Φανφάρα αν σου λέει κάτι . Και όσο για βουλγάρικους η άλλους σκοπούς επιτέλους ας τελειώνουμε μ΄ αυτό το παραμύθι . Είναι ανόητο , ψεύτικο και πλέον ΚΟΥΡΑΖΕΙ . ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

      Διαγραφή
  2. Λυπάμαι αλλά θα πρέπει να ανταπαντήσω:
    1. Τα "κονομάνε"! Όλοι γνωρίζουμε ότι επιλέγεται συγκεκριμένη τοποθεσία μπροστά από συγκεκριμένους μαγαζάτορες, για ευνόητους λόγους.
    2. Ξέρω τι είναι η "Μακεδονική Φανφάρα". Όπως ξέρω να διακρίνω και τα βουλγάρικα τραγούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή