Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕΝ , ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΔΕ - ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ , ΕΓΓΟΝΙΑ , ΑΝΗΨΙΑ , ΣΥΖΥΓΟΥΣ κ.λ.π. - ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ

Μην είσαι κορόιδο. Ψήφισε. Νέους.

02/05/2012 03:03
Μην είσαι κορόιδο. Ψήφισε. Νέους.

Δεν ξέρω αν έχετε αποφασίσει τι θα ψηφίσετε την Κυριακή. Σίγουρα πολλές και πολλοί προβληματίζεστε, ακόμη… Και σίγουρα δεν είναι εύκολο.

Ο,τι κι αν αποφασίσετε τελικά, εγώ δυο πράγματα (ακόμη) έχω να σας πω:
Πρώτον, σηκωθείτε από τον καναπέ. Καταλαβαίνω, οι εκλογές της Κυριακής πραγματοποιούνται σε πιο θολό τοπίο από ποτέ. Σας έχουν απογοητεύσει οι προηγούμενοι. Δε σας πείθει εύκολα κάποιος από τους wannabe επόμενους.
ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ είναι, όμως, να μην ψηφίσεις. Αυτή την Κυριακή παίζεται το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας, ίσως και των δικών τους παιδιών. Παίζεται η επιβίωση της χώρας. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην έχεις άποψη. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να αφήσεις τους άλλους να αποφασίσουν για σένα. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να μείνεις ένας αμέτοχος θεατής. Θα το έχεις βάρος στη συνείδησή σου. Για πάντα.
Δεύτερον, είτε αποφασίσετε να πάτε με τους «προηγούμενους», είτε με τους «επόμενους», δώστε μια ευκαιρία σε νέα πρόσωπα (υπάρχουν ακόμα και στα πιο παλιακά κόμματα). Είναι οι παλιοί, ή –τουλάχιστον- οι περισσότεροι από αυτούς, που μας οδήγησαν στη σημερινή μας κατάντια. Οι νέοι έχουν, τουλάχιστον, το benefit of the doubt. Μπορεί να τα κάνουν κι αυτοί θάλασσα, δε λέω. Οι άλλοι τα έχουν ήδη κάνει, όμως. Και θα τα ξανακάνουν, να είστε σίγουροι. Οι νέοι… υπάρχει μια ελπίδα να μας εκπλήξουν ευχάριστα.
Είναι και το άλλο. Οι παλιοί έχουν κάνει το παιχνίδι τους. Εχουν μαζέψει τα κέρδη τους. Δε ρισκάρουν πια και σπουδαία πράγματα. Δεν έχουν και κανένα σπουδαίο κίνητρο να μοχθήσουν για να αλλάξουν τον κόσμο. Οι νέοι παίζουν και τη δική τους ζωή. Αν καταφέρουν να σώσουν την πατρίδα μας, θα ζήσουν κι οι ίδιοι σε έναν καλύτερο τόπο. Οι άλλοι απλά θα πάρουν το πρώτο αεροπλάνο και θα φύγουν. Θα πάνε να απολαύσουν όσα έχουν μαζέψει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ελβετικών τραπεζών, κάπου μακριά από τη χώρα που κατέστρεψαν.
Και θα πίνουν στην υγεία των κορόιδων.
Εσύ, θέλεις να είσαι κορόιδο;
Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου