Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ Η ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ??

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Βουλγαρία: Το πρότυπο της Τρόικας για την Ελλάδα είναι "η χώρα με τα πιο θλιβερά ρεκόρ"!

Η Βουλγαρία έγινε η χώρα με τους χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις, με την ταχύτερη αύξηση της ανεργίας, με τις περισσότερες χρεοκοπίες εταιρΕιών, με τις περισσότερες υποκλοπές των πολιτών της. Η χώρα έγινε ‘διάσημη’ διεθνώς με τις μεγαλύτερες νοθεύσεις των εκλογών, με την πολιτική κάλυψη του λαθρεμπορίου, με το μεγαλύτερο μερίδιο της ‘γκρίζας οικονομίας’, με την.....
υψηλότερη διαφθορά».

Σύμφωνα με το zougla.gr, τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της μεγαλύτερης οργάνωσης των Βούλγαρων σοσιαλιστών, Ρούμεν Οβτσάροφ, στην εναρκτήρια ομιλία του στη κεντρική συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά, την οποία οι σοσιαλιστές πραγματοποίησαν φέτος με κεντρικό σλόγκαν, «Η ημέρα της οργής».

«Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ μεταμόρφωσε τη Βουλγαρία σε «χώρα των θλιβερών ρεκόρ», ενώ εξαιτίας της διακυβέρνησής του η κρίση έγινε φοβερή και ανυπόφορη για τους Βούλγαρους. Η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι τρομακτικές. Η ανευθυνότητα και το αίσθημα ατιμωρησίας είναι πρωτοφανείς». Αυτό τόνισε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Οικονομίας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες της Σόφιας «να μην επιτρέψουν σ’ εκείνους που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού να συνεχίζουν να την κυβερνούν μετά τις εκλογές (οι τακτικές κοινοβουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρίας πρέπει να γίνουν σε ένα χρόνο).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ), Σεργκέι Στανίσεφ, είπε στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Σόφιας, ότι «κανένας, πλην το ΒΣΚ, δεν μπορεί να σταματήσει το ΓΕΡΜΠ, τον Μπόικο Μπορίσοφ, κι εμείς θα το κάνουμε». Παράλληλα, κατηγόρησε τους κυβερνώντες, ότι εδώ και τρία χρόνια υποβάλλουν την εργατιά σε μια «άνευ προηγουμένου ταπείνωση», δια της δραστικής αύξησης της ανεργίας, ενώ «500 επιχειρήσεις στη χώρα δεν πληρώνουν τους μισθούς στο προσωπικό τους με την επιδεικτική απουσία της Πολιτείας».

Ο αρχηγός των σοσιαλιστών κατηγόρησε έντονα την κυβέρνηση για τον «σκανδαλώδη τρόπο, με τον οποίον πάρθηκε η απόφαση να αποχωρήσει από το σχέδιο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού "Μπέλενε"», όπως είπε. Κάλεσε δε τους πολίτες να πάρουν ενεργό μέρος στη συλλογή υπογραφών με αίτημα την προκήρυξη δημοψηφίσματος για το μέλλον της πυρηνικής ενεργειακής πολιτικής στη Βουλγαρία, η οποία έχει ξεκινήσει στη με πρωτοβουλία των σοσιαλιστών.

[Εμπρός λοιπόν, στο όνομα μιας αμφιλεγόμενης "ανταγωνιστικότητας", ας αφήσουμε την Τρόικα με τους εγχώριους συμμάχους της να μας βουλγαροποιήσουν όπως επιμένουν εδώ και καιρό, ξεκινώντας από τον ευτελισμό των μισθών και προχωρώντας διαδοχικά παντού...]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου