Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΊΟΥ , ΤΟΥ ΠΑΟΚ , ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ , ...... ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ !!!! ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΣ Η ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ??? ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΙΣΘΩΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΟΥ !!!!


Πολιτικές αναταράξεις για την «λίστα Λαγκάρντ»


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις έχει προκαλέσει η περιβόητη "λίστα Λαγκάρντ" αλλά και το γεγονός ότι βρέθηκε στα χέρια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ η υπόθεση πυροδότησε την εκτόξευση αιχμών και από το βήμα της Βουλής.
Με αφορμή την περιβόητη λίστα και τα όσα συνέβησαν γύρω από αυτή, ο Γιάννης Ραγκούσης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ραγκούσης θεωρεί «πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο» μέσω της «λίστας» να κρίνεται η «αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι».
Ωστόσο, ενόχληση προκάλεσαν στο ΠΑΣΟΚ διάφορα σχόλια που ακούστηκαν σχετικά με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» και τα ερωτήματα που διατυπώνονται σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης από τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Πηγές της Ιπποκράτους χαρακτήριζαν «κραυγαλέα υποκριτικές» τις αντιδράσεις που υπήρξαν.
Πρωτίστως, η ενόχληση αφορά στο κλίμα που έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί, με βάση τον ισχυρισμό ότι το υλικό χάθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ισχυρισμός αυτός προβλήθηκε από κάποιους που ενοχλήθηκαν διότι τελικά αυτή η θεωρία δεν επικράτησε λόγω των χειρισμών του κ. Βενιζέλου.
Καταγγέλλονται και οι υπαινιγμοί του ΣΥΡΙΖΑ , οι οποίοι χαρακτηρίζονται «πολιτική χυδαιότητα», καθώς στην Κουμουνδούρου υπαινίσσονται ότι τα στοιχεία της «λίστας» μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί και μάλιστα προεκλογικά για άσκηση πιέσεων ή εκβιασμών.
Σχετικά με τον χειρισμό του θέματος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, από τις ίδιες πηγές της Ιπποκράτους επισημαίνεται:
Μόλις ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες ότι και ο σημερινός επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο σημερινός επικεφαλής της ΕΥΠ δήλωσαν ότι δεν έχουν στη διάθεσή τους το υλικό αυτό, θεώρησε θεσμική υποχρέωσή του να στείλει αμέσως στον πρωθυπουργό όποιο υλικό του είχε παραδώσει ατύπως ο κ. Διώτης.
Για τον κ. Βενιζέλο ήταν αυτονόητο ότι το υλικό αυτό, είναι πηγή πληροφοριών για κάθε διωκτική αρχή που έχει και χρησιμοποιεί κάθε είδους πληροφορίες, ακόμα και ανώνυμες ή έμμεσες, στο πλαίσιο πάντα βέβαια της νομιμότητας. Το υλικό που είχε στα χέρια του ο κ. Βενιζέλος είναι αυτό που του παρέδωσε ο κ. Διώτης. Κανείς δεν μπορούσε να υποθέσει ότι αυτό δεν είχε διατηρηθεί στο ΣΔΟΕ με την έννοια της πηγής αξιοποίησης πληροφοριών.
«Το γεγονός ότι επί δύο χρόνια οι δύο υπουργοί Οικονομικών, που εισηγήθηκαν τα πιο καταστροφικά μέτρα που έχει γνωρίσει ο τόπος, είχαν στα συρτάρια τους λίστα φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, χωρίς να θεωρήσουν σκόπιμο να ενημερώσουν τη Βουλή, συνιστά μείζον πολιτικό θέμα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη λίστα "Λαγκάρντ".
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης ότι «συγκάλυψαν μια τέτοια υπόθεση, με την ίδια ευκολία που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις», ενώ «στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, βάσει παρόμοιων στοιχείων, εισέπραξαν για λογαριασμό των χωρών τους αξιοσέβαστα ποσά σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «οι δικαιολογίες του κ. Βενιζέλου για τους λόγους που δεν αξιοποιήθηκε η λίστα στερούνται σοβαρότητας και είναι πολιτικά απαράδεκτες» και «ενδεικτικές μιας πολιτικής που βάζει στο στόχαστρό της τα ασθενέστερα στρώματα για να κάνει πλάτες στους ισχυρούς».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε δηλώσεις σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» η οποία πλέον βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Πεπόνη. Η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε τα εξής: «Αποκαλύπτεται η παραθεσμική και εξωθεσμική συμπεριφορά του κυρίου Βενιζέλου, του κυρίου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών τους, οι οποίοι επέλεξαν να επιδοθούν σε παιχνίδια σκοπιμότητας και αδιαφάνειας, την ίδια στιγμή που με τις πολιτικές τους ρήμαξαν και εξακολουθούν να ρημάζουν τη χώρα. Το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ηγήθηκε του ΠΑΣΟΚ επί δύο εκλογικές εκστρατείες, κρατώντας τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα. Τα περί δήθεν παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού μέσου που δήθεν δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποτελούν μνημείο πολιτικής κουτοπονηριάς και στερούνται νομικής σοβαρότητας: η λίστα αυτή παραδόθηκε θεσμικά, από την τότε Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, κα Λαγκάρντ στον τότε Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Παπακωνσταντίνου. Αποτελεί, συνεπώς, επίσημο στοιχείο και αποδεικτικό μέσο, η δε χρήση και αξιοποίησή της ήταν όχι απλώς επιτρεπτή, αλλά απολύτως επιβεβλημένη, θεσμικά, νομικά, υπηρεσιακά, ηθικά και πολιτικά».
«Κάναμε δύο εκλογικές μάχες, με αρχηγό κόμματος που κρατούσε λίστες ονομάτων. Καταλαβαίνετε ότι τίθεται ζήτημα, το οποίο είναι -πέρα από ηθικό, ότι ένας αρχηγός κόμματος, που κρατούσε ονόματα με επιχειρηματίες οι οποίοι φοροδιαφεύγουν- πάρα πολύ σοβαρό για την ίδια την ελληνική δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, αναφορικά με τη "λίστα Λαγκάρντ", αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η κ. Δούρου απάντησε και στην κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα, το οποίο δεν είναι απλά φιλοευρωπαϊκό, είναι βαθύτατα ευρωπαϊκό και ακόμα και στο 4% τον Οκτώβριο του 2009, ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε πει ότι πέραν από τις εγγενείς αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, αυτή η κρίση είναι ευρωπαϊκή, είναι συστημικά ευρωπαϊκή και ως τέτοια πρέπει να τη δούμε. Και καταθέταμε και συνεχίζουμε να καταθέτουμε, συγκεκριμένες προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Εν τω μεταξύ, «η Χρυσή Αυγή καταθέτει μήνυση κατά Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου και κατά παντός άλλου συνυπαιτίου για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία για την απόκρυψη των στοιχείων της "λίστας Λαγκάρντ"», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
«Είναι πραγματικά ο εξευτελισμός του πολιτικού συστήματος. Η Δημοκρατική Αριστερά, στο διάστημα που περνάμε, θα προσπαθήσει να έχει μια μετριοπαθή στάση στα ζητήματα της οικονομίας, που είναι εξαιρετικά δύσκολα, αλλά στα ζητήματα της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος και του κράτους θα είναι μια δύναμη ακραία, θα έλεγα αριστερίστικη» δήλωσε ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, αναφερόμενος στη "λίστα Λαγκάρντ". Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε πως «ακόμα και προϊόν υποκλοπής να είναι η λίστα, οφείλουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, να κινηθούν είτε σε συμφωνία, είτε σε αυστηρή αντιμετώπιση, με όλους όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους παρανόμως και να εξοικονομήσει χρήματα το ελληνικό κράτος».
Κανένα πολιτικό πρόσωπο ή γνωστός οικονομικός παράγων δεν υπήρχε στη λίστα που μου έδωσε ατύπως και εμπιστευτικώς ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με δέκα ονόματα, τέλος 2010 με αρχές 2011. Δεν έκανα έλεγχο της λίστας, αλλά έρευνα στο προφίλ τους. Τα αποτελέσματα τα παρέδωσα πίσω στον υπουργό, δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης που κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις λίστες ονομάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ακόμα, ο κ. Καπελέρης, ερωτώμενος σχετικά από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιβεβαίωσε ότι έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», προκειμένου, όπως είπε, να συσταθεί ειδική επιτροπή για να τη διερευνήσει, ωστόσο αυτή η επιτροπή δεν συγκροτήθηκε.
«Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία "λίστα Λαγκάρντ" δεν έχει παραδοθεί στον Καπελέρη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόσωπο που να λέει ‘παρέδωσα στον Καπελέρη λίστα'. Μου παραδόθηκαν δέκα ονόματα από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για να διερευνήσω το προφίλ τους. Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτού του μικρού αριθμού προσώπων, που εμπιστευτικώς και ατύπως μου παραδόθηκαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου, παραδόθηκαν πίσω στον υπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπελέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου