Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΟΙ

"Θερμή" υποδοχή στην καγκελάριο Μέρκελ

Τη δική τους "θερμή" υποδοχή στην καγκελάριο Μέρκελ, η οποία επισκέπτεται την Τρίτη την Αθήνα, προετοιμάζουν τα συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν στάση εργασίας (12.00-15.00) και συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, στις 13:00. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται: "Οι εργαζόμενοι....


και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικα.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, απαντούν με κινητοποιήσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με εντολές της κυρίας Μέρκελ και των Ευρωπαίων ηγετών.


Γι’ αυτό το λόγο την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιούμε στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου και συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα, στις 13:00 το μεσημέρι.


Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία".


Στο συλλαλητήριο θα πάρει μέρος και ο ΣΥΡΙΖΑ.


Η Γραμματεία καλεί όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσουν στις επόμενες εβδομάδες τις δυνάμεις τους στο καθήκον "για να σταματήσουμε τα μέτρα- φαρμάκι της κυβέρνησης και της τρόικας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς που την εκφράζουν" και ειδικότερα υποστηρίζει "αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις 'υποδοχής' της κ. Μέρκελ και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και στο συλλαλητήριο της Τρίτης 9 Οκτωβρίου στο Σύνταγμα. Επίσης στηρίζει και το συλλαλητήριο των συνδικάτων της προηγούμενης ημέρας, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, επίσης στο Σύνταγμα".


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη γερμανική πρεσβεία.


Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε: "Η εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού τοκογλυφικού συστήματος καταφθάνει για να σφραγίσει και επισήμως την υποδούλωση της χώρας και την αφαίμαξη του ελληνικού λαού. Ο Σαμαράς έχει το θράσος να πανηγυρίζει, λίγο πριν παραδώσει "γην και ύδωρ" στους δυνάστες της Ελλάδος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου