Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ . ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΓΑΖΩΝΟΥΝ ΜΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ - ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΦΡΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!

Η μετεγχειρητική κατάσταση της λίστας Lagarde

του Σωτήριου Καλαμίτση

Χειρουργημένη η δημοσιευμένη λίστα διατυμπανίζουν πλέον σχεδόν οι πάντες. Κομψοτέχνημα κοπτορραπτικής. Ονόματα μπήκαν και ονόματα βγήκαν. Και τώρα; Τώρα θα περιμένουμε τον..
βοηθό τού τραυματιοφορέως Κωνσταντίνου Βαξεβάνη να μεταφέρει τη λίστα στον θάλαμο ανάνηψης, μήπως και συνέλθει και σταθεροποιηθούν οι δείκτες της. Καθ’ όλας, όμως, τας ενδείξεις, μάλλον ..πνέει τα λοίσθια. Αυτή η λίστα δεν περιέχει παρά επιχειρηματίες που διαθέτουν χρήματα στο εξωτερικό και μάλιστα μόνον σε μία τράπεζα. Όμως, υπάρχουν επιχειρηματίες που διαθέτουν χρήματα στο εσωτερικό, αλλά και επιχειρηματίες που διαθέτουν χρήματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και σε πολλές τράπεζες ή σε άλλες τράπεζες, όπερ και συνηθέστερο. Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι πού κείνται τα χρήματα, αλλά το αν είναι φορολογημένα. Ας έχουν φορολογηθεί και ας είναι κατατεθειμένα στον Άρη.

Μού θύμισε η υπόθεση τη διάσπαση του ΚΚΕ τον καιρό της χούντας. ΚΚΕ Εξωτερικού, δηλαδή κατακόκκινοι και σκληροπυρηνικοί, και ΚΚΕ Εσωτερικού, δηλαδή ροζουλί και ρεφορμιστές. Οι ρεφορμιστές ευτύχησαν να μεταλλαχθούν και να ανέλθουν σε ύπατα αξιώματα [π.χ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, εξ απορρήτων του δεξιού έως ακροδεξιού Σαμαρά] ή να παρουσιάζουν έναντι αδρού ανταλλάγματος ανύπαρκτες ή καμουφλαρισμένες ειδήσεις λέγοντας στην καλλίτερη περίπτωση τη μισή αλήθεια.
Υπάρχει, λοιπόν, ο Κατάλογος [βαρβαριστί «λίστα»] Καταθετών Εξωτερικού και ο Κατάλογος Καταθετών Εσωτερικού. Προ ημερών είχα ακούσει ότι ο ΚΚΕξ περιλαμβάνει 54.000 ονόματα. Η χειρουργημένη λίστα περιλαμβάνει 2059, εξ ου και ο πανέξυπνος Κουκουλόπουλος, ο οποίος την ημέρα των γενεθλίων του στέλνει συγχαρητήριο τηλεγράφημα στη μάνα του [αυτό νομίζω το είχε πει ο Χάρρυ Κλυν για τον Άκη], διαπίστωσε το μη γνήσιον της λίστας εκ του γεγονότος ότι η λίστα Lagarde περιλαμβάνει μόνον 1991 ονόματα. Και ποιος σου είπε ρε αητέ Κουκουλόπουλε ότι η αυθεντική λίστα έχει 1991 ονόματα; Επειδή το έγραψε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την 26.12.2010 που το είπε ο Παπακωνσταντίνου; Κι’ αν είναι έτσι, για πες μας τί άλλο γνωρίζεις για τη λίστα.
Τί μπορεί να συμβαίνει λοιπόν; Απολύτως τίποτε. Απλώς μας δουλεύουν κατά τα ειωθότα και εμείς τηράμε ψύχραιμοι. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τα εξής ελάχιστα:

-Ανακαλύψαμε επ’ εσχάτοις τη φοροδιαφυγή, ενώ αυτή η γάγγραινα είναι γνωστή από συστάσεως ελληνικού κράτους. Δείτε την ανάρτηση την 29.10.2012 εις taxalia για την εν έτει 1929 ευρεία φοροδιαφυγή της οικογενείας του Κεμάλ Κιοφτέ Μπουτάρη. Θυμηθείτε την επί Γεωργίου Παπανδρέου δημοσιοποίηση εν έτει 1964 και 1965 ονομάτων μεγάλων φοροφυγάδων (εδώ), αλλά και την επί χούντας έκδοση καταλόγων σε τόμους ολόκληρους με τα εισοδήματα που δήλωνε ο κάθε πολίτης! Προπατορικό το αμάρτημα, αλλ’ ουδείς είχε ποτέ όρεξη να το ξεριζώσει. Αντιθέτως όλοι το πότιζαν και του έβαζαν μπόλικο λίπασμα για να θεριεύει.
- Απορούμε που ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος διορίσθηκε στο ΔΣ του μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΤΕ. Ποιόν θα διόριζαν ρε παλληκάρια; Τον δικό σας ή τον δικό τους;
- Ο διορισμός του καθηγητή Λιάκου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει ακυρωθεί από το 1995, αλλά ο κύριος αυτός παραμένει στη θέση του. Γιατί; Διότι έτσι γουστάρουμε ρε. Λογαριασμό θα σου δώσουμε;
- Ο Θ. Πάγκαλος κατείχε επί 2,5 χρόνια παρανόμως τη θέση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κατά παράβαση του Συντάγματος. Και τί έγινε; Πρώτη φορά παραβιάζεται το Σύνταγμα;
- Απορούμε που ο Πανταλάκης έβγαλε έξω, ως Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, € 10.000.000 και δεν κουνιέται ούτε πούστης. Ακούμε ότι ο νυν Διοικητής της ΤτΕ είχε εισπράξει € 3,5 εκ. ως «αποζημίωση», όταν αποχώρησε από την Τράπεζα Πειραιώς, και βρίσκουμε απολύτως φυσιολογικό να χαρίζει ο κ. Προβόπουλος την ΑΤΕ στον πρώην εργοδότη του, καθ’ όν χρόνον την ΑΤΕ διοικεί άλλος πρώην υπάλληλος του κ. Σάλλα, ο κ. Πανταλάκης. Προς τί η απορία; Έτσι γίνονται οι καλές business στις μπανανίες.
- Τόσες και τόσες Εξεταστικές των Πραγμάτων Επιτροπές έχει συστήσει η Βουλή για το κουκούλωμα ισάριθμων λαμογίων. Στη λίστα θα κωλώσουμε; Παρεμπιπτόντως, τα πορίσματα όλων των Επιτροπών έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής, εκτός από ένα: εκείνο της υπόθεσης Παυλίδη. Γιατί άραγε;
- Μαντέλης και Τσουκάτος ομολόγησαν ότι τα άρπαξαν και κυκλοφορούν ελεύθεροι και αεράτοι, ενώ οδηγούνται στη φυλακή πολίτες που οφείλουν € 10.000. Και λοιπόν;
- Ο καθυβρίζων τον Κ. Καραμανλή Κ. Μητσοτάκης γίνεται δεκτός στη ΝΔ τον καιρό του ιδρυτή της και μετά από 10 χρόνια αναρριχάται στην πρωθυπουργία. Ο καραδεξιός Β. Κοντογιαννόπουλος και ο ακόμη πιο καραδεξιός Ι. Μπούτος μετεγγράφονται στο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και απλώς απορείς. Η σοσιαλίστρια κ. Αγάτσα μετεγγράφεται στη μνημονιακή πλέον ΝΔ από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ σαν να μη συμβαίνει τίποτε ή μήπως μετακόμισε παίρνοντας μαζί της και τον σοσιαλισμό; Ο Μπουμπούκος δηλώνει επανειλημμένως και ωρυόμενος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει βουλευτής από τον ΛΑΟΣ και να πάει στη ΝΔ και πριν αλέκτορα λαλήσαι τρις πάει ο ίδιος και ο Βορίδης. Όλα τόσο φυσιολογικά στον κόσμο της εργολαβικής αρπαχτής και της αρπακτικής πολιτικής.
- Η Δικαιοσύνη ποδηγετείται τιθέμενη στην υπηρεσία της εκάστοτε κυβέρνησης. Κλείνει τα μάτια στις λοβιτούρες και στα εγκλήματα, ακόμη και ειδεχθή, εφοπλιστών και επιχειρηματιών και στα σκαστά σκάνδαλα, αλλά εξαντλεί την αυστηρότητά της στους «τρομοκράτες» και στα πρεζόνια. So what? που θα έλεγε και ο κ. Σίμος.
- Τα ανθρωπάρια που συγκροτούν τη Βουλή ψηφίζουν ό,τι θέλει ο πρωθυπουργός και οι σφουγγοκωλάριοι χειροκροτητές του. Σιγά τα ωά!
- Όλοι οι ολετήρες της χώρας τολμούν να εκδίδουν βιβλία και να επιμένουν ότι μας σώζουν προτείνοντας, μάλιστα, και τρόπους σωτηρίας. Και αυτό απολύτως συμβατό με τη φυσική φ[θ]ορά των πραγμάτων.
Η λίστα Βαξεβάνη μας μάρανε!
Τί θα γίνει ρε υπερατλαντικοί σύμμαχοι με σας και τους ευρωπαίους υπαλλήλους σας; Τί στο διάολο ζητάτε για να μας αφήσετε ήσυχους; Κάντε λίγο σκόντο! Μαζέψτε τα μαντρόσκυλά σας. Δεν χόρτασαν με τον σκασμό που έχετε φάει και σεις κι’ αυτοί; Δεν έχει μείνει τίποτε. Τσανακογλείφτες έχετε καταντήσει!
Σωτήριος Καλαμίτσης
Υ.Γ. Πάντως, στην κόντρα Τράγκα-Μπουμπούκου που ξέσπασε χθες, τάσσομαι σαφώς υπέρ του ολιγότερον αντιπαθούς Τράγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου