Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ - Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η Ελλάδα στους δέκα ονειρεμένους προορισμούς του κόσμου

Η Ελλάδα στους δέκα ονειρεμένους προορισμούς του κόσμου


Λάτρεις των ταξιδιών συμμετείχαν σε μία παγκόσμια έρευνα για να αναδείξουν τους δέκα ονειρεμένους προορισμούς του κόσμου. Στην δεκάδα, την πρώτη θέση κατέχει η Αυστραλία και την έβδομη...η Ελλάδα.
Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο έγκριτους ταξιδιωτικούς οδηγούς, το ΤripAdvisor, ζήτησε από 50.000 ανθρώπους παγκοσμίως, να απαντήσουν στην ερώτηση ποιες χώρες θα ήθελαν να επισκεφτούν στο διάστημα των επόμενων 24 μηνών, αν δεν έπρεπε να υπολογίσουν χρήματα και κόστη ταξιδιού.

Η Ελλάδα στους δέκα ονειρεμένους προορισμούς του κόσμου
Στην πρώτη θέση βρέθηκαν η Αυστραλία και η Ιταλία, με ισοψηφία, ενώ η Αμερική ήταν η αμέσως επόμενη επιλογή. Στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τους ονειρικούς προορισμούς βρέθηκε και η γραφική και σαγηνευτική Ελλάδα, κατακτώντας την έβδομη θέση και αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η ομορφιά της αλλά και η ιστορία της δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Καραϊβική, η Ιαπωνία, η Ισπανία και η Ελβετία.Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι η Ευρώπη είναι ο καλύτερος και ο περισσότερο αγαπητός προορισμός για την πλειοψηφία των ταξιδιωτών αλλά για τους Ευρωπαίους και κυρίως για τους Ισπανούς, τους Έλληνες, τους Ιταλούς και τους Τούρκους, η Αμερική είναι η χώρα που θα ήθελαν να επισκεφτούν. Από την άλλη πλευρά, οι Αμερικάνοι συμμετέχοντες ανέδειξαν πρώτη την Ιταλία με την Αυστραλία και την Ιρλανδία να ακολουθούν. Οι επόμενες προτιμήσεις τους ήταν κατά σειρά η Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Καραϊβική, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ελβετία. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στη λίστα των Αργεντινών.
Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Ipsos και σκοπό έχει να αναδείξει τις παγκόσμιες ταξιδιωτικές τάσεις. Η μελέτη αποκαλύπτει τις αλλαγές στα σχέδια των καταναλωτικών δαπανών και επισημαίνει τις διαφορετικές συμπεριφορές στο σχεδιασμό και τις συνήθειες των ταξιδιωτών ανάλογα με την ηλικία τους. Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα μεταξύ 14 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου 2014.
Επίσης, σε μία πρόσφατη έρευνα από τον ενημερωτικό ιστότοπο, US News, η Σαντορίνη κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα με τα 16 Καλύτερα Νησιά του κόσμου αφήνοντας πίσω της προορισμούς όπως τα νησιά Μπόρα Μπόρα και οι Μαλβίδες. Στην ίδια λίστα η Μύκονος βρέθηκε στην ενδέκατη θέση.
Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες πρωτιές της Ελλάδας σε παγκόσμιες λίστες και εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας όπως παρουσιάστηκαν από το TripAdvisor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου