Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΜΗΠΩΣ Ο GIORGO ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ????

Η λίστα « Λαγκαρντ» και ο Γ. Παπανδρέου….

Του Πέτρου Τρουπιώτη
     Η περίφημη λίστα « Φαλτσιανί» ή « Λαγκαρντ» , όπως συνηθίσαμε να την λέμε , τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Και αυτό τόσο γιατί το θέμα είναι μεγαλο (όχι τόσο σε οικονομικό αντικείμενο όσο σε πολιτικό επικοινωνιακό), όσο και γιατί οι καταθέσεις στην επιτροπή της Βουλής των.....
πρώην υπουργών οικονομικών, με πρώτο τον Ε Βενιζέλο, ανοίγουν και πάλι το κεφάλαιο. Και θέτουν ερωτήματα, που όλοι μπορει να είχαμε, αλλά τώρα έρχονται στην επιφάνεια με μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού εκφράζονται και από επίσημα χείλη.
 Γιατί, όπως και να το κάνουμε , είναι άλλο να υποψιαζόμαστε, υποθέτουμε ή σκαφτόμαστε εμείς ότι μπορει η λίστα να εχει αλλοιωθεί και άλλο να μην το αποκλείει, ούτε ο ίδιος ο υπουργός τότε και σήμερα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενός από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβερνηση.
    Περά όμως από αυτό το ζήτημα , που είναι βέβαιο ότι θα εχει συνεχεία και πολιτική και δικαστική και μάλιστα σε πολλά επίπεδα, υπάρχει ένα μεγαλύτερο –κατά την άποψη μου- θέμα το όποιο προς το παρόν τουλάχιστον φαίνεται να αγνοούμε.
 Το θέμα της λίστα, που ήταν ένα από τα μεγάλα θέματα της εποχής των κυβερνήσεων Παπανδρέου, δεν είναι δυνατόν να μην ήταν σε γνώση του τότε πρωθυπουργού Γ Παπανδρέου.
 Ένα τόσο μεγαλο θέμα που αναφέρεται στην φοροδιαφυγή, θέμα το οποίο η τρόικα θεώρει κεντρικό πρόβλημα για την χωρά, δεν μπορει να μην είχε απασχολήσει τον τότε πρωθυπουργό.
 Δεν είναι δυνατόν ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ Παπακωνσταντινου, ενας άνθρωπος από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού να μην τον ενημέρωσε και για το ότι πηρέ την λίστα αλλά και για το ποια ονόματα περιέχονται σε αυτή.
 Δεν είναι δυνατόν, η κ Λαγκαρντ, είτε ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας είτε ως επικεφαλής του ΔΝΤ, να μην αναφέρθηκε στο θέμα σε καμία από τις επαφές της με τον προ ην πρωθυπουργό, μια και η ιδία είχε δώσει την λίστα και μάλιστα θεωρεί και αυτή την φοροδιαφυγή ως κεντρικό ζήτημα για την χώρα μας.
  Δεν είναι δυνατόν ο κ Παπακωνσταντινου, να μην είχε  ζητήσει οδηγίες για το πώς θα χειριστεί ένα τόσο μεγαλο θέμα από τον κ Παπανδρέου.
 Δεν είναι δυνατόν ο τότε πρωθυπουργός να μην είχε ενδιαφερθεί για την πορεία του θέματος, την στιγμή που συνεχώς αναφερόταν στην φοροδιαφυγή.
 Και όμως σήμερα ο κ Παπανδρέου , που βρίσκεται κάθε εβδομάδα και σε άλλη χώρα του κόσμου, δεν εχει κάνει καμιά δήλωση για το ζήτημα. Δεν εχει κάνει καμία αναφορά. Δεν έχει καν πει αν ήξερε για την λίστα, αν ενημερώθηκε από τον υπουργό του, τι οδηγίες έδωσε και γενικά ποια είναι η εμπλοκή του στο όλο θέμα.
 Ο κ Παπανδρέου, όπως  πάντα , προσπαθεί να μην εμπλακεί σε τέτοια ζητήματα, μένοντας έξω , Προσπαθεί να  μείνει υπεράνω…
 Μήπως λοιπόν θα πρέπει κάποτε να σταματήσει η ιδιότυπη ασυλία κάποιων. Μήπως πρέπει  ο κ Παπανδρέου να μας πει καθαρά τι ήξερε για το θέμα και το οδηγίες είχε δώσει.
 Μήπως κάποιος βουλευτής θα πρέπει να ζητήσει κάτι τέτοιο  με παρέμβαση του στην Βουλή;
 Μήπως η επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου θα έπρεπε να καλέσει και τον πρώην πρωθυπουργό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου