Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΧΩΡΙΖΟΥΝ....ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Κατσέλη: Μοιράζει ακάλυπτες επιταγές, παίζοντας με τον πόνο της κοινωνίας, ο Βενιζέλος!

Γράφει ο Αιας
Το σκηνικό υφαρπαγής της ψήφου του ελληνικού λαού από το νεοφιλελεύθερο κόμμα του Μπενύτο, αποκάλυψε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη.
Τρομαγμένος ο  «αρχιτέκτονας» της υποτέλειας της χώρας και εξαθλίωσης του λαού μοιράζει υποσχέσεις και ακάλυπτες επιταγές, παίζοντας με τον πόνο της κοινωνίας.
Το Μνημόνιο είναι το έργο του και απλά, για τον κόπο του, διεκδικεί μέρος της αντιπροσωπείας που θα κυβερνάει (τρόπος του λέγειν) την κατεχόμενη Ελλάδα.
«Άλλος είναι ο Βενιζέλος που λίγους μήνες πριν υπέγραψε το δεύτερο Μνημόνιο και άλλος ο Βενιζέλος που δίνει σήμερα υποσχέσεις στους.........
πολίτες;», αναρωτήθηκε, η Λ. Κατσέλη, παρουσιάζοντας τα πέντε ψέματα και τις δύο αντιγραφές του προέδρου του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ.
Πρώτο ψέμα. Η υπόσχεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και δεν θα γίνουν πρόσθετες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Η υπόσχεση αυτή αναιρείται πλήρως από την υπογραφή που ο ίδιος επέλεξε να βάλει στο δεύτερο Μνημόνιο, με το οποίο τον Ιούλιο έρχεται νέα μείωση του κατώτατου μισθού, νέο ψαλίδισμα των συντάξεων, ενώ δεν  αποκλείεται να ξανανοίξει το ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Ψέμα δεύτερο. Η παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης. Η Λ. Κατσέλη χαρακτηρίζει ως πλήρως αναξιόπιστη αυτή την πρόταση και αναρωτήθηκε, εάν πραγματικά την πιστεύει, γιατί δεν την έκανε πράξη τους 10 μήνες που ήταν Υπουργός Οικονομικών και είχε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.  
Η Λ. Κατσέλη υπενθυμίζει ότι η ίδια από τις αρχές του 2010, πριν ακόμα υπογραφεί το πρώτο Μνημόνιο, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να εκπονήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, το οποίο σήμερα αντιγράφει ο Βενιζέλος, παρότι αποτελεί τη βασική επιλογή της «Κοινωνικής Συμφωνίας». 
Ψέμα τρίτο. Οι δεσμεύσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις των ατομικών επιχειρήσεων. Ο Βενιζέλος, οφείλει να εξηγήσει γιατί απέσυρε η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις αυτές από τη Βουλή, πριν λίγες εβδομάδες, συρόμενη ουσιαστικά από τις υποδείξεις της τρόικας και εγχώριων εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας. Η Λ. Κατσέλη, επισημαίνει, ότι για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιγράφει τις θέσεις της «Κοινωνικής Συμφωνίας», καθώς οι βουλευτές του κόμματός της είχαν πρώτοι καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, τον Μάρτιο του 2012.
Ψέμα τέταρτο. Το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους πολίτες να τον ψηφίσουν για να «ολοκληρώσει τη γιγαντιαία προσπάθεια που γίνεται στη χώρα, έτσι ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού».  Η Λ. Κατσέλη χαρακτηρίζει τουλάχιστον προκλητικό αυτό το κάλεσμα του Βενιζέλου. «Αποτελεί, άραγε, επίτευγμα η εξαθλίωση των πολιτών, η ραγδαία συρρίκνωση των εισοδημάτων και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων;», αναρωτήθηκε, καλώντας τον να πάψει να εμπαίζει τους πολίτες.
Ψέμα πέμπτο. Η προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να εμφανισθεί ως ομογάλακτος του γάλλου σοσιαλιστή Ολάντ και ως αντιμαχόμενος με την πολιτική των Μέρκελ – Σαρκοζί. Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό. Αντίθετα είναι ταυτισμένο με την βαθύτατα συντηρητική μνημονιακή πολιτική της Μέρκελ και του Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου