Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΚΑΙ ΕΚΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ . ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Η οικογένεια σώζει την Ελλάδα

Τέτοιες μέρες, που οι περισσότεροι τρέχουμε να συναντήσουμε τι ρίζες μας, που πάμε να νιώσουμε τη θαλπωρή της οικογένειας σε γονείς, θείους, συγγενείς, είτε μένουν στο χωρίο είτε δίπλα στην ίδια πόλη, κάθε χρόνο με κυριεύει η ίδια σκέψη: Η Ελληνική οικογένεια σώζει του Έλληνες.

 Η οικογένεια σώζει την Ελλάδα
Από τα 4-5 φρέσκα αυγά, μέχρι τον τενεκέ το λάδι, τις δύο κότες και το ζυμωμένο ψωμί, με κάποιο χαρτζιλίκι από τη μικρή σύνταξη του πατέρα, η ελληνική οικογένεια γίνεται το γλυκό, μικρό λιμάνι, που κάνει χιλιάδες πονεμένους ανθρώπους να νοιώσουν ότι δεν είναι μόνοι στην καταιγίδα.
Έχω γνωρίσει λόγω δουλειάς και επαγγελματικών ταξιδιών, πολλές οικογένειες σε Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, σε Ευρώπη και Αμερική.
Εκεί, έτσι και τα παιδιά ενηλικιωθούν και βγουν στην κοινωνία, διαλύεται αυτός ο μοναδικός ιστός μεταξύ γονιών και παιδιών που δένει την ελληνική οικογένεια.
Και δεν έχω δει καμία «μανούλα» της Ευρώπης να φτιάχνει σπανακόπιτα, να παίρνει το αεροπλάνο και να πηγαίνει στο Λονδίνο για την προσφέρει στον κανακάρη της που σπούδαζε εκεί (όπως έχει κάνει η αδερφή μου η Ελένη τις παλιές καλές εποχές που «λεφτά υπήρχαν» όπως έλεγε και ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργός μας Γιωργάκης.
Όσο υπάρχει ελληνική οικογένεια δεν μας τρομάζουν ούτε μνημόνια ούτε Μέρκελ ούτε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου